Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-04-12 13:26:52

LOGOUT.hu

Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8309) Xalderon


Xalderon
tag

Sziasztok!

A segitsegeteket szeretnem kerni, elore is elnezest a terjedelmes tartalomert.

Elsosorban Jatekra, masodsorban filmezesre keresek surround-os fejest (headset / fejhallgato + mikrofon) asztali PC-hez, nem teljesen kizarva a zenehallgatas lehetoseget sem.

Mar keresgelek egy ideje, de minnel tobbet olvasok a temaban mondhatni annal tanacstalanabb vagyok.

Eleinte real surround-os fejesen gondolkoztam, mondvan az a legalkalmasabb a tererzet visszaadasara, ami jatekokban (fokent FPS-ben) es filmeknel igencsak hasznos/kellemes dolog.

Aztan olvastam egy-ket ilyen tipusu fejesrol nehany review-t es volt tobb is, amenyik arrol ir, hogy a tobb de kisebb hangszoro erezhetoen a hangminoseg rovasara megy.

Ez erdekes, mert logikusan hangzik a dolog, de nem minden teszt emelte ki ezt negativumkent.
Szoval szamomra kerdeses, hogy ez a hagminosegbeli csokkenes mennyire eszreveheto.

Mindenesetre az elobbiek alapjan eljutottam oda, hogy lehet, inkabb virtual surround-os fejes lenne a jobb. Azzal zenehallgatas is mehetne stereoban, csak kerdeses, hogy mennyire jo a terhangzas ezeknel a virtual fejeseknel.

Szoval a hosszu bevezeto utan elso konkret kerdesem az alabbi volna:
Szerintetek a virtual suround-os fejesek mennyire jol kepesek visszaadni a terhangzast, mennyire fogom tudni megkulonboztetni, hogy a kulonbozo hangok milyen iranybol es milyen tavolrol jonnek? Vagyis mennyire hasznalhatoak ezek a jatekokban?
Mi a helyzet a filmek eseten?

A gondolat menetet tovabb vive a kovetkezo kerdes fogalmazodott meg meg bennem:

Egy virtualis suround-os gaming headset a mikrofont es a tovabbi opcionalis kenyelmi funkciokat ("hardver-es" hangero allitas, nemitas, source valtas) leszamitva mennyivel nyujt tobbet, jobb teljesitmeny, minosegibb terbeli hangzast, mint egy minosegi suround-os hangkartya (Asus Sonar normalisabb valtozatai) + stereo fejes osszeallitas ?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.