Hirdetés

2020. február 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) szente


szente
(őstag)

Én nagyon sajnálom, hogy nem jön már Mini Pro szerű telefon semelyik gyártótól. Nekem is volt ilyen, nagyon szerettem.

(#2) dt451 válasza szente (#1) üzenetére


dt451
(csendes tag)

Nekem is hiányozni fog a rendes gombsor. A Blackberry OS-t viszont nem állhatom. Android vonalom QWERTY-s telefont nemigen találni. :O

(#3) szente válasza dt451 (#2) üzenetére


szente
(őstag)

Az utolsó normális talán a Motorola Milestone sorozat volt. De mire lett volna rá annyi pénzem, már elavultnak számított. :)

[ Szerkesztve ]

(#4) Fejvadi


Fejvadi
(veterán)

Jó kis leírás lett. Köszi. :C

(#5) Buci21


Buci21
(addikt)

Én is ilyet rendeltem 3 napja, nagyon várom már :C

(#6) vadkörte


vadkörte
(addikt)

Jól döntöttél, nem fogod megbánni. :)

Üdv. V. Körte

(#7) dt451 válasza Fejvadi (#4) üzenetére


dt451
(csendes tag)

Érdekes volt visszaidézni, hogy honnan indult a dolog, mi lett belőle... és miért. Két-három éve még simán a hardver lett volna az elsődleges szempontom.
Anno a PDA-s korszakban is az került az első helyre, mert viszonylag kevés készüléktípus volt, a fejlesztői közösségek (XDA, 4PDA) szinte mindegyiket felkarolták, javítgatták, tuningolták. Előbb vagy utóbb helyére került a szoftveres rész is.
Most viszont már annyi készülék van a piacon egy időben, hogy sok ígéretes hardverrel szerelt masina vérzik el a gyenge szoftveren, és a közösség is csak ritkán figyel fel a gyártók budget modelljeire... A szoftvertámogatás hiánya pedig fájó ponttá válhat, főleg ha a gyári verziót elszúrják.
Ahogy érik, (na jó... valljuk be, öregszik :U ) az ember, a megbízhatóság kezd fontosabbá válni a teljesítménynél. Már nem az a lényeg, hogy flottul fussanak a játékok, hanem, hogy elérhető maradjak a nap végéig, stabil legyen a rendszer, és lehetőleg ne kelljen az összes általam használt funkcióhoz appokat vadászni. :W lehető legkevesebb mókolással működjenek a dolgok... Out of the box. (Persze azért maradjon meg a lehetőség a tuningra is. ;] )

Egyetlen aggályom van a készülékkel kapcsolatban, ami a tárhely... illetve az appok sd-re telepíthetőségének hiánya. Bár fentebb épp azt írtam, hogy nem akarom teletömni mindennel a gépet... az első időszakban azért bőven fogok kísérletezni. A mai mobil appok pedig a PC-s társaikhoz hasonlóan, egyre optimalizálatlanabbak, és nagyobbak. A Kit-Kat alapú tv-boxoknál már van erre szolgáló megoldásom. Root jogosultsággal, és egy trükkös virtuális mappa appal ott simán orvosolható volt a kérdés. Ha itt is működik majd, akkor tényleg teljes lesz az örömöm. :))

[ Szerkesztve ]

(#8) Buci21 válasza dt451 (#7) üzenetére


Buci21
(addikt)

a xiaomi talán ezekben lesz jó :D várom már nagyon a kicsikét :R

(#9) Fejvadi válasza dt451 (#7) üzenetére


Fejvadi
(veterán)

Néha a Simbyan korszakomon szoktam nosztalgiázni :)

(#10) Fenyolori válasza Buci21 (#8) üzenetére


Fenyolori
(csendes tag)

Nekem kb 2 hónapja redmi note-om van a snapdragon procival, és nagyon megbízható. Sok rajta a kínai app, amik gyárilag vannak telepítve, de ezeken kívül sok rosszat nem tudok mondani. Megbízhatóan működik. Mutatja hol van 3G, hol 4G, és hol csak 2G. telefonálni lehet vele :) , de nekem ez a fő. Játékra nem használom, bár kipróbáltam, és szépen futnak rajta az erősebb játékok is. Gps-e nagyon jó. Első alkalommal is kb 20 másodperc után stabil kapcsolatot létesített a műholdakkal. Az akksija elég erős. Folyamatos használat mellett is 2 napot bír. A rádiója kicsit fapados, de az is működik.
Szóval ami a lényeg, tényleg egy megbízható kütyü, ellentétben sok hasonló árfekvésű kínai micsodával.
Van pár kínai "csoda telefonom, de eddig ez volt az ami csuklás nélkül működik, úgy ahogy szeretném. A gyártó szerint évekig jön hozzá a frissítés, nem úgy mint a többihez.

Az élet egy nemi úton terjedő fertőzés, amelynek a halálozási aránya 100%

(#11) Fenyolori válasza dt451 (#7) üzenetére


Fenyolori
(csendes tag)

Itt másképpen kell a rootot megoldani, de elvileg működik. Zipp fileban van azt kell telepíteni állítóla szervíz menűből, de én még nem próbáltam. Egy app eltávolítóval leállítotam pár használaton kívüli kínai app-ot és így egész ürhető lett. Ha a frissítések során visszatelepülnek akkor valószínüleg rá fogok fanyalodni a rootolásra :)

Az élet egy nemi úton terjedő fertőzés, amelynek a halálozási aránya 100%

(#12) dt451 válasza Fejvadi (#9) üzenetére


dt451
(csendes tag)

Én imádtam a Symbiant. Igaz későn kerültem abba a körbe. Eleinte Windows Phone, majd Palm OS, Windows Mobile, UIQ és végül Symbian. Azt hittem az érintőképernyő hiánya miatt nem lesz hosszú az ismerettség, de végül ott ragadtam. Az utolsó Symbian mobilom az E61 volt. E71-et készültem venni, mikor kijött az LG GT540, és hirtelen felindulásból azt vettem végül, kipróbálandó az Androidod, mint az egyetlen általam még sosem használt mobilos rendszert. Az LG-t Gingerbread-ig frissítettem, Cyanogen moddal adtam el, és vettem meg a Sony-Ericssont, engedve a QWERTZ csábításának, tekintve, hogy az LG kijelzőjén a gépelés kihívás számba ment.

(#13) vadkörte válasza Fenyolori (#11) üzenetére


vadkörte
(addikt)

A MIUI-hoz elvileg(!) nem kell külső root applikáció.
Indítsd el a gyári Security app-ot, azon belül Permission, azon belül Root permission. Bekapcsolod, restart, és a telefon root-olt.

Üdv. V. Körte

(#14) Fenyolori válasza vadkörte (#13) üzenetére


Fenyolori
(csendes tag)

No igen, csak ennél a verziónál ez a lehetőség nem engedélyezett. Kiadja, mint lehetőséget, de nem aktív az alkalmazás.

Az élet egy nemi úton terjedő fertőzés, amelynek a halálozási aránya 100%

(#15) dt451 válasza Fenyolori (#14) üzenetére


dt451
(csendes tag)

Egy .zip fájl letöltése, a security appból mint frissítés telepítése, reboot, és aktív lesz a root kapcsoló. A konkrét fájl a xiaomishop.hu fórumán fenn van.

(#16) Fejvadi válasza dt451 (#12) üzenetére


Fejvadi
(veterán)

Nekem N8 volt az utolsó, nagyon jó volt, eladtam egy hevernek tavaly, de azóta se volt rá panasz.

(#17) Fenyolori válasza dt451 (#15) üzenetére


Fenyolori
(csendes tag)

Köszi! Nem tudsz véletlenül linket a file-ra, mert bár letöltöttem egyet egy másik miui fórumról, de ezt a fórumot nem találom a miuishop honlapján.
De a legcikibb az egészben, hogy a securityben sem találok frissítési lehetőséget.
Tudom nem vagyok egy nagy ász a telefonokban, de eddig a recoveryből frissítettem a korábbi telefonjaimat, miui rommal ellátott még nem volt nálam.

Az élet egy nemi úton terjedő fertőzés, amelynek a halálozási aránya 100%

(#18) dt451 válasza Fenyolori (#17) üzenetére


dt451
(csendes tag)

(#19) Fenyolori válasza dt451 (#18) üzenetére


Fenyolori
(csendes tag)

Köszi!

Az élet egy nemi úton terjedő fertőzés, amelynek a halálozási aránya 100%

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.