2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Bburago 1:18 - Made in Italy

A legendás modellgyártó olasz korszakában készült királykategóriás típusainak bemutatása.

[ ÚJ TESZT ]

Mercedes SSK (1928)

A Mercedes SSK típus neve a "Super Sport Kurz" rövidítése, vagyis egy sportos, és csökkentett tengelytávú változata volt a gyártó S osztályos modelljének. 7 literes, kompresszoros, soros hathengeres motor hajtotta, mely 200-300 lóerő közötti teljesítmény leadására volt képes típustól függően - ez akkoriban igencsak soknak számított. A Bburago által megformált, országúti sárvédőkkel szerelt változat igencsak ritka volt, (legalábbis jobb képet nem találtam a fentebb láthatónál az eredeti autóról, valamint videót sem), és inkább a következő oldalon látható SSKL-féle sárvédőkiépítés volt a jellemző dizájn.

Infó az autóról:

Wikipedia

Színváltozatok:




Az 500K-hoz hasonlóan az SSK is rengeteg színkombinációban készült, hiszen lehetett játszani a karosszéria és a sárvédő eltérő színezésével. Egyszínű példányok viszont nem jellemzőek belőle. A legjobban talán az ezüst-fekete példány mutat az általam birtokoltak közül.

Az 500K-hoz képest határozottan jobban sikerült az SSK megformálása a Bburago-nak, hiszen látványosabb, komolyabb benyomást kelt a modell. Ezzel együtt viszont sérülékenyebb is, főleg a szélvédő hajlamos kiesni a helyéről, de a kiálló műanyag részek is könnyebben letörnek.

A sárvédők természetesen ennél a típusnál is műanyagból készültek. A dupla pótkerék itt nem néz ki olyan rosszul, mert kissé besüllyesztették a karosszériába. Túl sok extrát nem kapunk, hiszen a motorházfedélen kívül semmi sem nyitható a modellen.

A beltér kidolgozása talán egy árnyalatnyival részletesebb a többi '30-as évekbeli típushoz képest, de túl sok extrára azért itt sem számíthatunk.

A heveder oldása után nyitható a motorházfedél mindkét oldala. A kipufogóleömlők, melyek a típus védjegyévé váltak, igencsak jól néznek ki, ám sok egyéb részletet nem találunk itt.

A motortér túloldala mondhatni átlagos kidolgozású. A Mercedes SSK talán a legnépszerűbb, legelterjedtebb típus a Bburago '30-as évekbeli sportkocsikat megformáló sorozatából, ám ennek ellenére nem vonultat fel semmilyen extrát a többi hasonló modellhez képest.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.