2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Realtek - Probléma megoldva!

    Engem is elértek a megmagyarázhatatlan jelenségek, jelen esetben az Asus P5K Pro lapom integrált Realtek ALC 883 chipes 8 csatornás hangkártyája produkál olyan dolgokat, amiket nem értek.

    Két nappal ezelőttig minden rendben volt. A sima sztereo (lime) kimenetet használtam, ez ment tovább a keverőbe, majd az erősítőbe. Tökéletesen működött, zenélgettem, játszottam, filmeztem. Érkezett egy 8800 GT, betettem, tesztelgetni akartam, no de... feltűnt, hogy nem szól a jobb hangfalam. Na mondom megint rátoltam a székemet a kábelre és megtört. Bedugtam a fülest a hangkártyába és úgy sem szólt a jobb oldal. Max hangerőn, nagyon halkan hallani, hogy szól ott is aminek kell, de ez olyan halk, hogy szinte már én képzelem oda. Kezdtem kétségbe esni :U

    De nem adtam fel természetesen. Letöltöttem a legfrissebb HD Audio drivert, hátha csak valami szoftveres gond lesz. Ez sem oldotta meg. Letöltöttem az Asus honlapjáról a laphoz készített hangkártya drivert is. Azzal sem lett jó. Próbáltam mozgatni zenehallgatás közben a jack csatlakozót, de nem recsegett, nem adott semmi olyan jelet, ami arra utalna, hogy levált volna a lapról a csati vagy éppen koszos lenne.

    Folytatás...

    The DJ 13 éve 24

  • Sigmarion III - Tenyérnyi mindenes

    Egy sokoldalú és ritka tenyérgéphez jutottam hozzá...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 82

  • Évértékelő, jövőbe tekintő

    Sokan abba a hibába esnek, hogy hajlamosak azt hinni, hogyha véget ér egy év és elkezdődik egy új, akkor majd minden más lesz és elég csak várni ölbe tett kézzel. Én nem ebbe a csoportba tartozom. Nincsenek túlzottan nagy elvárásaim 2011-el kapcsolatban, pont úgy, ahogy 2010 kapcsán sem voltak. Úgy gondolom ez egy jó döntés volt.

    Rengeteg jó dolog történt és elég sok rossz is, valószínűleg ez idén is így lesz. A jó dolgok legjobbika kétségtelenül párom, akivel ezt az évet már együtt töltöttük el. Először kisebb-nagyobb megszakításokkal, a vége felé pedig már teljesen együtt (lakva). Ő volt az, akinek a legtöbb boldog percet köszönhetem és ezért nagyon hálás vagyok neki. Sokszor voltak ugyan viták és duzzogások, de hát hol nincsenek. Emlékszem mennyire nehezményezte, hogy róla nem írok szinte soha ide a blogba. Sajnos én egy elég furcsa élőlény vagyok. Ha boldog vagyok nem tudok írni, mert nincs miről. Akkor csak egész egyszerűen élvezem azt, ami van és addig, amíg van. Ha valamit pedig mondanom kell, akkor nem a gépnek teszem, hanem a boldogságom tárgyának. Bezzeg, ha szomorú vagyok... akkor tudok igazán írni, hisz akkor ki kell adnom magamból azokat a nehéz érzéseket, amik belülről nyomasztanak. Ebből következik, hogy azért nem írtam róla, mert az idő túlnyomó részében igen is boldog voltam mellette. Az a nagy merengő, szomorkás, mindig álmodozós korszakom már véget ért azelőtt, hogy őt megismertem.

    Folytatás...

    The DJ 13 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.