Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsi2
csendes tag
Helló!
Tegnap felraktam a Modacora szánt verziót. Link2sd-vel szoktam átmozgatni az alkalmazásokat az ext-partícióra, ez működött is szépen vele (tehát _van_ ext támogatás a ROM-ban). Olyan kérdésem volna, hogy milyen előnnyel jár az app2sd használata (nem használtam még)? Ott is ki lehet választani hogy melyik alkalmazás maradjon az internal tárhelyen, és melyik legyen teljesen (apk+dalvikcache+lib) átmozgatva a másodlagos SD partícióra?
A másik dolog; a romban milyen launcher van alapból? Valami ADW Launcher fork? Nem ismerem annyira a cm alapú romokat, de pár screenshoton láttam már, hogy van az ADW-nek külön menüpontja a beállításokban, itt ilyet nem találtam. Hogyan lehet átállítani pl. az appdrawer stílusát?
A harmadik dolog egy feature request lenne. A statusbaron lévő energiagazdálkodás widgetet lehet valahogy bővíteni, hogy lehessen pl. a fényerőt is állítani? (oldalra scrollozással több kapcsoló is lehetne, mint pl. az atomic romokban)
A következő dolog amit meg akartam kérdezni: ha a romba berakok pár alkalmazást a data/app-ba előre, akkor az hol fogja a helyet foglalni? Bocs, még nem csináltam ilyet.
Még valami eszembe jutott közben: van rá "gyári" módszer, hogy a google accountból szinkronizálja a kontaktokat? Fel kellett raknom recoveryből a gapps-et, előtte nem engedett google accountot hozzáadni a kontaktokhoz.
(btw a kamera nekem is FC-zik, ha vissza akarom állítani a beállításokat alapértelmezettre, bár ez nem akkora tragédia.)
A válaszokat köszi előre is. Üdv.
-
bacsi2
csendes tag
válasz kelzsoca #7462 üzenetére
Köszi, közben apeelme segítségével megtaláltam. Én voltam a figyelmetlen.
Azt esetleg meg tudnád nekem mondani, hogy a magyar verzióban lévő app2sd-vel meg lehet adni, hogy melyik alkalmazás települjön internalra, vagy az sd-ext*re? Link2sd-t használtam eddig csak, azzal nagyon meg vagyok elégedve (alkalmazás szinten állítható, hogy miket helyezzen át).
A gapps-os dolgot én sem értem, market, gmail, stb. benne volt telepítés után, de a kontaktlistához nem engedte hozzáadni a google accom. (format boot/system/data/cache/ext megvolt)
Esetleg a #7454-ben feltett data/app kérdésemre tudnál válaszolni? Érdemes ide berakni azokat az alkalmazásokat, amiket mindenképp használok (beautifulwidgets, adwex, stb.)
? (Nem tudom eldönteni, hogy maradjak a modacos verziónál, vagy felrakjam a hun-t.)Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
bacsi2
csendes tag
Valaki meg tudná nézni nekem, hogy IA -al lehetséges VGA videó készítése? Köszönöm!
-
bacsi2
csendes tag
válasz callvote #9982 üzenetére
Picit fogalomzavarban vagy. A VPN-nek ehhez semmi köze. Amúgy ha pl. van egy routered, amire rá van kötve a számítógéped, és wifin a telefonod, akkor azok már egy hálózaton vannak... Valamilyen protokoll mindenképp kelleni fog hozzá, hogy adatátvitel lehessen a kettő között (FTP, SSH(/SCP), HTTP, Samba, stb.).
"a win7 nem szeret összekapcsolódni nem win7es gépekkel" -> ez is butaság.
[ Szerkesztve ]
-
bacsi2
csendes tag
válasz callvote #9997 üzenetére
Az a probléma, hogy magad sem érted mit akasz... Egy hálózat nem egyenlő a windows-os munkacsoportal és a megosztással. Nem érted a lényegét. Amúgy az előző hozzászólásomban benne is volt a megoldás, csak picit figyelni kéne, és értelmezni. Market első találata samba kifejezésre: [link] (soha nem próbáltam, de a kommentek szerint jó.)
[ Szerkesztve ]
-
bacsi2
csendes tag
Megjött tegnap az autós tartóm, amit rendeltem.
Képek itt: [link] (A töltő nem járt hozzá, csak szemléltetés végett raktam a képeke.)Ez egy univerzális tartó, lehet állítani a szélességét, lehet forgatni, stb.
A Skate-et bele lehet úgy rakni, hogy szabadon maradnak a gombok, és a töltőcsatlakozó.
eBay-en "skate car mount" kulcsszavakra elő lehet csalogatni, én $4.99 fix áron vettem.
-
bacsi2
csendes tag
válasz Jano_023 #10424 üzenetére
Free shipping (Kínából), jan 12-én rendeltem meg, a héten jött meg (mondjuk ha jól tudom náluk most volt újév, és olyankor egy hetes leállás van náluk). Amúgy egy hónapon belül meg szokott jönni minden, a UK-ből meg 3-5 nap.
Vateráról meg ilyen lehúzós helyekről nem érdemes vásárolni, eBay-en fentvan minden (tok, töltő, tartó, stb.), ők is csak annyit csinálnak, hogy megrendelik a címedre (kb. 3 kattintás egy vásárlás)...
-
bacsi2
csendes tag
Szigorúan szubjektív TFS Shell tapasztalatok tőlem:
Kipróbáltam a TSF Shellt, nekem egyértelmű csalódás volt. Egyetlen pozitívuma volt: szupergyorsan fut, fényévekkel gyorsabb bármelyik eddigi általam próbált launchernél (adw, lp, qq, go, regina, spb, stb.), stabilan megvan a 60 fps szerintem, tejesen smooth.
Viszont a kezelése szerintem katasztrófa.
5 képernyőnk van (abból 4 hagyományos amire widgeteket, ikonokat lehet pakolni, és a "legbaloldalibb", ami maga az appdrawer.)
Ezek közt váltani a bal alsó sarokban lévő gombbal lehet (vagy rábökünk és kiválasztjuk az adott képernyőt, vagy végighúzzuk rajt az ujjunkat, és adott képernyőnél felengedjük.
Beállítási menüje gyakorlatilag nincs (vagy jól elrejtették, mert én nem találtam).
A bal oldalon van egy kinyitható dock szerűség, tabokkal ellátva. Ezt a kiálló tabbal nyithatjuk ki (kb. 0,5 cm, baromi nehéz eltalálni pontosan, főleg bezáráskor, mert akkor az ikonok fölött van), alapjáraton itt helyezkednek el az olyan elhanyagolható funkciók, mint a telefon, kamera, üzenetek, stb.. Ezeket természetesen kipakolhatjuk valamelyik képernyőre, de akkor állandóan váltogatnunk kell a képernyők között, ha hirtelen kell valami.
Szintén a baloldali tabok közt találunk egy olyan lehetőséget, hogy az asztalunkra felhőket, szellemeket és tökfejeket rakhatunk ki. WTF?
Szerintem amúgy a legnagyobb hiba, nincs egy állandó dokk, és a képernyők között körülményes váltani.
Túl nagy hangsúlyt fektettek az ikonok kijelölésére. Ha logikus módon scrollozással szeretnénk másik képernyőre menni, akkor ehelyett egy piros szaggatott vonalat húzunk, amivel az ikonokat lehet kijelölni/rendezgetni. Ez baromira zavaró szerintem. Egyszer beállítja az ember az ikonokat, mi hol legyen, és kész, többet nemigen akar vele foglalkozni, itt meg kb. ezen van a legnagyobb hangsúly. A bemutató videó 3/4-ében nem véletlenül az ikonok/mappák rendezgetését mutogatja, abban jó, mást meg nem tud gyakorlatilag.
Jham, és ami nekem még fájó pont volt: nem támogatja a scrollozható widgeteket.
Amúgy ez egy 1.0-ás kiadás, még friss és ropogós, a jövőben nyilván még fejlesztik majd, remélhetőleg új feature-ökkel, és átgondoltabb felülettel. Nem volt célom levenni a keresztvizet róla, csak a tapasztalataimat írtam le.
-
bacsi2
csendes tag
válasz Indiant #11587 üzenetére
Így van, reméljük fejlesztik majd még.
