Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
Az X sorozat engem is meglepett. A Z5 sorozat tudja többek közt a 4K videót és a H.265-ös tömörítést is. Még szerencse, hogy nem vártam az X-re, hanem lett egy Z5C.
Amúgy meg kinek mire kell a telefon. Itt jól szerepelt a Nexus 6P, de közben kíváncsi lennék, hogy egy 24 bites, 96 kHz-es FLAC zenefájllal mit kezdene alapból. Vagy az iPhone 6s mit szólna hozzá. Na, a Sony ezt simán viszi (legalábbis a Z5 sorozat, az X-ről nem tudom).
Persze tudom, hogy ez egy kamerateszt, de csak azért, mert ebben nem jó a Sony, még nem kell annyira lehúzni őket.
-
Bozek
nagyúr
A Fehéregyensúly ledes villanóval résznél túl sötét a OnePlus 3, az éjszakai képeken meg annyi a zaj, mint egy koncerten... Az mondjuk furcsa, hogy a nappali képminőségre az LG G5 8-as kap, miközben talán a legjobban pont a G5-nél van kiégve a ház teteje.
Egyébként sixpax szerint amúgy is rossz a teszt, hiszen automata módban készültek a képek. Érdemes ezt a hozzászólását elolvasni: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
Nincs.
Main camera
23 MP
1/2.3'' Exmor™ RS for mobile sensor
Predictive Hybrid AF
Quick launch
5x Clear Image Zoom
24mm wide-angle G Lens F2.0, F2.0
Low-light photography: ISO 12800/3200
SteadyShot with Intelligent Active Mode – video stabilization
Superior Auto Mode
Full HD 1080p Video Recording
Pulse LED Flash(#152) #gab_: A privát üzenetek megosztását tiltja az Alapelvek...
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
"a túlmelegedés miatti leállás is még előfordul"
Érdekes módon se a Z1C-m, se a Z5C-m nem állt le még túlmelegedés miatt. Előbbin moddolt 120 fps-es felvétel volt vagy negyed óráig, ami azért melegítette, de nem volt gáz. A Z5C-n meg múltkor Camera ZOOM FX-el csináltam sorozatfelvételt, vagy 80 képet gond nélkül.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz f(x)=exp(x) #296 üzenetére
Ezen eléggé mosott a 6s Plus képe, aztán 8,5 pontot kapott. A OnePlus 3 sokkal jobb, mégis csak 8 pontig jutott. Szerintem kb. ennyit ér ez a teszt...
Amúgy meg szerintem felesleges itt rugózni a kamerákon. A4-es méretben kinyomtatható a 3,2 MPx-es kép is, ott meg nincs a telefonok között ekkora különbség. PC-n se nézik fullHD-nál nagyobb felbontásban. Az emberek 90%-a nem akar plakátot csinálni, vagy 4K kijelzőn nézni.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
Amiket nem tudsz csak úgy előkapni a zsebedből... De ezek amúgy még mindig TELEFONOK, amikkel lehet fényképezni és nem fényképezőgépek, amikkel lehet telefonálni.
Az se helyes megfogalmazás, hogy "harmad, negyed ennyibe kerülő". A telefonnal több olyan dolgot is tudsz csinálni, amit egy kompakttal nem. Az okostelefon egy multimédiás eszköz, gondolj bele, ha a következőket külön-külön vennéd meg, akkor mennyibe kerülne: telefon, MP4 lejátszó, e-book olvasó, fényképezőgép, kézi játékkonzol...
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
És ha még a telefont is akarod magaddal vinni, akkor azt is el kell rakni. Ha még kulcsod is van, akkor annak is azért nem árt külön zsebben lennie, stb. Értem én, de fényképezőgépet általában csak akkor visz magával az ember, amikor tudja, hogy fényképezni akar.
Egyébként a mobilokba épített kamerák a pillanat megörökítésére jók és ennyi. Nem kell túlmisztifikálni egyik vagy másik mobil fotózási képességeit, mert 3,2 MPx-en minimális a különbség, A4-esnél nagyobba meg úgyse nyomtatja ki senki a fotóit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Robotporszívók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest