Hirdetés

Aktív témák

• SystemRoot

őstag

válasz kai_sehmet #911 üzenetére

Tök jó; így a leírtak alapján te az alapján választanál vallást hogy melyik tetszik, és melyiket tudod érzelmileg befogadni. Ez körülbelül olyan mint amikor én az étteremben megrendelem az ebédemet.:D Vicc nélkül. De egyébként az a nagy helyzet hogy ezzel a legtöbb hívő így van. Ők nem elméleti megfontolás alapján hisznek hanem érzelmi alapon. Számomra az ilyesfajta "hit" teljesen buta, elvetendő és lenézendő.
    Ha én hinnék akkor én filozófiai alapon hinnék, érvek hatására. Ergo úgy nézne ki hogy amikor egy iszlám pap levezetné nekem hogy Allah az egy Isten, és hogy ezt Gabriel arkangyal üzeni Mohameden keresztül, akkor abban hinnék. De aztán ha másnap reggeli közben egy keresztény pap levezetné hogy az miért téves és miért higyjek a keresztény Istenben és Krisztusban, akkor utána abban hinnék. Sőt akár harmadnap nem hinnék mert meggyőzne egy ateista. CSAK logikus érvek szerint alakítanám az elképzelésemet, MERT EZ ÍGY LENNE NORMÁLIS.

[ Szerkesztve ]

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Aktív témák

Hirdetés