2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Életem legolcsóbb nyomtatója - bevezető

    Pénteken nyertem a licitet, ma érkezett meg az új nyomtatóm, egy Epson R390. Sorban ez a 6. Epsonom. Minden bizonnyal életem legolcsóbb nyomtatója lesz: 301 (háromszázegy) forintért lett az enyém.

    Első blikkre: nincs a legszebb állapotban, egy alapos takarítás ráfér, a feje kicsit be van állva. A lapvezető görgőnek iszonyatos hangja van. Használt festék-párna eléggé használódott.

    Szóval lesz mit csinálni vele. Amint vannak még részletek, folyamatosan írom :)

    Bazsesz 8 éve 7

  • Egyedi bögre készíttetése: egy kis hogyan.

    Munkámból kifolyólag szeretnék némi tanácsot adni arra az esetre, ha az ember egyedi bögrét szeretne valahol készíttetni, és a lehető legjobb végeredményt szeretné viszontlátni a művén egy "kisiparosnál".

    Hozzávetőlegesen egy éve van meg minden eszközöm hozzá, emiatt elég sok bögre átszaladt a kezem alatt, így mindenképpen meg tudok Veletek osztani némi tapasztalatot.

    Maga a folyamat
    Egyszerű a folyamat: egy speciális papírra nyomtatják képet tükrözve egy speciális tintával, amit ráragasztanak egy erre a célra előkészített bögrére (nem jó akármilyen sarkon kapható bögre), majd berakják egy présbe néhány percre, és gyakorlatilag ennyi. Ha normális festéket használnak, akkor mikrózható, mosogatható, mosogatógépbe bepakolható, tartja a színét, nem fakul, kopik - persze nem a végtelenségig.

    A méretekről (mert a méret lényeg!)
    Első körben vegyük át először a maximális nyomtatható méretet.
    A maximális magasságot általában a bögre adja maga, és ebből két féle van: ami teljesen nyomtatható, ebben az esetben 90 mm, illetve amit nem lehet teljesen nyomtatni, ekkor 85 mm.

    Folytatás...

    Bazsesz 8 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.