Amúgy azt nem tudom megérteni, hogy ha egy ilyen látványos, 3D effekteket is használó launchert meg tudnak csinálni teljesen gördülékenyre, akkor a "nagy" launcherek (LP, ADW, GO) miért akadnak? Kirakok pár widgetet meg ikont, és érezhetően framedroppol.
-
bacsi2
csendes tag
válasz bluobluo75 #11658 üzenetére
eBay, ~3-4 nap alatt háznál van (ha UK-ből rendeled), és sokkal olcsóbb, mint Mo.-on bárhol is.
A felhelyezés elég trükkös, ha még nem csináltál ilyet, nézz róla pár youtube videót, mert annyira nem egyértelmű.
A lényege:
- Le kell pucolni mikroszálas kendővel a kijelzőt. Nagyon!(!!!!) A legkisebb szennyeződéstől is buborékos lesz.
- Én meg szoktam mosni előtte a kezem alaposan mosogatószerrel (zsíroldó, ha véletlenül megérintem a fóliát felhelyezés közben, nem lesz zsíros)
- 3 réteg egyik felét elkezded lehúzni óvatosan, közben bankkártyával simítod rá, ügyelve, nehogy bubis maradjon.
- Ha rajt van, akkor még simítgatás a kártyával (még rajt van ugye a felső réteg, így nem lesz karcos addig, ha már leszedted, utána nem lehet).Kb. ennyi, nekem így elsőre sikerült tökéletesen felrakni.
[ Szerkesztve ]
-
bacsi2
csendes tag
válasz DessertFox #11660 üzenetére
Nem akarom senki üzletét rontani, de ennél van olcsóbban is, ha picit körülnézel.
-
bacsi2
csendes tag
válasz Takilandbau #11666 üzenetére
A bravia engine-nek elvileg a fényképekhez semmi köze. Csak a kijelző dinamikatartományát/szaturációját/zaját módosítja. Szóval ha átmásolod pc-re a képeket, akkor azok az eredeti módon jelennek meg, nem destruktív folyamat (szerencsére).
-
bacsi2
csendes tag
válasz bluobluo75 #11672 üzenetére
Fogalmam nincs.
-
bacsi2
csendes tag
válasz Frozzy #11741 üzenetére
Szerintem itt már szoftveresen nemigen lehet mit javítani a hangzáson. A custom romokban alapból van DSP Manager. A Player Proban is van külön equalizer, + tölthető hozzá DSP Pack. Hardverileg meg nem túl jó a hangkimenet a Skate-en, jel/zaj viszony nem túl jó, van egy alap zúgása, stb. Ha a hangzáson akarunk javítani, akkor érdemes inkább egy jobb fülest venni, de még így is el fog maradni egy nevesebb mp3 lejátszótól. Ez van.
-
bacsi2
csendes tag
new-egl-libs.zip - erről tud valaki valamit?
Itt linkelték, csak nem találok róla semmi infót.
-
bacsi2
csendes tag
Tegnap nekem is előjött pár hiba. Proximity szenzorral eddig soha nem volt gond egyik rommal sem, most meg egyszer csak nem érzékelt. Az 1-es javítással úgy tűnik most megint működik. (Remélem nem csinál belőle rendszert a telefon, hogy elfelejti a kalibrációt.)
A másik, ami jobban zavar, hogy nekem is elkezdtek eltűnni a fényképek az SD kártyáról. Csináltam pár képet, nem írt ki hibát, de PC-re rákötve nem találtam meg őket. A thumbnail könyvtárban benne voltak az előnézetek, de a teljes méretű képek hiányoztak. Gondoltam hátha csak a stock kamera progi rosszalkodik, kipróbáltam Camera ZOOM FX-el is, tökéletesen ugyanazt produkálta.
Visszakeresve látom, hogy másnak is csinált ilyet. Mi lett a vége nálatok, csak az SD kártya döglődik? Esetleg a rommal nem stimmel valami, vagy a teló olvasója kezdi feladni a szolgálatot? :S
(Mindez IA III alatt.)
-
bacsi2
csendes tag
válasz Badboys #12340 üzenetére
Elképzelhető, hogy az A-GPS-el van valami. Ez sajnos nem egy olyan pozitív tulajdonság, mint sokan gondolják, hogy "jajdejó, mobilnettel gyorsabban talál holdakat".
