Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
naot
tag
Szerintem alapvetően Izrael létével van a probléma. Mióta megalapították ezt az államot csak az ellenségeskedés van körülötte. Ha politikai/katonai céloktól eltekintünk, és az utca emberével szemléljük a dolgot, gyakorlatilag semmi haszna nem volt azon kívül, hogy a cionista zsidók elmondhatják magukról: igen, megcsináltuk. Ezzel párhuzamosan viszont rengeteg zsidó megy vissza eredeti országába, mivel rossz Izraelben élni. Tehát még a saját embereik is elfordulnak az ideától. Nem beszélve arról, hogy a palesztinok a bennük lévő mély indulat miatt valószínűleg sosem fognak megbékélni a kialakult helyzettel.
-
naot
tag
Amit írsz, valahol, valamilyen szinten elfogadható, de összességében azért mégse.
Elmondom miért!
Önmagában az igaz, hogy a rengeteg pénz miatt kényelmesebb környezetet tudnak biztosítani. De hol? Főleg a nagy városokban, főleg saját maguknak. Mit látnak a korábban ott élők? Idejön egy nép, felhúz egy államot a semmiből, majd mindenkit szétver, aki ellene jön. Természetesen az izraeliek számára minden teljesen jogos és magától értetődő, de az arabok nem biztos, hogy osztják ez a nézetet. Ez olyan, mintha idejönnének az avarok, vagy nem tudom milyen nép, és kinyilvánítanák, hogy mostantól övék a Dunántúl. Bármilyen racionális érvet felhozhatsz te, senki sem fog egyetérteni. Te azt hiszed, hogy a palesztinok készek behódolni, csak legyen már béke? Tévedsz! Máshol aligha találkozol erősebb nemzeti érzelmekkel.
Másrészt a szálak itt már nem a helyi konfliktus dimenzióban bonyolódnak, hanem világszinten. Izraelnek tagadhatatlanul sok haszna van a USA számára, hiszen valamilyen szinten felügyeletet biztosít az arab térség felett, nem mellesleg pedig kölcsönösen rohadt sok pénzt szereznek a fegyvergyártásból.
Az, hogy valahova viszel pénzt, és a nulláról felépítesz egy államot, önmagában még nem pozitív cselekedet. A világ bármely más pontján meg lehet csinálni. Miért nem mentek például Madagaszkárra? Kicsit nagyobb, mint Franciaország, príma mezőgazdasági lehetőségek, ásványi kincsekben gazdag. Az egész hely csak arra vár, hogy jöjjön valaki, és megépítse a tökéletes országot. A vicc az, hogy fel is ajánlották ezt a zsidó döntéshozóknak, de nem fogadták el, kiröhögték az ajánlatot. Természetesen ez nem úgy zajlott, hogy a gonosz szakállas rabbi sátáni kacajjal nemet mondott, de azért mégis jelzésértékű, hogy volt egy a nép szempontjából sokkal üdvözölendőbb út is, mégsem azt választották. Egyre inkább látszik, hogy jobban jártak volna ezzel, hiszen - mint ahogy a korábbi hozzászólásomban is írtam - Izraelben élni nem jó. A zsidók pedig visszajönnek Európába, Magyarországra, mert hallatlan antiszemitizmusban olyan kényelmesen élnek, hogy kívánni sem tudnának jobbat. (Csak hogy ebben a kérdésben is állást foglaljak.)
Magam részéről azt mondom, hogy amint az USA elveszti nagyhatalmi pozícióját - már folyamatban van -, Izraelnek is lőttek, mert felőrölik az arab szomszédok. Persze, ha időben lespanolnak Kínával, még semmi sincs veszve. Jelenlegi helyzetre MaUser 39. hozzászólásában vázolt ötletet tartom jónak.
Bocs hogy ilyen későn válaszoltam, de nem vettem észre, hogy újra kinyílt a topik. Szívtam is a fogam, hogy tiéd az utolsó szó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest