Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
club1
veterán
válasz macloed #2237 üzenetére
Nem értem a problémádat. Ha értesz hozzá és jó a kábelezésed (ebben benne vannak a szűrők és az aljzatok is), akkor csináld magad. Ha nem értesz hozzá, fizesd ki a szerelőt. Mi ebben az inkorrekt? Az 5000 Ft-ot sem értem, mert akkor ugye nem írunk alá munkalapot, amíg nem működik minden, azaz egy kiszállást számlázhatnak csak...
-
club1
veterán
válasz macloed #2241 üzenetére
Semmi közöm a UPC-hez max. annyi, hogy volt Fibernetesként előfizetőjük vagyok két végponton is. És olyankor én már nem szoktam átverésről beszélni, ha valami le van írva világosan, illetve az ÜFSZ is felhívja a figyelmet arra, hogy ez akkor ennyi pénzbe lesz (nekem legalábbis anno felhívták rá a figyelmem)...
-
club1
veterán
válasz macloed #2243 üzenetére
Értem én hogy nem látod, de le van írva (én látom). Az meg szerintem gáz, hogy bárki is úgy gondolja, hogy a lakásán egy szolgáltatónak (bármilyennek) ingyen kell dolgoznia (ide nem értve a szolgáltató szolgáltatásában vagy eszközeiben bekövetkezett hibákat).
Ha te olcsóbban akarod megúszni a szolgáltatás létesítését/bekötését akkor oldd meg, és ne az én/többiek előfizetői díjaiból állja a szolgáltató ilyenkor a kiszállást hozzád.[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
-
upc on-line
tag
válasz macloed #2237 üzenetére
Kedves macloed!
A saját beüzemelés díjmentes, ha pedig szerelőt kér a telepítéshez, úgy 1250 Ft az ára. Ha nem sikerülne az otthoni beüzemelés, akkor is lehet utólag technikusi kiszállást kérni, ami szintén 1250 Ft, viszont ez csak akkor jelenik meg ténylegesen a havi számlán, ha nem szolgáltató oldali hiba miatt volt sikertelen a saját beszerelés. Feltehetőleg valami félreértés történhetett, de ha elküldöd előfizetői adataidat (cím, ügyfélszám) a upconline@upc.hu címre, utánanézünk és tájékoztatunk.
üdvözlettel, upc on-line Twitter:upc_online_hu Facebook:upcmagyarorszag
-
monosz
őstag
válasz macloed #2306 üzenetére
Van némi igazságod,de az"aranyszinü"kína osztó annyira nem gond,mert csak a saját net-ét öli meg.Van ennél sokkal rosszabb dolog,ami valóban zajt termel a hálózatra.Ez lehet egy régebbi tipusú TV,aminek a tuner-e "szar".pl.az (osscillátora).De lehet egy rosz,nem megfelelő feszültségű modem tápegység is.Teszem azt,felcserélték a router-éval.9V,12V,nekik tök mindegy,működik,és kész.
Az illegális "faragásos" rákötést,nem is említem.[ Szerkesztve ]
A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
monosz
őstag
válasz macloed #2309 üzenetére
Jól látod.Ez a móka,3 technikus,és 2-3 nap.
Ezzel csak az a baj,hogy addig a "becsületes" előfizetőknek is problémás a net,és a telefon.
A Self intall annyira nem gáz,mert max nem lesz jó neki,pár TS nem lenne,de az nem rontja a hálózatot.
A HPF80-at ki kell iktatni,mert a videotár anélkül nem működik.
Ha megszünne az analóg,valszeg az illegális jelvét is lecsökkenne,ergo "pöpec" lenne minden.A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
monosz
őstag
válasz macloed #2311 üzenetére
").Amúgy meg hiába szünne meg az analóg,a zajos tv-k akkor is megmaradnak" Nem baj ha megmarad az analóg TV,a digitális jellel nemtud mitkezdeni,csak STB-n keresztül.Így a TV saját "szar" tunerja kivan hagyva a körből.
-A hálózatnak nincs köze ahoz,hogy kódolt,vagy kódolatlan a digitális jel.A Upc-nél jelen esetben,csak STB-n keresztül lehet digitálist nézni.Ez is Aktív IP termék.Abban az esetben nem aktív,ha előtte van egy Hpf szűrő.Nézni tudod,de az interaktív szolgáltatások nem lesznek elérhetők. (VD101)A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
cashback
őstag
válasz macloed #3701 üzenetére
Remélem te is voltál hasonló cipőben.
Hát de ér az nekem 5-10ezret hogy kijön egy maki megcsinálja amit én is megtudok?
(tanfolyamra járok és havi 42ezrem van, így persze hogy a legolcsóbb dolgot választom)Ha a feltételeket biztosítják akkor gond nélkül megoldottam volna... így viszont lehetnék akár "szakmabeli" is (betanított munka... húgom is megcsinálja ha megmutatom hogy kell)... akkor is modem csere / szűrő kiszerelés van... kábelezést megcsinálom magam is (azért van bontva két helyen, mert szét volt osztva sokfelé a régi tv-s rendszer és így volt gazdaságos a kivitelezés - most ahogy utána olvastam lehet a régi fajta kábel is az oka)
Így hogy nem az én hibám a dolog még mindig ingyen van.
Kábelezést 2ezerből megoldom.[ Szerkesztve ]
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
havri1
félisten
válasz macloed #3706 üzenetére
Én nem értek szinte semmit a hálózathoz, csak az évek tapasztalait szedtem össze.
Amelyik szolgáltató kiépítette itt nálunk Szentendrén a ktv hálózatot, akkor minden pontra tettek zajszűrőt, és ezt a viszirány szűrőt pedig az oszlopokra. Gondolom ezt azért, hogy a zaj csak addig mehessen vissza, ha valahol keletkezne.
Ha valaki a környéken előfizetett netre, ezt kiszedték, és a belső hálózaton átnézték a csatlakozásokat, és közvetlen a tv-k elé tettek szűrőket.
Jött a fibernet, az szart mindenre, most jött a UPC. AMikor nálam kötötték újra a kábelt (csak telefon van), kérdeztem a szerelőt erről a zajszűrőről, azt mondta, már nem kell, mert teljesen más technológiát használnak. Tehát ha van valakinél, az ott maradt..
Tehát vagy ő nem értett hozzá, vagy kutyámajom kérem kaccsoja ki.[ Szerkesztve ]
havri
-
cashback
őstag
válasz macloed #3715 üzenetére
10-15percet ment odaát.
Holnap úgyis megcsinálom a kábelezést... direkt mód rákötöm majd a modemet... ha feláll a rendszer akkor csendben maradok és boldog vagyok. Ha nem... akkor jöhet a szaki és alkothat kedvére.
-
cashback
őstag
válasz macloed #3719 üzenetére
Nekem nem okoz bosszúságot...
Egyébként meg nem megéri saját magadnak csinálni ilyen dolgokat?
Ha nem is próbálod meg, hanem egyből csingcsing 1300Ft akkor az nagy biznisz... én legalább megpróbálom. És van rá 1300Ft-om hogy holnap működőképes is lesz a rendszer. (ha csak a kábel a probléma)Ha nem kábel a gond, akkor sem veszítek semmit... zsír új kábeleket fektetek le... kb 1500-2000Ft-ból. A upc meg ingyen szervizel, mert nem nálam van a hiba.
Ha egyből hívom a szakikat hogy oldják meg ők, akkor az ki van zárva hogy 1300Ft lenne.
Új kábelek, kiszállási díj, szerelési díj...Persze aki teljesen laikus két kábel összekötéséhez (amit előzőleg még csatlakozóval is ellátnak ott ahol megveszed) az ne kezdjen neki.
-
szelidorzo
aktív tag
válasz macloed #3706 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg neked, hogy a lakásban lévő visszirányú szűrőt a régebbi (csak analóg tuneres, képcsöves TV-k által generált zajok miatt kezdték alkalmazni, mert egy két hulladék módon gányolt készülék az egész hálózatnak bezavart, a netet hazavágta, stb.
LCD, Plazma TV-knél ez már nem jellemző.
DTV adás vételénél, az STB nem engedi a hálózatra a zajt visszirányba. Viszont ha az STB és a hálózat között van visszirányú szűrő, akkor a médiatár nem elérhető, mert az eszköz nem tud kommunikálni a központtal.Miért fontos a kábel és csatlakozók, elosztók minősége? Mert egy szar koaxnak 3-4 méteren túl már komoly csillapítása lehet. Ha a bejövő jel osztva van és gagyi a koax, akkor 10-15 db csillapítást simán összeszed a rendszer, ami rengeteg. Egy rosszul felrakott csatlakozó a kívánt 75 Ohmos impedanciát teljesen hazavágja. Egyes frekvenciatartományok átvitele szinte a nullával lesz egyenlő.
Hány olyan dolgot javítottam már, amit önkéntes szakik gyógyítottak, mert Ők tudnak forrasztani, stb. Szerintem meg max taknyolni tudnak azt is szarul, de nem forrasztani. Nem mindegy mit milyen hőfokon, milyen összetételű forrasztóónnal, milyen folyatószerrel forrasztunk, és akkor még a gyakorlatról nem is ejtettünk szót, hogy ne legyen "hidegforrasztás" stb.
A koax csatlakozók szerelése is igényel némi gyakorlatot, hogy az valóban jó minőségű legyen. Az egészet már a blankolásnál el lehet szúrni és akkor hol van még a szerelés.kérdezni nem szégyen, nem tanulni inkább www.nokia6230.uw.hu
-
zuzu000
őstag
válasz macloed #3816 üzenetére
Ma hoztak meg mindent, egy futár hozta nem szerelő. Fel lett hívva az ügyfélszolgálat, szerdán jön a szerelő. Csak azért elég idegesítő, hogy semmi nem megy, és azt is későn hozták ki.
Amúgy meg miért mi fizessünk azért, mert ők hibáztak??
A wifi-s modem kérdés még mindig áll. -
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bestbuy játékok
- Half-Life 2
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs