Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Karácsonyi pofára esés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Az első három kedvencem az óraszámlapok között Galaxy Watch6-on
- Mi történik egy netes csalás után?
- Lenovo X13 Yoga gen2 billentyűzetcsere
-
LOGOUT.hu
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balzak83
senior tag
Sziasztok! Abban tudtok segíteni, hogy twrp (3.3.1-2) alatt miért nem tudom felcsatolni a /system partíciót írhatónak? A mount megtörténik, file managerben látom a mappaszerkezetet, de módosítani már nem engedi. A read only pipát természetesen kivettem felcsatoláskor. Ez valami twrp vs. Android Q betegség lesz?
-
Balzak83
senior tag
válasz attiati #15657 üzenetére
Nagyon jó áron vetted!
Steve-el értek egyet, használd így, bár a nyitás megkérése nem kerül semmibe, és felhasználni sem muszáj, az alatt az idő alatt meg eldöntöd mit szeretnél, és van-e kedved hozzá. Kb. annyit nyersz vele, hogy az újdonságok előbb jönnek meg eu romra, meg a google appok ki vannak róla gyomlálva. Kicsit módosítottak még az ikonokon, de az meg leszedhető bármikor.
Tudtommal a nyitás nem garivesztő, és visszaállítható. -
Balzak83
senior tag
válasz attiati #15749 üzenetére
Blitzwolf kábeleknél, meg talán pár másiknál még ráírják az AWG számot. Ez minél kisebb, annál jobb. 21-es mar jónak számít, de láttam már 19-est is. Egy rossz kábel 20-30% -t is ronthat a töltés hatékonyságán, szóval nagyon nem mindegy mit használsz. A másik, hogy szedd ki tokból, és tedd le úgy, hogy az alja is szellőzzön. Sokat jelent.
-
Balzak83
senior tag
AWG 19 = 0.912 mm
AWG 21 = 0.723 mm
Egy tápkábel asztali géphez 14, 16 vagy 18-as. A 18-ast igazából már nem ajánlják 600W fölötti tápokhoz, pl. szerverekben. A szám a húzást jelöli a standard 0-hoz képest (8.25mm). -
Balzak83
senior tag
Nektek a power gomb puhább, vagy ugyanolyan kapcsolási érzésre, mint a hangerő? Tokban néha vacakol, mintha nem értékelne rendesen.
-
Balzak83
senior tag
válasz huliganboy #15854 üzenetére
Tok nélkül nézd meg légyszi, nekem rettenetesen puha, a hangerő szépen kattog. Szerintem az enyém kezdi megadni magát. Ez nyilván tokban méginkább kijön (Spigen)
-
Balzak83
senior tag
válasz huliganboy #15857 üzenetére
Köszönöm! Akkor egy akkucserével összekötöm a javítást.
-
Balzak83
senior tag
Az egyik egy android óra, a másik egy lejátszó. De pl. az autó kihangosítója sem tartja feloldva, tehát szerintem eszközfüggetlen. Vagy Eu rom hiba lesz, vagy a 11-es miui kavar be, mert egyébként feldobja azt a zöld ablakot, hogy az eszköze fel van oldva. Közben meg nem.
-
Balzak83
senior tag
válasz Steve1207 #15967 üzenetére
A fehér háttérre nincs ötletem, lehet a launcher is, igen, de a lassú feloldás arra utal, hogy deep sleepből indulva nem pörögnek fel a magok elég gyorsan, ez meg kernel feladata. Ha nem volt a verziófrissítésnél, 10-->11 váltásnál factory reset, akkor azt meg lehetne csinálni, sőt, ajánlott is. Ha volt, akkor egy teljes rom újrahúzás nulláról, a gyári progival, és figyelni, hogy változik-e valami.
-
Balzak83
senior tag
válasz Steelheart2 #16043 üzenetére
Hol nezel filmet, hogy chrome kell hozzá? Valami stream oldal? Mas böngészővel is ezt csinálja?
-
Balzak83
senior tag
válasz xy.zsolt #16252 üzenetére
Ez nem kerekített szélű, gesztusvezérlésnél szerintem nem lesz kényelmes. Az olcsók tapasztalatom szerint nem túl tartósak, felválnak, meg a felületük sem túl sima, és jobban gyűjtik az ujjlenyomatokat. Korábban ezeket az olcsókat vettem, de áttértem a márkásra, és nem sajnálom rá a felárat. Egyéként ennek a típusnak a plázás mobilpultokban 3-4e ft az ára, szóval árban a linkelt nem rossz.
-
Balzak83
senior tag
-
Balzak83
senior tag
Valaki próbalta mar Simple alkalmazasban hasznalni a BKK havi berletet? Az appban kamera valamiert nem ismeri fel a qr kódot, igy nem dobja be az animaciós abrat sem felszállasnal.
-
Balzak83
senior tag
Sorry, nem akartam késelésig fokozni itt a hangulatot. Csak nem értem, miért jó, hogy ha a telefon újkorától fogva az akku kapacitás csak 75-80%-át használod ki, mintha 1,5-2 év alatt szépen lecsökkenne ugyanerre a szintre? Önként mondasz le egyből 20% hasznos üzemidőről, amit egyébként csak szép lassan veszítenél el? Nekem ez nem logikus.
-
Balzak83
senior tag
válasz Botond2222 #16400 üzenetére
Írd le, hogy mi a jelenség, egy rom frissítés elég kevés eséllyel fogja megszüntetni a szellemképesedést(?) Valószínüleg hardveres hiba lesz. Egy display testert tölts le Play-ből, olyat amelyik homogén színt rak ki a kijelzőre. Szürke háttérnél, max fényerőn nézd át a kijelzőt, ha gond van ott ki fog jönni a hiba.
-
Balzak83
senior tag
válasz Botond2222 #16408 üzenetére
Garis még? Bemutatod újra a problémát, és megjavítják. Ha nem oldja meg a problémát, akkor be kell adni mégegyszer. A javításra is van garancia, ha egyszer már fizettél érte, akkor arra jótállást adnak, fél év/egy év.
A videó, amit linkeltél nem a problémát szünteti meg, hanem egy kompromisszumos megoldás. 90%-ra visszaveszi a színtelítettséget, így kevésbé lesz feltűnő, vagy kicsivel több mint 10p kell majd neki, hogy újra megjelenjen. Ezt szerintem eléred azzal is, ha lehúzod a fényerőt. Ehhez nem kell kernel, ami egyébként 5p-es művelet, nem negy dolog. Az már más kérdés, hogy jó lesz-e vele a telefon, üzemidő sebesség, vagy a kettő kompromissza? Gyári kernelnél nem sok jobb van.
Még egy dololg, és ez nagyon off, ne is válaszolj rá. Ne vedd magadra. Egy 25-30e-s telefonról van szó, tényleg megéri küzdeni vele, ha már alapból rossz, vagy lejárt a garancia? És ez a teló még fénykorában sem volt jó vétel. 40-45 körül vannak a rendes MI8-ak, akár garival, hibátlanul, amik évekig kiszolgálnak még. Vagy ott a Poco, kicsivel olcsóbban, ugyanez a konstrukció, jobb üzemidővel, és IPS-el, ha szimpatikusabb.
-
Balzak83
senior tag
válasz Botond2222 #16416 üzenetére
A garancia meghosszabbodik a javítás idejével. Mi volt a munkalapon, milyen javítast végeztek rajta? Siman ujra beadnam, kernellel nem fogsz elérni változást. A kernel csak a kapcsolatot biztositja a rom es a telefon alkatreszei között. Meg sok egyeb mas funkcioja van, de nem ez a lenyeg. Ha egy alkatresz hibasan működik, akkor a kernel azt nem fogja tudni kijavítani. Ha a gyari rommal nem olyan a kijelző, mint az elvarható, akkor az alkatrész hiba. A leirtak alapjan a hiba melegedessel jön elő. Melegedest ketfelekeppen tudsz megakadalyozni, visszaveszed az orajelet, és/vagy visszaveszed a fenyerőt. Csökkenteni csak bizonyos mertékben tudsz, mert instabilla valik a rendszered, es utana mar nem a kijelző lesz a legnagyobb gondod.
Cache törles nem kötelező előtte, a zip fajlt kell flashelni, utana mehet a cache törles. Viszont itt fokozottan ervenyes a szabaly, hogy legyen full backup előtte, mert nem biztos, hogy minden rendben lesz a művelet után.
[ Szerkesztve ]
-
Balzak83
senior tag
válasz Botond2222 #16422 üzenetére
Az lenne a legjobb, ha ott előttük elő tudnád hozni a hibát, és a jegyzőkönyvre rá lenne írva, hogy a hiba észlelve volt. Ehhez viszont tedd vissza a gyári romot majd.
Kernel Adiutor tudja ezt a funkciót, úgy emlékszem, de root kell hozzá. Meg volt valami Spectrum alanlizer app is, talán az is. Ebben sajnos nem nagyon tudok segíteni.
A frissítést úgy emlékszem, dirty flash-el lehet megoldani ilyen esetekben, de ebben sincs túl sok tapasztalatom. Ezek a dolgok engem nem nagyon érdekeltek sosem, esetleg Karavik kolléga tud segíteni, ha épp olvassa.
-
Balzak83
senior tag
válasz darvinya #16435 üzenetére
Akku kb 3,5 ora SoT most global stabilon, mar megszoktam, mert a bluetooth zene rettenetesen szívja ldac kodekkel. A memória jobban idegesít, mert az szembemegy minden unix alapelvvel. Ilyen szempontból tenyleg tökmindegy, hogy 3,4,6 vagy most mar lassan 12 gigaval veszi meg az ember, ugyanúgy takarit mindegyiken.
Lehet, futok egy kört az Aosp romokkal, van választék. Valaki tud esetleg ajanlani, ami ennel a telefonnál jól teljesít? Havockal szemezek, erről van esetleg friss tapasztalata valakinek?Botond: A Smartshop es tarsai pont erre mennek rá, olcsón szórják ki a telefonokat, amikre nem szeretnek jótallást vállalni,
meg adót fizetni.Biznak abban, hogy ugyis beletörődik a felhasznaló egy idő után. En mar csak emiatt is zaklatnam őket. -
Balzak83
senior tag
válasz Zsoleszhun #16447 üzenetére
Nekem december óta megvan, de jelenleg nem látok ennyiért jobb vételt. Oneplus 6 és Mi 9 volt még tervben, de a Mi 9 vacak ujjlenyomat olvasója miatt lett inkább ez. A oneplus meg rettenetesen túlértékelt, és emellett túlárazott telefon, még használtan is.
-
Balzak83
senior tag
válasz darvinya #16585 üzenetére
Bocs, ha hülyeséget írok, de nálad nincs olyan opció, az "Always on display funkció és képernyőzár" menüben, hogy alkalmazás ikon használata értesítésnél? Közvetlenül a Ha értesítés érkezik..." opció alatt van a kapcsolója. Nálam (Eu romon) ott van, és működik is hibátlanul. Esetleg az nem lehet, hogy az AOD stílusban nem a digitális óra van neked beállítva? Ahogy az a fenti képen is látszik?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- LEGO klub
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Politika
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 512 GB eladó
- Eladó Motorola Edge 50 Pro telefon 12/512GB, Garancia ALZA 2026.09.26-ig
- iPhone 14 128GB - (Éjfekete, fehér és kék) - Csak 1-1db! - Akció!
- Samsung Galaxy S23 Ultra (Dual SIM, 5G, független, 512GB/12GB, Zöld)
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3882
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest