Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mbazsi
tag
Sziasztok!
HTC One V vásárlásán gondolkodom (innen vásárolnám).
Mire érdemes odafigyelni, mire elég a ram?
Fotózásra, sok webezésre, zenehallgatásra, meg ritkán unaloműző játszásra, illetve nyilván telefonálásra használnám. Elég a teljesítménye?
Illetve azt olvastam, hogy a képernyő pereme éles, és elég zavaró lehet telefonálásnál. Nektek mik a tapasztalataitok?Köszönöm
-
mbazsi
tag
válasz Andrewstarr #252 üzenetére
Tisztában vagyok, hogy csak fél giga ram van a készülékben, aminek jelentős részét a Sense elfoglalja. Ezért kérdeztem, hogy a maradék mire elég. Mert ugye ha tele van, és még szüksége lenne memóriára, akkor bezár alkalmazásokat, ez esetben pl a launchert ami a Sense. És az nem lenne túl jó, ha sokszor előfordulna.
-
mbazsi
tag
Én nem használok csilli-villi widgeteket, általában egy óra, meg pár gyorsindító ikon, meg névjegy. Csak a fontosabbak. Én Symbian^3-on edződtem, ott meg sok lehetőség nem volt az eye candyre. Egy zene widget azért kell természetesen, meg egy óra. Az érdekelne, hogy mennyire bírja, ha megy a navigáció, és még egy böngészést is megnyitok mellette. Nem PCnek fogom használni, hogy minden megy egyszerre, mert azért én be szoktam csukogatni amit nem használok, üzemidő szempontjából ideálisabb. Csak jobb tisztában lenni a korlátokkal vásárlás előtt.
-
mbazsi
tag
Én is kíváncsi lennék, hogy az az 512 RAM mire elég? Sokan panaszkodnak, hogy a sense felzabálja az egészet, és nem jut már másnak, és akkor zárogatja a programokat. Valaki akinek van, írhatna valami kis véleményt erről a dologról. Köszi
-
mbazsi
tag
válasz szilvaspet #339 üzenetére
Nincsen még ilyen telefonom, csak gondolkodom a vásárláson, ezért kérdeztem, hogy érdemes-e, vagy tényleg annyira korlátolt a kevés memória miatt, mint amennyire óczkodnak tőle az emberek. Én mindenképpen a Sense-vel használnám.
-
mbazsi
tag
Én úgy gondolom, hogy a játékok, widgetek, illetve androidos problémák kezelése nem tartozik szorosan a HTC One V-hez, viszont vannak arra alkalmas fórum témák, ahol ezekben tudnak segíteni. Véleményem szerint ezt a fórumtémát olyan kérdésekkel, és válaszokkal kéne megtölteni, ami egy olyan embert érdekelhet, akinek ilyen telefonja van, vagy tervezi venni.
[ Szerkesztve ]
-
mbazsi
tag
Én itt venném, ha mindenképp One V-t szeretnék függetlenül : [link]
Egyébként nekem T-mobilos One V-m van, néhány napja nyúzom, és a sebességgel szemben pozitívan csalódtam, bár igaz, hogy már azt hittem hogy használhatatlan a sebessége, mert mindenki rosszul nyilatkozott róla, de erről szó sincs, csak nem egy csúcskategóriás hardver. De nálam bőven a használható kategóriába esik, sőt...
Ami nagyon pozitívan érintett, az az üzemidő. Én szolidan használom a telefont, és elvárom a min 2 napos üzemidőt, és ennek ez a telefon maximálisan eleget tesz. Ha olyan kedvem van, és nyomogatom egész nap, akkor is kibírja az egy napot. Szóval én csak pozitívan tudok nyilatkozni róla. A kamerával szemben viszont ne legyenek nagy elvárásai annak aki ebben gondolkodik, napfényben szerintem szép képeket lő, de sötétben már ramaty (a volt N8-asomhoz képest főleg).[ Szerkesztve ]
-
mbazsi
tag
Én Zagg Invisibleshield-et szeretnék tapasztani az egész telefonra, csak nem tudom honnan szerezhetnék be. Van valakinek már azzal tapasztalata? Köszönöm
-
mbazsi
tag
Én úgy tudom, hogy a pixelhiba eléggé kényes kérdés, mert ez a technológia sajátossága, így nem kötelesek egy bizonyos hibaszám alatt cserélni. A való életben ez nagyban függ a cégtől. Vannak, akik 3napos teljes pixelhiba garanciát vállalnak, azaz egy pixelhibára is újat kapsz. De az nem jellemző, hogy vásárlás után hónapokkal kicseréljék egy pixel miatt. Persze, ez függ a pixel helyétől is. Ha a szélén van, akkor nem sok esélyt látok. Vannak cégek amik csak összefüggő 3-4 pixel esetén, képernyő szélénél meg 5-6-nál foglalkoznak a hibával. Persze nem mindegy, hogy beállt egy szín, vagy nem működik, tehát feketét mutat. Speciel a HTC hozzáállását a dologhoz nem ismerem, de szerintem ne vegyél mérget rá, hogy hetekkel vásárlás után egy db pixel miatt kicserélik.
-
mbazsi
tag
válasz Mr.Grincs #620 üzenetére
Nekem Lumia 800-asom volt mielőtt erre váltottam. Azt kell hogy mondjam, hogy anyaghasználatra egy hajszállal a nokia vezet, kamerára szintúgy, de minden más téren a HTC jobb, vagy egyenlőek. Én nem bántam meg, hogy váltottam.
Bár hozzátenném, hogy mindkettő telefon nagyon jó a maga nemében, de az OPrendszer miatt eléggé különbözőek. Csak azt kell eldönteni, melyik rendszer tetszik jobban. Nekem az Android, de örülök, hogy használtam WP7et is, mert van hasonlítási alapom.
[ Szerkesztve ]
-
mbazsi
tag
Számomra a forma nagyon tetszetős, kézbe véve kényelmes, zsebben sem zavaró. Hangsúlyozom, nekem. Szerintem a kérdésed második része felhasználás függő. Én telefonálásra, böngészésre, baráti összejövetelek képes, és videós dokumentálására használom. Ezt tudni fogja 2-3 év múlva is. A gond a 2-4 magos processzorokra optimalizált, illetve magas RAM igényű programokkal lehet/lesz. Ezt neked kell eldönteni, hogy mennyire igényled ezek használatát. Ha igen, akkor nézz egy többmagos, legalább 1GB memóriával szerelt telefont.
-
mbazsi
tag
Én sokáig gondolkodtam, hogy megvárjam-e az Xperia P-t, vagy megvegyem a one V-t. Hát megvettem, és a P mobilarénás tesztje alapján nem bántam meg. Előtte használtam N8-at, amit nagyon szerettem. Azt kell, hogy mondjam, hogy hasonló kaliber, csak a kijelzője jobb, és egy picit nagyobb, és valamivel izmosabb a hardver. Akkuidő szempontjából egy kicsit kevesebbet bír, de szépen muzsikál az én felhasználásom mellett nem kell aggódnom hogy 48 órán belül cserbenhagy. Aki androidos kifogástalan anyaghasználatú nem csúcs hardveres megfizethető árú telefont keres, márpedig szerintem te ilyet szeretnél, annak ez jobb választás. Kihangsúlyozom szerintem. Sosem fogtam a kezemben a P-t, sajnos, viszont a te igényeidet sem ismerem.
- Szerintem a sebessége nem rossz, persze nem hasonlítanám egy 2magos 1GB memóriával szerelt telefonhoz, de az ára sem annyi. Én ritkán játszom rajta, de a multimédiás képességei jók.
- A hangszóróval nekem nem volt bajom, az elvárható szintet hozza, meghallom, ha csörög. A telefon hangszórót találtam egy kicsit átlag alatti hangerejűnek, de érthetően hallani az embert, max az utcán mások nem hallják.
- hibákról nem tudok, nekem 2 hét alatt még semmi nem jött elő, a sárga folt sem, vagy csak nem vettem észre.+ A zenehallgatás egy élmény rajta, de tényleg. Eddig N8-at, Lumia 800-at, Xperia Neo-t használtam, és mindet lekörözi. Lehet, hogy az a Beats felirat csak dísz, de azzal a zenei stílusra amit én hallgatok, csodát tesz.
Remélem segítettem, én nem adnék ki a P-ért +40 000Ft.-ot, de azt hiszem ki sem használnám. Ezt az én igényeimre szabták.
[ Szerkesztve ]
-
mbazsi
tag
Szia!
Én már több mint egy hónapja használom, és nem vagyok egy hardcore user, ritkán játszadozok, inkább böngészek rajta. A wifi jel érzékenysége kiváló, legalábbis számomra. A sárja folt nálam nem jött elő, de igaz, hogy direkt nem is kerestem, mert tudom, hogyha esetleg találnék akkor utána már zavarna. De egy hónap alatt ha van is, nem vettem belőle észre semmit. Minden nagyon pöpec.
De hogy ne legyen minden olyan mint a mesében egy hibája van, de az hatalmas, lévén ez egy telefon. Egy zsúfolt kocsmában már nem lehet vele telefonálni a hangerő miatt. Amióta leváltottam az előző telefonom sokkal többször kérdezek vissza, hogy "Mi?", mert egyszerűen nem hallani. Mindennek a tetejében a csörgést is nehezen hallom meg. Sajnos ezek miatt gondolok rá hogy leváltom, mert életvitelemből adódóan sokszor telefonálok metrón, kocsmában ... stb.
Az én felhasználási szokásaimmal az akksi kiváló. Általában két naponta este töltöm, de ha mégis elfelejteném, és mondjuk alig alig használtam előtte akkor a harmadik nap sem vagyok szívbajos, és elindulok vele, és kibírja. Persze kíméletes üzem azért kell ehhez az eredményhez.
Ebből az apropóból megkérdezem, érdekel-e valakit egy tökéletes állapotú T-függő példány
A benyomásom egyébként pozitív, élmény használni számomra.
[ Szerkesztve ]
-
mbazsi
tag
válasz érdeklődő6 #915 üzenetére
Nekem azt mondja kompatibilis a One V -vel
-
mbazsi
tag
Én úgy tudom, hogy rajta lehet hagyni a töltőn, nem fog tönkremenni, mert az elektronika nem tölti tovább mikor készen van. Ezt abból is lehet érzékelni, hogy ha rányomod töltőre 10 perc múlva meleg lesz a telefon a töltés miatt, de ha reggel lehúzod, akkor ezt nem lehet érezni, mert nem töltött, illetve ha 1-2%-ot elhasznál, akkor csak annyit tölt vissza csepptöltéssel. Ha én reggel lehúzom, gyakran a beállítások menüpont alatt nem azt látom, hogy utoljára töltve 0 óra 0 perce, hanem egy 1-2 óra körüli értéket, mert akkor tornázta fel 100%-ra utoljára az éjszaka folyamán. A mérnökök gondoltak ezekre, mert ha nem lenne ilyen védelem, és az akku csak kapná és kapná az áramot akkor az kigyulladna egy idő után.
Persze lehet, hogy tévedek.Arról én is hallottam már, hogy kinek hogy kényelmes időnként érdemes kisütni az akksit.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- SSD kibeszélő
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.