Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Van egy Linksys WRT54GL routerem, ami furcsán viselkedik. Bekapcsolom, hamar feláll a rendszer, látom a WiFi-jét, ad IP-t vezetéken, de nem tudok belépni az admin felületére. Be se hozza az oldalt. 192.168.66.254-es átjárót kapok, ezzel próbálnék rálépni.
Gondoltam ha már így nem sikerül, resetelem, de hiába nyomom a resetet 10 másodpercig, nem kezd el villogni a power LED, és hiába húzom ki utána 10 másodpercre, megmaradnak a beállításai.Valami ötlet? Mi lehet a baj?
A reset gomb működik.
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz Intruder2k5 #24860 üzenetére
Üdv!
Köszi, sejtettem, hogy valami turpisság van a dologban! Ha hazaértem, megpróbálom.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz #40957184 #24862 üzenetére
Üdv!
Kezdésnek húzd ki pár percre a 230-ból, várj vele pár percet, és dugd vissza. Ha ezután sem oszt IP-t, akkor érdemes megpróbálni egy hard resetet (kis gomb a hátulján), de ha úgy se jó, akkor ott valami router gond lesz. Milyen régi a készülék?
-
csabyka666
veterán
válasz #40957184 #24864 üzenetére
Igaz, nem direktben egy gomb, eléggé elrejtik, valami hegyes dologgal (pl. fogpiszkáló biztosan jó) tudod megnyomni.
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenkinek!
Egy Linksys BEFW11S4 v.4 routert próbálok beüzemelni. A WiFi-je max csak a 11mbps szabványt tudja, de az a bajom, hogy közvetlen a router mellett is csak 5mbit jön át rajta. Azt hittem, a titkosítás az oka, de reseteltem, teljesen alap beállításokkal is csak 5mbit-et ad. Próbáltam másik csatornán, de ugyanaz. A netem 10mbit-es ADSL, szóval tudnia kellene.
A beállítások így festenek:
A felsőt átállítottam arra, amin az alatta lévő van, de semmi változás.Szerintetek?
-
csabyka666
veterán
válasz Multibit #24924 üzenetére
Nem rossz a felvetés, de most ezzel kellene megoldani. Értem én, hogy 11mbit az elméleti maximum, de ilyen közelről is csak felével jön?
-
csabyka666
veterán
válasz Multibit #24926 üzenetére
Értem. Hát ma se keltem hiába! Régen elég volt. Régen...
Köszi a segítséget, akkor nem gyúrok rajta tovább, marad ennyi.
-
csabyka666
veterán
Visszatérve erre a kérdésre.
A Linksys WRT54GL v1.1 routeren biztosan OpenWrt van. Sikerült elérnem telnettel a felületet ez alapján, de a parancsokat bepötyögve annyit írt, hogy "Rebooting ...", és ez ment a végtelenségig. "Connecting to host lost." üzenet után kikapcsoltam a routert, majd be, de ezt követően IP-t sem adott, csak gyorsan villogott a power LED, és semmi aktivitás. Vártam 5 percet, akkor adott csak IP-t.
A gép automatikus IP kiosztásra van állítva, korábban ezt kapta:
Most az újraindítást után meg ezt:
Ebből én csak annyit szűrtem le, hogy valami változott (most nincs WiFi jel), de továbbra is a grafikus felületet szeretném elérni, ha egyáltalán van ilyen...
Az OpenWrt így néz ki:
Van remény? Visszaraknám szívesen a gyári FW-t, de egyelőre elég kusza ez nekem.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz HussarF #24929 üzenetére
UPnP be van kapcsolva a routeren? Torrenthez úgy emlékszem, szokták ajánlani a bekapcsolását.
Esetleg nézd meg másik klienssel, BitTorrent pl...?
-
csabyka666
veterán
válasz katalin888 #24937 üzenetére
Üdv!
A reset bizosan sikeres volt? Onnan tudod meg, hogy a WiFi jelszó nélküli lesz, és visszaáll a gyári nevére (valószínűleg "TP-LINK_valami" lesz). A gépen, ahol próbáltad elérni a menüt, automatikus IP-re van állítva a hálózat? Esetleg nézd meg egy másik gépen is, hogy ott elérhető-e a router menüje.
-
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Egy furcsa szituval állok szemben, légyszi mondjatok rá valami okosságot.
TP-Link TL-WR740N router. Bootolást követően a LAN1 folyamatosan világít, egyik LAN portn sem ad IP-t. WiFi-re egy Lenovo subnotival fel tudok csatlakozni, de egy Nokia Lumia 820 nem tud konnektálni rá. A firmware-t WiFi-n keresztül legfrissebbre cseréltem, de nem változott semmi.
WiFi-n tudok mászkálni a webes felületen, és látszólag minden rendben, dugtam rá egy DSL modemet, beállítottam a PPPOE-t, kapcsolódott, WiFi-n tudok netezni, a sebesség is megvan, de telefonon továbbra sem jó, illetve a LAN portok is halottak - LED jelzi, hogy valami történik, de IP-t nem kapok LAN-on.Volt már HW reset, WiFi titkosítást is levettem, de semmi eredmény, Természetesen a DHCP be van kapcsolva, ezt ugye alapból bekapcsolja, nem is nyúltam hozzá, és amúgyis, WiFi-n kapok IP-t, stabil a netkapcsolat, nem lassul, nem szakadozik, nem dobja el.
Jó, de mégse. Ilyennel találkozott már valaki?
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenkinek!
Mostanában csupa furcsa dologba ütközök, itt egy (kettő) újabb kérdés, légyszi mondjatok rá valamit.
1.) Annex A-s eszközt szoftveresen át lehet állítani, hogy Annex B-s legyen? Van egy Cisco (LinkSys) WAG160N v2-es router-modem kombóm, amibe ha bedugom az itthoni ADSL kábelem, nem jelzi, hogy bedugtam volna. Ezeket végigcsináltam, de semmi, szerintem a szabvány miatt nem jó.
2.) Ugyancsak a fenti routerrel viszont egy külső modem és a LAN1-es port segítségével pikkpakk összeáll az internet, minden szuper, viszont érdekesség, hogy ha egy bizonyos géppel fel-le csatlakozgatok a WiFi-ről, akkor egyszercsak (van, hogy elsőre, van, hogy tizedik próbálkozásra) a router eldobja a netet, várnom kell perceket, amíg újra fel tudok csatlakozni. Csak a net tűnik el, a router közben működik, a menüt elérem.
Oké, ne csatlakozgassal fel-le, de ez nem megoldás, és a hiba akkor is előjön, ha alvóba teszem a kérdéses notit, majd felébresztem. Próbáltam úgy, hogy ne csatlakozzon automatikusan, de nincs változás.
Szerintetek? Mi lehet a gond?
-
csabyka666
veterán
válasz Adamfzr #28161 üzenetére
Üdv!
Akkor szoktak a saját oldalra dobni, ha elszáll a net. Nem lehet, hogy nincs elég lefedettség, vagy valami más zűr, ami miatt elmegy a net?
Voda érdekes, egyik ismerős már sokadik alkalommal kapott hibás USB-s sticket.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
-
csabyka666
veterán
Ha csak a modemmel használod, és úgy nincs probléma, akkor nézd meg másik típusú modemmel is, mert ugyan a szürke 360R-rel nem szeretik egymást, lehet, hogy a feketével sincsenek jó viszonyban.
Routert cserélni nem érdemes, ezekkel a modemekkel sajnos több típus sem szimpatizál, bár a feketével eddig nem volt gondom.
-
csabyka666
veterán
válasz Intruder2k5 #28168 üzenetére
Jogos, első körben ezeket nézd meg.
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Segítségre lenne szükségem. TP-Link TL-WR941ND router bekapcsolás után power led világít, és itt megáll, valószínűleg nem indul rajra a firmware. Reset gombot hosszan nyomva a WPS világítani kezd, majd az összes led felvillan, de aztán ugyanúgy csak a power világít.
A belseje szemrevételezéssel rendben van.Így érkezett hozzám, lehet, hogy flash közben szállt el, de csak tipp. Van rá valami mód, hogy a gyári firmware visszakerüljön rá?
Köszi a segítséget előre is!
-
csabyka666
veterán
válasz Intruder2k5 #32108 üzenetére
Üdv!
Köszi a választ!
Próbáltam kábellel elérni mindegyik LAN porton. A kábelt bedugva egyik port ledje sem világít, viszont a Windows jelzi, hogy van valami a kábel végén - sárga háromszög jelenik meg a hálózatoknál. IP automatikusra állítva, de nem kapok IP-t az eszköztől, csak a standard 169...stb. címet dobja be, amint rádugom a routert.
Pingelést nem próbáltam, de ha nem lát átjárót, akkor hogy érted, melyik címet pingeljem?
WiFi SSID-t nem ad, ha a dedikált WiFi gombot nyomkodom, akkor sem történik semmi.Lehet, hogy DDWRT-t akartak rátenni, csak valami probléma adódott a folyamat közben?
Hogyan tovább?
-
csabyka666
veterán
-
csabyka666
veterán
válasz Benir8 #32120 üzenetére
Üdv!
Nem lehet, hogy a torrent akkora feltöltést generál, hogy az lassítja be a többieket? Célszerű a feltöltésre is megadni egy korlátot ilyenkor, mármint magában a torrent kliensben.
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenkinek!
Tesztelek egy Netgear WNDR3300v1 routert, le is frissítette magát automatikusan a legújabb FW-re, viszont sajnos német nyelvű. Kerestem rá értelmes nyelvezetű (angol) FW-t, de csak olyat találtam, ami North America only.
Ez miben más, mint az európai? Rá szabad tölteni egyáltalán?Köszi a segítséget előre is!
-
csabyka666
veterán
válasz Gubek-Einste #33155 üzenetére
Hogy érted, hogy nem érdemes? Mármint, nekem nem kell, hogy plusz funkciókat tudjon, de a német nyelvtől egyszerűen frászom van, az angol illik ebbe a szakmába.
Vagy jelent valami hátrányt, ha amerikai területre szánt FW-t teszek rá?
-
csabyka666
veterán
válasz Gubek-Einste #33171 üzenetére
Nos, és nem akarok különösebb extrát beállítani, WiFi + jelszó, netmegosztás mindkét frekin, és kb ennyi. Miben tudhat kevesebbet?
Az a baj a német FW-t sem találtam, hogy azt esetleg visszatölteném később...
Lefrissült magától, de ugyanúgy német lett.[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz Gubek-Einste #33173 üzenetére
Megpróbálom, talán nem rontom el. Nem értem, miért nincs rá angol FW...
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Légyszi adjatok tippeket. Van nálam egy D-Link DIR-635 router, ami a WiFi-t leszámítva tökéletesen üzemel, viszont azt hiába kapcsolom be, se a LED nem világít, se az eszközök nem látják a routert. A felületen Wireless Radio :Init failed üzenet van a WLAN résznél. Több helyen is megtaláltam ezt a hibaüzenetet, írtak rá megoldásokat (WLAN titkosítás átállítása, csatorna módosítása...), de nem hozott megoldást.
Hardware Version: B3
Firmware Version: 2.36WW, automatikus ellenőrzés szerint up-to-date, neten manuálisan nem találtam a B3-ashoz firmware-t.Van valami ötletetek? A készülék DD-WRT-síthető, nem tudom, érdemes-e próbálkoznom vele, szóval hardveres lehet ez a hiba, vagy szoftveres?
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Boldog karit!
A kérdésem a következő. Van egy TP-Link TL-WR941ND routerem, ami elindul, de a power LED kivételével egyik sem világít. Ha a resetet hosszan megnyomom, kivillan a WPS LED, majd az összes, és újraindul, de se a WiFi-jét nem látom, se vezetéken nem tudok belépni a menübe. Így jött hozzám, szóval el tudom képzelni, hogy vagy firmware frissítés közben történt valami hiba, vagy DD-WRT-t akartak ráflashelni, aztán ott lehetett valami fennforgás.
Szerintetek menthető? Valahogyan vissza lehet rakni rá a gyári firmware-t? Láttam valami soros portos megoldást, de annyira nem mélyedtem bele a témába. Mit gondoltok, mik a kilátások?
-
csabyka666
veterán
válasz Gubek-Einste #34054 üzenetére
Tudom vele végleg téglázni, vagy mindig van visszaút? Azon túl, hogy nem kötöm rá rossz sorrendben...
Gyári FW-t fel lehet tölteni így? Esetleg ha van valami korrekt és jól használható leírás, szívesen fogadom.
Köszi!Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz Gubek-Einste #34056 üzenetére
Köszi!
-
csabyka666
veterán
Urak, légyszi segítsetek!
Összeállítottam egy WDS-t, Atheros chipes mindkét router, a dd-wrt oldalán található leírás alapján. AP-ben látom a STATION eszközt (el is érem az admin felületét), viszont hiába rakom AP határára, nem terjeszti ki a hálózatot, nem is látom STATION SSID-jét.
Mit ronthattam el? Kapcsolat biztosan van...hiszen elérem az eszközt.
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Korábban írtam a WSD problémával kapcsolatban. Ha figyelmesebben olvastam volna a leírást, sikerült volna elsőre, itt írja a 10-es lépésben, hogy virtuális interfészt kell hozzáadni a STATION eszközhöz, hogy kiterjessze a WiFi-t.
Megoldódott tehát, a sebesség nyilván korlátozott, kb felét dobja tovább annak, amit a STATION eszközön vezetéken mérhető.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest