2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hajnali merengés

    A most következő néhány sorban valószínűleg semmi logika vagy mások számára hasznosítható információ nem lesz, úgyhogy ne is olvass tovább, semmi értelme. Magamnak írok, mint mindig :)

    Megint nem tudok aludni. Vagy nem akarok? Már magam sem vagyok biztos benne melyik a helytálló. Agyalok itt értelmetlen dolgokon, amikre úgy sem fogok tudni megoldást találni és kérdéseken, amikre sosem lesz válasz.

    Néha teljesen úgy érzem, hogy az életnek semmi értelme. Nem, nem egy depresszív kijelentés ez, de ha mélyebben belegondolok a dologba, akkor mindig ez a vége (tudom, nem szabad belegondolni, de vannak ilyen napok). Mindenki rohan, küzd, nagyobb ház, jobb autó, több pénz, jobb állás, vagyon, érték. Aztán meghalunk és mire megyünk velük? Biztos bennem van a hiba, de nekem kell valami támpont, valami cél, ami életet ad az életemnek. És nem, ez nem a vagyon, nem a tárgyak, nem azok a dolgok, amik elporladnak velem együtt. Jön a nagy megvilágosodás: A szerelem. Ha valamiért megéri élni, akkor az a szerelem. Ez a válasz áll legközelebb a valósághoz, ez az, ami legtöbbször erőt ad ahhoz, hogy menjek tovább. Hogy ha van is odaát valami, ha van túlvilág, mennyország, reinkarnáció vagy bármi, akkor csak azokért a dolgokért éri meg élni, amik a lelkünk kincseit növelik.

    Folytatás...

    The DJ 14 éve 1

  • Megújítottam a gépvasat

    Ráfért már az ezer éves AMD (K8V-X, 3100+) rendszerre egy kis vérfrissítés, úgyhogy újra üzletelésbe fogtam és ennek rövidesen meg is lett a gyümölcse: AMD-ről (754) Intelre (775) váltottam :C

    A következő hardverek érkeztek meg hozzám:

    - Intel Core 2 Duo E4400 (2.0 GHZ, 2MB L2)
    - CoolerMaster Hyper TX2
    - Asrock 4Core-Dual SATA 2 alaplap

    A proci jól tuningolható, bár nekem most alapórajelen is elég nagy ugrás a kis Sempronhoz képest. Érdekesség, hogy 2.0 Ghz helyett 2500-on indult és azóta is úgy dübörög :) A Hyper TX2 méreteiben és hűtési képességeiben is nagyágyú, de hogy jól sikerült-e felfogatnom, az kérdés. Az ujjaim szétmentek, az összes lehetséges káromkodás elhagyta közben a számat, mert mindig úgy éreztem, hogy a 4 kis pöcök közül valamelyik nem fogja kellően és mindig újrakezdtem. Ennek ellenére most is olyan érzésem van, hogy valamit nem jól csinálok.

    Folytatás...

    The DJ 14 éve 5

  • A hét zenéje

    Ellie Goulding - Under The Sheets (Jakwob Remix)

    Hangerőt feltekerni, mélyládákat bekapcsolni, füleket kinyitni :))

    The DJ 14 éve 4

  • Tápos kérdés

    Kezdem elveszettnek érezni magam. Egy tápot keresek. Egy olyan tápot, amiért nem kell a jelenlegi gépem értékét kicsengetni, ami mellett biztonságban tudhatom a hardvereim és ami kihúzza akkor is, ha esetleg valaha rám szakad majd az OTP és képes leszek majd fejleszteni. De nem találok. Egyszerűen nem. Végigböngésztem a "Milyen tápot vegyek?" topikot és ennek tudatában keresgélek, de nem sikerül. Nem kell 500 Watt, 600 meg 700 meg főleg nem. Szegény Paks energiájának van jobb helye is. De az ezer éves 300 Wattos Chieftec-ekben sem bízom, mert azok meg régi konstrukciók. Nincs egy normális árban lévő 400 Watt körüli FSP vagy egyéb megbízható márkájú táp (akár használt is!), amiért nem kell tizenezreket kicsengetnem és bátran meg is vehetném annak a tudatában, hogy pár évig nem kell hozzányúlnom? :(

    +1 ráadás gyors kérdés: Melyik legjobbnak tartott Socket 939-es alaplap? :)

    The DJ 14 éve 12

  • XP a Windows 7-ben

    Tegnap láttam a hírt, hogy a Microsoft hardveres virtualizáció nélkül is elérhetővé tette az XP módot. Fel is csillant a szemem, mivel eddig nem használhattam, mert sajnos szegény T5500 nem támogatja a VT-t.

    Windows 7 Ultimate tulaj lévén gyorsan és egyszerűen ment a telepítés, egy rendszer hitelesítés után már töltöttem is az XP képfájlt, a Virtual PC-t és a frissítést, ami engedélyezi az XP módot virtualizáció hiányában is.

    Gyorsan indul, korrekt sebességgel fut ,akár teljes képernyős módban is.
    Egy komplett Windows XP licensz.
    Azért egész hasznos, nem? :)

    The DJ 14 éve 6

  • Megérkezett a nyereményem :)

    Nos igen. Épp hogy hazaértem Sopronból, egy takarosan becsomagolt kis helyes dobozka fogadott az asztalon. Azt hittem a nemrégiben üzletelt Athlon processzorom csücsül benne, de ahogy a feladó címét elolvastam rögtön tudtam, hogy ez bizony más. :C

    Pár hónapja részt vettem ezen a Linuxos nyereményjátékon és bár nem volt egyszerű, de sikeresen bejutottam az összesen 64 főt tartalmazó kalapba. Persze nem is álmodtam róla, hogy nyerhetek, de végül amikor frissítettem egyet ott találtam a nevem a szerencsések listájában. És ha kicsit késve is, de megérkeztek az ajándékaim, amiket nagy becsben fogok tartani :)

    (Előre is elnézést a képek méretéért és minőségéért, sajnos egy utolsó stádiumban lévő K550i volt csak kéznél, beégett kamera pixelsorral.)

    Amit legelőször kiszúrtam a dobozon:

    A bögre:

    A rubik kocka:

    Végül pedig a csoportkép:

    Folytatás...

    The DJ 14 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.