A telefonokban (jóval) butább GPS modulok vannak, mint egy dedikált PNA-ban, adatforgalom nélkül elég keservesen találnak magukra (teljesen reális, hogy 10+ perc alatt hozza be a koordinátákat, ezt ráadásul még tetézhetik a környezeti tényezők is).
Szóval az egész A-GPS dolog inkább egy szükséges rossz. Ha nem vagy wifin/mobilneten, akkor lehet nem úgy működik, mint az ember elvárná.
Persze lehet, hogy teljesen más lesz a gond nálad.
[ Szerkesztve ]
-
bacsi2
csendes tag
Ha nagyon fontos a 4,3" kijelző, akkor a Skate, amúgy minden másban _sokkal_ jobb a SE Live with Walkman. Az egész rendszer gyorsabb (még a gyárija is), fényévekkel jobb a kamerája, jobb processzor (nem armv6), stb.
(Nyomkodtam mindkettőt sokat, nekem Skate-em van, tesómnak a Walkman.)
-
bacsi2
csendes tag
Végigfutva az oldalon, azt hittem hirtelen rossz topikba keveredtem...
-
bacsi2
csendes tag
Death Rally FREE-t próbálta már valaki?
MarkPlay szerint kompatibilis. (PC verziót szerettem régen nagyon.) -
bacsi2
csendes tag
válasz bacsi2 #14052 üzenetére
Válaszolva magamnak; úgy tűnik nem működik.
Death Rally requires an Android device with:
- Multi-touch display
- OpenGL ES 2.0 graphics acceleration with the performance of Adreno205, Mali400, SGX540, Tegra2 or better
- ARM v7 compatible CPU
- Android operating system version 2.2 or later. -
bacsi2
csendes tag
válasz skidrowkill #14533 üzenetére
A kamera előnézet működik. Viszont azt írta, hogy a videofelvétel,-idézem: "Impossible without a lot of work or qcom's help. "
-
bacsi2
csendes tag
válasz mrskatejoe #14669 üzenetére
Nálam is csinálta a fénykép eltűnős dolgot, meg régebben írták többen is. Viszont megoldódott magától, lekopogom azóta nem volt ilyen.
Nem teszteltem ki, de szerintem ilyenek állhatnak a háttérben:
- Nem megfelelően leválasztott kártya (fájlrendszer hiba), lehet véletlenül lerántottam csak valamikor a kábelről
- Link2SD
- hibás fényképező alkalmazás (lehet használtam camera 360-t, most már csak a gyárival meg a zoom fx-el lövök).Amúgy nekem is mutatta a telefonon, de a DCIM-ből kimásolva hibás fájlok jöttek csak, ez azért van, mert külön tárolja a thumbnail képeket, ha belezoomolsz, látszik, hogy nem az eredeti méretű kép.
-
bacsi2
csendes tag
válasz madexx #14758 üzenetére
Szervusz!
Letesztelted a kártyát, mielőtt megpróbáltad beüzemelni?
Úgy kéne valahogy, hogy telemásolod, utána visszamásolod PC-re a tartalmát, és megnézed, hogy sértetlenek/egyeznek-e az adatok.
Ez a $11 nekem igen gyanúsan alacsony árnak hangzik, és eBay is tele van fake microSD-kkel (ebben az árkategóriában).
Legtöbbször valójában csak 2-4GB-osak, és meg vannak buherálva, hogy többnek látszódjanak.
Amit fentebb linkelt valaki, hogy újra kapható, ott is van több ilyesmi értékelés:
"cards not 32gb only 2gb cards fake what a shame dont trust"
"Seller shipped me FAKE Micro SD Cards but eventually gave me a refund after much talking. Check with seller before you buy or you may get "2Gb 'Upgrade' cards" like I did instead of 32Gb 'REAL' Cards."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- IPhone 11 Black 64GB
- Realme GT Master Edition 8/256
- Samsung Galaxy S21 FE 5G, 6/128GB, Ajándék tokkal, Független, Dual, 1 Év Garancia! Gyönyörű, fóliás!
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest