Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geripapa
aktív tag
válasz flopsor #17008 üzenetére
Idézet Mr Dini-től:
"Valószínűleg a python processz terheli a nas-t, a twonky médiaszerver egyik szkriptje által. Sajnos ez egy ismert jelenség a ZyXEL NAS-oknál... Így azt tudom ajánlani, hogy a webes felületen tiltsd le a twonky médiaszervert és ha kell dlna, akkor tedd fel az FFp-t (ez MetaRepóból telepíthető, amiről pedig a linkelt topik összefoglalója tud felvilágosítani) és rá a miniDLNA-t. Vagy ha nem szeretnél FFp-vel mókolni, van nekem egy testing minidlna programcsomagom is, mely szintén metarepóból telepíthető."
Amúgy mért nem nézed meg hogy mi hajtja?
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
törölt tag
válasz flopsor #17012 üzenetére
Szerintem az Amlogic s905 topikban kérdezősködj!
-
Geripapa
aktív tag
válasz flopsor #17012 üzenetére
Nem vagyok valami okos a témában, de szerintem egy 30 gigás vagy nagyobb film lejátszásához már gigabites háló kell. Ezt a nas még tudja de sem a Pi-den sem a másikon nem gigás a hálokártya ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz flopsor #17044 üzenetére
Ok. Akkor a következő kérdésem az lenne, hogy hogyan osztod a médiát a Pi-nek?
Úgy gondolom, hogy smb-n.
Nos, ez esetben azt javaslom, próbáld ki az NFS-t is, mivel a ZyXEL, ha jól rémlik, beiktatott egy kis korlátozást, amit viszont egy root alatt futó FFp-s nfs-utils ki tud kerülni és így a NAS max sebességgel tud streamelni a Pi felé.
Illetve sambával is meg lehetne oldani, hogy nagyobb legyen a sebesség, de az NFS gyorsabb. Nyilván a samba biztonságosabb az NFS-nél (bár az NFS4 már ígéretes ilyen szempontból is, de az nincsen még erre a nasra), de ez otthoni használatnál nem fog semmilyen problémát okozni.
Ja és a samba korlátot minden rebootkor (szkripttel nem ajánlott) át kell állítani, ami kicsit macerás szerintem...
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest