Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz gaston63 #16030 üzenetére
Titanium Backup-hoz tudtommal kell root, vagyis kezd azzal. Majd gondolom gyári rendszert akarod visszatenni, akkor nem kell nyitott bootloader (csak ha nem gyári rendszert, és/vagy kernelt is cserélnél). Majd ha végeztél, újra kiroot-olod, TB backup vissza, és esetlegesen unroot.
Ha az Eroot-ot használod, akkor semmi más dolgod nincs (ics-n is!), mint hogy bedugod a telót, rákattintassz a root-ra, végig fut a program, és kész, root-olva a teló -
senior tag
válasz gaston63 #16032 üzenetére
A Titanium Backuphoz kell root!! Vagyis az első dolgod root-olni a telefont az Eroot segítségével. Majd elkészíteni TB-vel a backupot. Majd flashtool-al gyári vissza(nem kell kernel csere, nem kell nyitott bootloader!). Majd ismét root, és mehet vissza a TB backup.
Unroot-ot azért írtam, mert mondtad, hogy a lányodnak szeretnéd csinálni, és ha esetleg nem ért hozzá, nehogy root segítségével elállítson valamitu.i: nem kell a 2.3-as gyári, csak a 4.0.4-est tedd fel! (a második linked, és mert nincs értelme 2× feltenni egyik-és másik romot egymás után )
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz gaston63 #16034 üzenetére
Igen, onnan.
Ezeket nem kell, hanem lehet. Ami neked onnan kell, azt értelem szerűen nem törlöd. (ja, és a lista arc-hoz van, nem tudom, van-e különbség mini pro között)
Első alkalommal, file leszedésekkel max 20 perc, vagy fél óra. Ha rutimosabb vagy, 5 perc alatt kész
Hát azt csak te tudhatod, hogy mennyire van teleszemetelve a dolog. Adott esetben elég lehet egy-két program kitörlése stb...
Unroot sajna nem tudom, hogy megy-e, keresgéltem neten, de nem találtam rá választ (én meg nem tudom kipróbálni...) -
tomy86
addikt
válasz gaston63 #16037 üzenetére
Próbáld meg a Superflash progiva! Ez újabb módszer és a Ray topikban ezzel sikerült a root olyanoknak, akiknek az eroot szintén három pipánál nem jutott tovább.
-
senior tag
-
tomy86
addikt
válasz gaston63 #16044 üzenetére
Igen lehet vele unrootolni és romot is flashelni, de custom romot úgyis recoveryből telepítesz. Backup funkció nem tudom mennyire működik. Itt is tudsz infót szerezni a programról.
Lehet, hogy azért nem ment a root elsőre, mert átolvasva a Superflash progi leírását, lemaradt hogy az usb kapcsolódási módot MTP-re kell állítani (legalábbis úgy emlékszem, hogy valamelyik leírásban ez szerepelt).
"nem telepíthető az alapértelmezett helyre" Ezt csak TB telepítésénél írja? Nem lehet, hogy kevés a tárhely a telefonban (bár akkor mintha más szöveg lenne)? Mert azt hiszem, hogy a TB alapból nem az sd-re települ, hanem a belső tárhelyre.
"kért valami schell akármit"
Nem tudom mit kérhetett, én nem használtam a programot, mert amikor rootolgattam, akkor még nem ismertem ezt a progit, azóta meg nyitottam a bootloadert, úgyhogy már nem kell a roottal foglalkozni. -
tomy86
addikt
válasz gaston63 #16244 üzenetére
A PC Companiont hagyd a fenébe! Első körben próbáld meg SUS-al életre kelteni és ha úgy sem megy, akkor flashtoolal tegyél fel egy gyári romot.
-
-
tomy86
addikt
válasz gaston63 #16248 üzenetére
A leírás szerint csatlakoztattad a telefont? Amikor kéri, akkor a kikapcsolt telefont a hangerő le gomb nyomva tartása mellett csatlakoztatod a pc-re? Az is fontos, hogy a pcc vagy sus ne fusson közben a háttérben.
szerk: Ja, hogy win 8 Ott vannak problémák. Akkor előbb próbáld meg telepíteni ezt: Flashtool/Fastboot ADB Driver Fix For Windows 8/8.1. De lehet, hogy ez a win javítás is elég.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz gaston63 #16256 üzenetére
Én sem vagyok éppen perfekt angol, de a leírás első részében azt írják, hogy telepíteni kell azt a win frissítést (viszont nem tudom nálad miért nem települ), majd az utána levő listát követve kikapcsolhatóvá válik a driver alaírások ellenőrzése a winben, ami után már telepíthető a második hozzászólásban levő driver pakk. Én win 7-et használok úgyhogy nem tudom, hogy mik a megfelelő menüpontok magyarul a windowsban. Nem tudod win7-en megpróbálni a sus-t?
(#16257) gaston63: lehúzhatod a telefont.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz gaston63 #16259 üzenetére
És a telefont be tudod kapcsolni? Most már működik?
Itt van képekkel illusztrálva a flashtool használata. A végén olyasmi szerepelt, mint ami ezen a képen van?
De én még mindig ott tartok, hogy a win egyáltalán felismeri a telefont SK17i (vagy hasonló) eszközként? Mert ha nem, akkor a flashtool sem fog rendesen működni, mert nincsenek a driverek rendesen telepítve.(#16261) gaston63: örülök, hogy sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest