2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Amikor a google sem segít akkor jöttök ti!

    Nagyon jó Google használónak tartom magam, nagyon ritka az, amikor nem találom meg, amit keresek.

    Na ez most egy olyan alkalom, szóval hozzátok fordulok :)

    Adott egy Epatec gép, aminek külső tápegységre van szüksége, a gyári viszont nincs már meg hozzá. Ez nem is rettentene el, mert léteznek univerzális tápegységek ezernyi végcsatlakozóval, de ami ezen a gépen van az olyan egyedi, hogy nem is láttam még ilyet előtte. Ráadásul fogalmam sincs, hogy hány volt és hány amper kell a kicsikének, szóval még csak le se tudok gyártani egyet hozzá.

    Ilyen a tápcsatlakozó: [link]
    A Google annyit segített, hogy valószínűleg ilyen a csati: [link]

    Ezzel sajnos nem vagyok előrébb, mert még ha szerzek is valami csoda folytán ilyet, akkor sem fogom tudni a gépnek szükséges feszültséget.
    A gyártó oldala mindössze ennyit közöl: "Power supply: 15 W external (inclusive)"

    Ugye ti okosabbak vagytok nálam és segítetek megoldani ezt a "krízist"? :)

    The DJ 13 éve 6

  • Napi Captcha

    Kommentár nélkül :D

    The DJ 13 éve 13

  • Horror játékok

    Nem sűrűn játszom, sőt az utóbbi években szinte egyáltalán nem ültem le a gép elé csak azért, hogy játszogassak. Nemrég viszont sikerült egy kicsit fejleszteni az asztali gépemet, úgyhogy kedvet kaptam pár régebben hallott név kipróbálásához.

    Ezek közül az egyik volt a Dead Space első része, ami régebbi ugyan, de még a mai szemmel is egész takaros grafikával rendelkezik. Tudtam, hogy nem éppen gyerekmese a játékmenet, de nekivágtam. Hát meg kell mondanom így már régóta nem paráztam a gép előtt. Éjszaka, 2 x 200 Wattos hangszóró mellett, maximum grafikával olyan parahangulat tört rám, hogy az ijesztőbb történéseknél felugrottam a székről és még sikongattam is :D A kedvencem mikor közelítek egy halottnak hitt, földön fekvő lény felé és mikor odaérek hirtelen felpattan és elkezd felém rohanni. A másik best of amikor megyek szépen előre, hangot hallok a hátam mögül és mikor visszafordulok, már fél centire van tőlem egy kezeslábas, ijesztő félig zombi félig alien torzszülött. A pulzus végig az egekben, a hangoktól a frász kiver és legszívesebben kilépnék, de mégse teszem, mert tetszik és valami fura módon élvezem is. Alapjában véve nem hosszú a játék, de érzem, hogy ilyen 20 perces turnusokban fogom végigvinni, mert egyszerre tovább nem tudok játszani.

    Folytatás...

    The DJ 13 éve 75

  • Hajnali rendszergizdaság

    Környezet: Debian Lenny 2.6.26-os kernel

    A mai éjszaka/hajnal tanulsága: Az újabb nem mindig a jobb. A VMware 2.0.2 egy nagy rakás... salakanyag. Az egyetlen előnye, hogy telepítéskor nem volt vele annyi szívás, mint, amit vártam, utána viszont hibák tömkelege, ami azzal kezdődik, hogy böngészőből a Webadmint lehetetlen volt elérni, a net pedig tele ezekkel a hibákkal, mégsem volt egy épkézláb megoldás sem rájuk. Persze nem adtam fel, nem szokásom, a lehető összes tippet kipróbáltam, de semmi nem hozott eredményt. 'Loading' felirat és üres fehér képernyő. Na bumm, ezt oldd meg!

    Vissza az 1.0.10-hez. Próbálom telepíteni, de ez meg nem komálja a 2.6.26-os kernelt, nem fordul le egy modul, a telepítő leáll. Fantasztikus. Guglizás tovább, nagy nehezen megtaláltam a kernelhez való patchet, amit kisebb küzdelem után alkalmazni is tudtam. Félbehagyott telepítés folytatása és csodák csodája hajnali 3-ra fel is települt a VMware. Izgatottan indítottam el a remote console-t, hogy most vajon mi jön közbe, de fura mód tökéletesen működött.

    A rendszergazdaság nem mindig könnyű (sőt, általában nem az), de jó érzés, ha hosszú küzdelem után valamit sikerül életre kelteni :)

    The DJ 13 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.