Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagoly
senior tag
Az az ürge egy akkora tapló (ha valaki látja, szóljon neki, hogy hívtam a RING-be ), hogy az már fáj. Az ilyen figurák miatt rühellik a rendőröket.
''Vegyék tudomásul.....'', jó várjál, majd mingyárt. Addig meg állj féllábon.
Barom.
(Viszont jó hír a magáncélú internetezés megszűntetése a rendőrségen belül. Ha jól emlékszem Hold onnan netezett. Talán megússzuk.... )''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
Bagoly
senior tag
Egy plusz a Balint-nak. Mondjuk én az értékrendjét vagyok képtelen akceptálni, ezért kifejezetten ingerel néha a jelenléte. Persze ez az én keresztem, de remélem javulni fog a helyzet, most hogy kiírtam. Ezen felül nem értem miért kell PETA-s aláírásokat alkalmazni közvetlen a vitánk után.
(Bár lehet, hogy csak én vélek párhuzamot felfedezmi a két eset között.)''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
Bagoly
senior tag
Pont te voltál a célközönség. Sztem ezt a tv-nek, a nagyközönségnek mondta. Kifelé megy a keményfiúzás. ''Nincs több utcasarkon szkeccsölő rendőr, kérem szépen. Itt dolgozni kell''. A belem kifordul az ilyen suttyóktól. Aklimatizálódott rendesen szabolcshoz. Miért nem lehet normálisan, emberien beszélni a beosztottjaival? Na még szerencse, hogy nem voltam katona, mert nekem egy ilyen tírpák beszólt volna, tuti nem tudom tűrtőztetni magam és elmondom a globális véleményem róla. Aztán meg szívok.
''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
Bagoly
senior tag
Egyről beszélünk. Elötted én hallgathattam az emberi faj felsőbbrendűségéről alkotott nézeteit. Élmény volt. Eleve attól hányingerem van, hogy léteznek ilyen emberek . (Mellesleg tisztára, mint a nácizmusban, csak akkor a zsidó volt az alacsonyabb rendű faj. Azt kellett kihasználni.)
''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
Bagoly
senior tag
Ja ja, megyek is haza és vágom ki a macskákat a pic*ába. Csak a pénzem viszik és nem hajtanak semmi hasznot. Előtte azért jól seggbe rugdalom őket, hadd szórakozzam egy kicsit azon, hogy nem tudnak mit tenni ellenem. Hiszen áj'em de king of de vörld. (Hazafelé persze lenyugszom és rájövök, hogy senki nem csinál ilyet, mert bántani egy állatot az kivitelezhetetlen még akkor is, ha step-by-step útmutatók írják le a neten, hogy mit kell tennem)
-
Bagoly
senior tag
-
Bagoly
senior tag
Na na....ennyire ne degradáljuk le. Én is, Kidus is kifejtette a véleményét, hogy Balint szúrja a szemünk (attól függetlenül, hogy én nem szeretnék BOX-olni vele, mert teljesen értelmetlennek tartom a vitát.). Már ez valami megnyuvást hozott, amit (picit elinfantilizálva) sztem mindketten megéltünk. (tudniillik, hogy vannak még olyan emberek is akiktől nem hányom el magam in medias res.)
Valóban elviccelődtünk a számomra szürreálisnak (szinte felfoghatatlannak) tűnő elvein, de ennek semmi köze nem volt fikázáshoz.''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
Bagoly
senior tag
A második részben (pisti nem okos) túlzol szerintem, de kétség kívül van egy kis igazság benne. Ember vagyok, hibákkal. (nem azért nem akarok vitázni vele, mert képtelen lennék érvekkel alátámasztani azt, amiben hiszek, hanem mert nem tudom elképzelni, hogy eredménnyel jár az az idegeskedés, amit az általam a világ legtermészetesebb dolgaként kezelt ''élet irányti tisztelet'' elvének semmibevétele okoz.)
-
Bagoly
senior tag
Na sorakozzanak mögém a borosok! (Most ne sz@rozz Panther, hogy nem iszol )
Itt tömegbunyó lesz!''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
Bagoly
senior tag
Nekem meg az a hobbim, hogy őszintén (igyekszem ) válaszolni a baszogatásra is. (Ez most rólad is szól....)
A másik kedvenc játékom meg a ''Légy őszinte vadidegen emberekkel''. (Na ez aztán a játék. Szoktak hullani az állak lefele. )
(Ez meg rólad már nem.....)''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
Bagoly
senior tag
''Szerintem, az az igazi ember aki erejének teljében nem a maximális egyéni haszon elérésére törekszik, hanem figyelembe veszi a közösség érdekeit is.''
Na akkor veled sem boxolhatok.''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
Bagoly
senior tag
Ha elhiszem, hogy valakit meg lehet győzni, akkor tényleg jó értelmes vitákat folytatni. Ennél a vitánál sajna nem hiszem, hogy meggyőzhető lenne a másik oldal, én meg a csontomig érzem, hogy ''kihasználni a gyengébbet'' nem ''jó''.
-
Bagoly
senior tag
Ha komolyan gondolod, hogy mindent megteszel a pénzért, akkor azt hiszem nincs miről tovább beszélnünk.
Kívánom, hogy legyen nagy házad, nagy autód, szívhasd más vérét és legyen időd elgondolkozni azon, hogy vajon tényleg egy ilyen világban szeretnél-e élni.''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
Bagoly
senior tag
Bevallom picit megdöbbentem. Egész egyszerűen nincs igazad. (Így biztos nincs, bár el tudom képzelni, hogy vannak ilyen típusú ''állatvédők'' is.)
A második bekezdésedet nem bírtam szó nélkül hagyni:
IGEN. Saját magam, édesanyám, kedvesem, gyerekeim is hagynám meghalni, ha állatok szenvedése (nem fájdalom nélküli halála) árán jutnék csak gyógyszerhez. (Természetesen a rajtam kívül álló rokonaimnak saját döntése, hogy hajlandóak-e meghallni, más élőlények szenvedésének elkerüléséért).''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
Bagoly
senior tag
A meggazdagodásnak nincs olyan módszere, ahol nem kell az állatoknak fájdalmakat elszenvedni? Az élelmezés céljára tartott állatoknak muszály fájdalmat okozni? A kozmetikai cikkeket muszály állatokon tesztelni? A gyógyszerek tesztelésénél nincsenek alternatív, sőt jobb modellek az állatoknál?
Vannak. Csak drágábbak. Valakik nem tudnak meggazdagodni rajta. Ezért szenvednek az állatok, nem az emberiségért. Pár ember meggazdagodásáért.''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
Bagoly
senior tag
Nem akarok jóságosnak tűnni. Egy csomó embertípust pl nem tolerálok. Mert aljasak. Kérlek ne ábrázolj jóságosként, mert ez hamis kép.
Az emberi élet nem áll más életek felett, az ember igenis egyenértékű tagja a természetnek, ha ezt nehéz is emberként felfogni. Hidd el, nagyon mélyen belegondoltam már ebbe. Nem jópofiságból írom, amit írok.''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
Bagoly
senior tag
válasz PeliScan #209 üzenetére
Egy emberért egy ember. Egy marháért egy marha. Egy marháért egy ember. Egy emberért egy marha. Nem kisebb az élet benne sem.
Mindazonáltal az élet élettel táplálkozik. Ha ölni kell azért hogy egyél, tedd fájdalom nélkül (vagy a lehető legkevesebb fájdalom árán).
Én ezt vallom.''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
Bagoly
senior tag
válasz PeliScan #218 üzenetére
De, szerintem ez önzés. Le is írtam. Szerintem a fejlődést nem az emberi önzéssel kéne mérni. Nem hiszem, hogy egy olyan szemléletű világban, ahol az élet annak ''hordozója'' nélkül van tisztelve ne fejlődött volna legalább olyan ütemben, mint amelyikben élünk.
-
Bagoly
senior tag
-
Bagoly
senior tag
Részben igazad van. Most így működik és legyek bár önámító, álmokat kergető idióta én megveszem a drágább sambont, drágább tojást, ha hitelt érdemlően bizonyítva látom, hogy annak előállítása során kevesebb szenvedést kellett elviselnie a szenvedő félnek. Tovább megyek, a családomban hasonlóan gondolkodnak más háztartásokban is. (édesanyám, nővérem). Igen, elhiszem hogy változtathatunk azon, hogy milyen világban élünk. Elhiszem, hogy többet tehetünk, mint hátradőlünk és kijelentjül: ez van ezt kell szeretni.
-
Bagoly
senior tag
Félreértesz. Vettem már be gyógyszereket (PL amikor gyerek voltam, fingom nem volt, hogy milyen áron gyógyul meg a torkom két nap alatt).
Manapság (függetlenül az állatokkal kapcsolatos nézeteimtől) bármit megteszek, hogy elkerüljem a gyógyszereket (már arra sem emlékszem mikor vettem be utoljára ilyesmit), ugyanis a hordozó anyagok általában több kárt okoznak, mint hasznot. Sok természetes gyógymód igen hatásos és nem kell mindenféle mérgeket felhalmozni a szervezetedben.''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
Bagoly
senior tag
igen. Az ember mindenevő, ezért eszem húst. Egyedül arra törekszem, hogy az általam elfogyasztott állati eredetű termékekhez a lehető legkevesebb szenvedés árán jussunk.
-
Bagoly
senior tag
Lakásban lakom, ha erre célzol. Nem tudok mást mondani a természethez való viszonyomról, ami jobban jellemezné, mint hogy nem találtam még egy olyan ''szórakozást'', mint a természetben lenni.
-
Bagoly
senior tag
válasz PeliScan #248 üzenetére
Azt hiszem Panther mondta, én is azt hoznám ki, akit elsőnek megtalálok. (Ha mondjuk eltekintek attól, hogy a macsak lazán elfér a hónom alatt, amíg a gyereket keresem. Hogy biztosan értsd, ha már senki nem lenne bent, csak a macska, érte is visszamennék.) Én komolyan úgy gondolom, hogy ''nem kisebb benne sem az élet''. Ha őt hozom ki, az is egy élet, ha a gyermekem, az is egy.
Persze ez a fajta ''fanatizmus'' már általában sok egy kívülállónak. Így igen, valószínűleg nem kezelnének hősként, ha a gyermekem benn égne amíg a macskát menekítem.''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
Bagoly
senior tag
Szerintem ha látsz egy olyan videót ahol állatokon tesztelnek gyógyszereket te sem fogod azt érezni, hogy áldozat. Több pénzbe kerül, olyan pénzbe amin elég sok szükségtelen f@szságot is veszek magamnak (PC, szórakozás, a funkciójuknál indokolatlanul drágább ruhák). Mások szenvedésének enyhítésére kell hogy legyen belőle. Persze enyhíthetném a felesleges pénzemből a hajléktalanokat is, de mivel úgy érzem,hogy az állatok sokkal jobban rászolulnak a pénzemre. (Sokan hamarabb segítenek akár egy aljasabb csövesnek is, mert ő ember.)
Van persze nekem is gyenge pontom. Álltalában az én állatvédelmem egyenlőre a jéghegy csúcsára összpontosít. (Elsőnek ott kell oltani a tüzet, ahol nagyon ég.). Magyarul jelenleg az állati szenvedés ellen vívom személyes háborúm. A fájdalomérzettel rendelkező állatok esetében is van bőven mit rendberakni. Ha itt már ''rend'' lesz, akkor koncentrálhatunk másfele is (Bár sztem ezt sajnos már nem fogom megélni).''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
-
Bagoly
senior tag
Egyébként nem is igazán a véletlen balesetek (pl tűz) esetén elszenvedett esetekről szól ez az ''én harcom'', hanem arról a kegyetlen, csak racionalista indokokat elfogadó intézményesített kegyetlenkedésről, ami körülöttünk folyik. (Állatkísérletek, állakínzás, nagyüzemi állattartás szabályozásának hiánya, jelenlegi szabályok áthágása). Ha ez nem lenne, mérhetetlenül boldog lennék.
De amíg emberek hideg racionalításba burkolva próbálják nyugtatni a többiek lelkiismeretét, elfedni az egyéni viselkedés által elérhető eredmények lehetőségét, természetesnek és magától értetődőnek bemutatni más fajok indokoltnál nagyobb mértékű szenvedését, addig kénytelen vagyok felháborodni és mindent fűszálat megragadni, hogy ez változzon.''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
Bagoly
senior tag
-
Bagoly
senior tag
Nem szeretnélek megbántani, de nekem is úgy tűnik, hogy nagyon szigorúan tudod megítélni más (esetleg valóban bugyuta) topikját, míg a saját magad által létrehozott témáknak túlzott fontosságot tulajdonítasz. Az izzadásos topikod még a legenyhébb olvasatban sem tartozik egy hardveroldal profiljába, véleményem szerint ezt inkább egy egészségügyi oldal fórumában kellett volna indítanod, ahol a PH!-val szemben esélyed is lett volna a hozzáértő segítségre. Itt az oldalon (bár szerintem ugyanúgy elfér, mint a kaktuszos, macskás, chicane-es topikok) a témád nagy eséllyel csak egy újabb ''nap topikja jelölt'', amit páran meg is jegyeztek, még akkor is, ha görcsösen ragaszkodunk az ''a PH! egy nagy család'' ideához (ami sajnos a növekvő látogatottság hatására egyre kevésbbé igaz). Mivel nem hiszem, hogy az oldal szerverének esetleges tárhiánya miatt érintett annyira érzékenyen a chicane-es topik, nem igazán értem az aggodalmad. Ha a PH! ''javítása'', vagy a szakmai szinvonal megtartása miatt jelezted a gondolataidat a topik gazdája felé, akkor véleményem szerint, a ''saját portádon'' sem ártana egy kicsit takarítani. Remélem nem volt túl ''őszinte'' a véleményem!
-
Bagoly
senior tag
válasz sziszegő #1088 üzenetére
Az, hogy nekem is ugyanez a konzekvencia esett le az írásaidat olvasva gondolom már nem nyom a latba semmit... (Én vagyok a még egy ember )
(Ilyenkor Áldom az eszem, hogy nem vásárolok sem a Bluefishben, sem a Mistralban)''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ökölvívás témával a másik topik foglalkozik!
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest