Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpmportal
tag
Sziasztok!
Nemrég lettem a tulajdonosa egy ilyen telefonnak (Tikakukac, vagyis a barátja most gariztatott telefonját vettem meg). Jól elvagyok vele, egyetlen problémám van, amire nem találtam megoldást, és a keresés sem segített.
Eddigi telefonomon (HTC DS) CM alapú romot használtam, aminél a hangbeállításoknál volt olyan lehetőség, hogy lezárt állapotban a hangerőgombok hosszú lenyomásával lehetett számot léptetni.
Ezt a funkciót a gyári rom beállításai között nem találtam sehol. Tényleg nem tud ilyet a Sense 5, vagy csak én nem látom? Esetleg valami külsős programmal megoldható ez, vagy kizárólag romcsere segíthet?
Előre is köszi! -
tpmportal
tag
Sziasztok!
Olyan történt velem, hogy véletlenül hosszú power-gomb nyomással újraindítottam a telefont (zsebben volt, rossz pozícióban).
Azóta egyetlen szenzor sem működik, CPUZ, Elixir nem látja őket, hardver tesztnél is, amikor írja, hogy tegyem vízszintes felületre, akkor ki kell lépnem, mert sosem érzékel vízszintes felületet. Fényérzékelés, közelségérzékelés, semmi nem megy.
Factory reset megvolt, nem segített, a következő az lenne, hogy szétkapom, és az akkut lekötöm egy időre, hátha.Kukázhatom a telefont, vagy van még valami, amivel érdemes próbálkozni?
-
tpmportal
tag
Mielőtt a hosszú nyomásos újraindítás megtörtént, minden működött (legalábbis mielőtt zsebre tettem a telefont).
Közben ilyet is találtam:
"You seem to have one of the HOXs with the Invensense sensors inside, controlled by a Invensense MPU 3050 chip. Newer HOXs use Panasonic sensors if I'm not mistaken.
You won't like this, but there's really nothing you can do. It's not exactly a hardware defect, it's caused by a race condition. Apparently the MPU 3050 has this funny little quirk where it keeps some electronic charge even when the device is powered off, and when it powers back on too quickly the chip doesn't properly initialize, causing the sensors to be present for the system (you can check this with Elixir, it's free on the market, it will show all your sensors) but non functioning.
The only "solution" I found to this was in a forum for Acer A500 owners (same MPU in those things). Switch off all orientation control and whatnot, like auto-rotate etc, then turn your phone off entirely and let it sit for at least 5 minutes, maybe 10 just to make sure. This is more of a hit and miss approach, but definitely worth a shot."Vagy ez a chip meghalt, vagy a leírt módon szórakozik, mert az tényleg nem hihető, hogy minden szenzor egyszerre mondott fel.
A telefonra a garancia lejárt, a főalkatrész (szinte az egész telefon új) cseréjére adott 90 nap is (kb. 30 nappal ).
A linket köszönöm, megyek elkezdem kikapcsolgatni hosszabb időre, kerneleket újrafleshelni, kipróbálok pár Romot is, megmelengetem stresstest-ekkel.
Aztán ha nem jó, akkor földhöz vágom
-
tpmportal
tag
Na szóval játszadoztam kicsit a telefonnal.
Próbáltam megsütni, nyomogatni, kernelt újrarakni, cache-t formázni, bootloader-t visszazárni, gyári rendszert felrakni, gyári recovery-vel. Még földhöz is vágtam párszor, de nem segített.
Aztán visszatettem az ARHD-t, hogy legalább addig telefonálni tudjak, amíg veszek másik telefont, erre visszajöttek a szenzorok. Elvileg már a panasonic vezérlő van benne. Egy napig minden jó volt, aztán volt pár soft reboot, mert sense 5 toolbox-szal pár dolgot átállítottam, és újfent elment minden szenzor, azóta még nem sikerült megint előcsalnom őket.Nem tudom mi lehet a hiba forrása, mert ha maga a chip lenne hibás, akkor nem akkor kezdene nem működni, amikor újraindítom, és nem attól kezdett volna működni, hogy romot cseréltem. De igazából mindegy is.
Elég rövidre sikeredett a One X-es pályafutásom, pedig egy évig azért szerettem volna kihúzni a készülékkel
-
tpmportal
tag
válasz dvdbackuper #36569 üzenetére
twrp-2.4.0.0-endeavoru-JB verzióval próbáld meg. De abban nem megy az usb storage, és az újabb romok nem telepíthetőek vele.
Én a nem touch-os cwm-et használtam, abban működik az usb storage, minden rom felment vele, és az aroma installerben ment az érintőképernyő is.
-
tpmportal
tag
Szenzor-megszűnés történetem folytatódik.
Vettem egy kijelzőhibás One X-et ma, gondolván, hogy kár lenne kidobni az egész telefont, ha már a nagy részét a szervizben kicserélték. Annak az alaplapját átültetem ebbe, és akkor minden jó lesz. Amit vettem, annak sárgult a kijelzője, és a digitizer is kihagyott középtájt.
A műtétet elvégeztem, az alaplap kicserélve, minden remekül működik. Volt rá pár gyári frissítés, azok felmentek, közben kíváncsiságból a saját rossz alaplapomat összeraktam a másik kijelzővel. Elindul, hardver-teszt futtat. A digitizer tökéletesen érzékel, a szenzorok mind hibátlanul működnek.
Azóta ülök itt és vakarom a fejem. Mióta a szenzorok megszűntek létezni a telefonomon számtalanszor szétszedtem a legkisebb alkatrészekre, minden csatlakozót tízszer újracsatlakoztattam, mindent átnéztem sokszor, hogy a helyén van-e.
Ha erre valaki egy ésszerű magyarázatot tud nekem mondani, az egy sörre a vendégem.
Szerk: Megyek és szétszedem mindkettőt megint, és visszacserélem az alaplapot. Kíváncsiságból.
[ Szerkesztve ]
-
tpmportal
tag
válasz tpmportal #36618 üzenetére
Szétszedtem mindent, összeraktam mindent az eredeti alkatrészeivel.
Saját alaplapom szenzorai továbbra is működnek (majd meglátjuk meddig), másik telefonon digitizer egy ideig jó, aztán már nem érzékel középen, ahol eddig. Szóval van egy rakás tartalék alkatrészem
Pár napig még tesztelem, aztán ha minden jól megy, akkor mehet az új tulajdonosához a telefon (családtag).
@ferob: Amíg jól működött, addig eszembe nem jutott volna szétszedni. Most meg már a kíváncsiság hajtott. Ha most jól fog működni, akkor megint nem fogok hozzá nyúlni.
[ Szerkesztve ]
-
-
tpmportal
tag
válasz Márton #36857 üzenetére
Sajátgépnél csinálsz egy parancsikont az eszközről, tetszőleges mappába húzod, és utána total commanderrel is elérhető rendesen. Én ezt csinálom mindig, a parancsikonok meg- (és újracsatlakoztatásnál is érvényesek) maradnak, és nem kell az ikonhúzogatással szenvedni.
Mxplayerhez a tegrás codecet felraktad?
-
tpmportal
tag
Én Nexus 5-re váltottam One X-ről, de időről időre a kezembe kerül még a telefon.
Nexuson gyári 5.0.1, van HOX-on ARHD (ami nagyon közel van a gyárihoz), és szerintem még a mai napig megállja a helyét a Sense 5 + 4.2.2.Olyannyira, hogy miután használom, mindig fogadkozom, hogy a következő telefonom HTC lesz
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Windows 11
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Filmvilág
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Okos Otthon / Smart Home
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest