Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
-
chubby2o6
senior tag
válasz myke01 #59149 üzenetére
Nem ismerem ezt a progit, de gondolom egyesével is lehet tiltani/feloldani. Hagyd így, ahogy van, és szépen sorban oldd fel egyesével a tiltásokat. Ha továbbra is fennáll a probléma, megint letiltod, mész a következőre. Feloldod, megvárod, hogy működik-e minden rendesen, ha nem, tiltás, következő. Mondjuk akkor kicsit szopcsi van, ha több olyat is letiltottál, amit nem kellett volna, mert hát ennyi letiltott között kiválasztani a helyes kombinációt...De úgyis hosszú hétvége jön, szal időd lesz rá
Vagy a másik lehetőség, feloldasz minden tiltást, és csak azt tiltod le, amiről BIZTOSAN TUDOD, hogy micsoda, kell-e a rendszer működéséhez, befolyásol-e valamit, stb. -
Keem1
veterán
válasz myke01 #59284 üzenetére
"pedig csak azok kerultek tiltásra amiket a program tiltott"
Ez volt a baj. Kézzel, egyesével végignézve kell tiltogatni. Én így csináltam és minden megy flottul.
Baker_: tiltható, de nem ajánlott. Az egyes appok (ami nem webböngésző) html megjelenítéséről gondoskodik. Pl. ha egy app google fiók hozzáférést kér, ezen keresztül jön be a google webes bejelentkező ablaka.
[ Szerkesztve ]
-
awakening87
aktív tag
válasz myke01 #59869 üzenetére
Ahogy mondod Az elmúlt hónapban én is kipróbáltam jó pár rom-ot, íme egy kis beszámoló 9505-ön.
Omega ROM v19 4.3 EML6-Touchwiz alapú, Jelly Bean 4.3:
Jó volt használni, a telefon mindegyik része kifogástalanul működik vele. Nagyon részletes telepítője van (Aroma), kb. mindent eléd tolnak Az aksiidő elfogadható, jobb, mint a CM12.1-é, szerintem kissé rosszabb, mint KitKat-en.Optimalizált CM12.1 20150817-i fordítás, Lollipop 5.1.1:
rámutat arra, hogy milyen gyors is tud lenni a rendszer, ha megfelelő fordítóval és optimalizációval fordítják. Ugyanakkor, ahogyan elkezdtem belakni, úgy lett egyre lassabb. Zavaró volt, hogy a zenelejátszás néha megdöccent, berregő hangot adva, mintha sosem jutna a hangpufferelésre elég processzoridő. A Gio-nál volt ilyen, amikor Gingerbread után kipróbáltam a kísérleti Ice Cream Sandwich-et.
Ami pedig a telefon fő részét illeti, a telefonálást, használhatatlan volt. Kb. ha pár tizedmásodperceket lehetett hallani a hívó félből, a túloldalt úgyszintén ez volt. Telefonálás közben a telefon felmelegedett és a launcher (akár a gyári Trebuchet, akár a Nova), nem válaszolt és felajánlotta, hogy állítsam le. Leállítás után sem volt jobb a helyzet. Azt hozzáteszem, hogy a modemet nem cseréltem le a 4.3-asról, fogalmam sincsen miért
Az aksiidő kissé rapszódikusan alakul a folyamatos ébrentartás vagy CPU-pörgetés miatt, logcat-et nem néztem. Kissé rosszabb volt, mint bármelyik rendszeré.
Viszont, ami a folyamatosságot illeti, még sosem találkoztam ennyire gördülékeny felhasználói élménnyel. Várom a Samsung-féle Touchwiz Lollipop 5.1.1-et, remélem tényleg megkapjuk!
Az AOSP 5.1.1-et is érdemes lehet kipróbálni.Google Play Edition 4.2.2, Jelly Bean 4.2.2:
nagyon gyors, végre 4.2.2!, nagyon keveset foglal, nagyon minimalista, szinte semmi sincsen benne az alap Android rendszeren kívül. Különösebb gond nem volt vele, talán csak az, hogy túl minimalista. Megfelelő kernellel (asszem audsim?) megeszi az exFAT-ra formázott SD-kártyákat is, anélkül csak a belső tárhely működik.
Az aksiidőről sajnos nincs túl sok információm, rövid ideig volt csak fent, de csináltam mentést, nem mondtam le a 4.2.2-rőlImperium ROM v9.1 HOF2-Touchwiz alapú, Lollipop 5.0.1:
most éppen ez van fent a saját Imperium-kernelével. Gyors, folyamatos, stabil, ahogyan az xda-s topic címében is olvasható. Nem tudok belekötni, valószínűleg a gyári HOF2 is hasonlóan jó, csak itt megtoldották némi tuninggal, ezeket az Aroma telepítőben lehet beállítani. Plusz a beépített tuningok; azt hiszem a memóriaszivárgás is ki van javítva, mert ha mindenből kilépek, mindig 1,01-1,10 GB körüli szabad memóriám van. Az aksiidő meglepően jó, szerintem jobb, mint eddig valaha volt, 2,5-3 órányi kijelző idő minimális/közepes fényerővel simán elérhető.
Eddig három furcsasággal találkoztam, valószínűleg mindegyik egy ismert hiba:
1. ha fent az értesítési sávban bekapcsolom az energiatakarékosságot, néha újraindul a rendszer.
2. néha/minden újraindulásnál a rendszer elfelejti a képernyőzárat, ha PIN-kódot használsz.
3. Touchwiz launcher force close induláskor, más launcherrel megkerülhető a hiba.Mindegyik rom alatt trükközések nélkül működött az Xposed keretrendszer és a Viper4Android hangeffekt-processzor.
Mindegyik nem Touchwiz-alapú rom-hoz megjegyzés:
Nagyon hiányzott a Samsung gyári kamera alkalmazása. Elvileg létezik nem Touchwiz-alapú rom-okhoz is portolt kamera, csak hallomásból ismerem, de a dolog elvileg működőképes.Egyszer jó lenne kipróbálni a 4.2.2 és 4.3 módosítás nélküli Touchwiz-t is. Egyedül a régi/új bootloaderes trükközések miatti hang/wifi/mobilnet problémáktól félek, ezzel kapcsolatban kevés jót olvastam.
[ Szerkesztve ]
SM-G930F @ BlackDiamond.NFE.PIE.V4.0 | https://www.youtube.com/watch?v=8P6QbTJsb-U&hd=1
-
chubby2o6
senior tag
válasz myke01 #60252 üzenetére
Akkor vagy nem próbáltál eleget, vagy csak szimplán nem volt szerencséd. Nekem is volt már használhatatlanul sz@r CM rom a telómon, de pl. most is custom romot használok, és nem kell kompromisszumot kötnöm semmilyen tekintetben, tökéletesen működik. Buherált romnak nevezni meg...Gondolom, akkor egy AMG Merci is buherált, mert nem gyári.
-
awakening87
aktív tag
válasz myke01 #60286 üzenetére
Tessék
I9505 Ultimate BLOATWARE remove List deBLOAT Android 5.0.x OFFICIAL Lollipop
és
I9505 Ultimate BLOATWARE (remove) List deBLOAT Android 4.3 and 4.4.2 OFFICIAL (ROOT required!)SM-G930F @ BlackDiamond.NFE.PIE.V4.0 | https://www.youtube.com/watch?v=8P6QbTJsb-U&hd=1
-
chubby2o6
senior tag
válasz myke01 #60359 üzenetére
Ha az alacsony pontszámon kívül nincs bajod a rommal, működik rajta minden, sebesség is megfelel, akkor csak az antutu miatt ne fájjon a fejed, semmi jelentősége nincs. Ha a napi használatban nem tapasztalsz semmi zavarót, akkor nincs gond.
Ugyanakkor, ha már nincs garid, nyugodtan kipróbálhatod a custom romokat is. Az a tapasztalat, hogy ha elég kitartóan keresel, előbb-utóbb találsz olyat, ami minden szempontból megfelel.
Az a meglátásom, hogy a custom romok ellen ágálók ellenérzése a garancia lejárta után szinte automatikusan megszűnik -
balintka
addikt
válasz myke01 #60442 üzenetére
Nekem tiltás nélkül is ugyanúgy kb. 1 GB a szabad memória, 940-970 MB körül. Én úgy vettem észre, h a letiltással nem lett gyorsabb a telefon, a memória se lett több. Egyedül a tárhelyben nyertem 1 GB-ot. Mivel a telefon érdekes dolgokat produkált, ezért csináltam FR-et és hagytam minden programot futni. Azóta nincs gond.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
RR-13
őstag
válasz myke01 #66423 üzenetére
ODIN Downgrade esetén a telefon nem fog teljesen bootolni, ha igen akkor is Rendszer UI hibával leállnak a dolgok majd...csak Wipe reset után fog a régebbi verzióval jól működni, ez szinte biztos!
Wipe után viszont minden adat és beállítás gyári alapra áll vissza!
Vagyis a válasz a kérdésedre:
Nem maradnak meg a beállítások, ha egy "jól" működő rendszert akarsz![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz myke01 #66428 üzenetére
Odinnal simán tudsz downgrade-elni egészen droid 4.4.2-ig. 4.3-ra is lehet de az már macerás.
Ez itt is úgy van ha be van kapcsolva a teljes mentés a google fiókodba. Alkalmazások auto visszatelepülnek amikor belépsz a g fiókodba. Hogy az összes app beállításai is visszakerülnek e azt most így hirtelen nem tudom de a google appoké biztosan. Samsung appokat, beállításait meg a samsung fiókodba tudsz szinkronizálni.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest