Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Xiaomi Mi A1 gyakran ismételt kérdések (Frissítve: 2018. 03. 08)
MobilAréna teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkChild
senior tag
Vajon ez az üveg mennyire lesz jó rá...?
Tegnap ezt már én is nézegettem eBay-en.
Csak mert az Amazonon több edzett üvegre - amit kimondottan az A1-hez valónak listáz az oldal - nyomtak 1 csillagot, azzal a megjegyzéssel, hogy túl kicsi az A1-re.
Pl. ilyen az egyik:[ Szerkesztve ]
-
DarkChild
senior tag
Így igaz - a pixelhiba az esetek 99%-ban a gyártósoron keletkezik, szóval már az első bekapcsoláskor jelen van. Pár monitor már megfordult a kezem alatt, de olyat még nem láttam, hogy csak hetek/hónapok múltán hibásodott volna meg egy pixel. (Esetleg fizikai behatásra, hőhatásra történhet ilyesmi.)
Szóval ha első bekapcsoláskor nem látható döglött pixel, esélyes, hogy később sem fog felbukkanni. -
DarkChild
senior tag
Kedves eustock! Az MI6 az már teljesen veszett ügy...? Vagy esetleg a Mi Note 3?
Én igazából ezzel a kettővel szemezgetek, de jó áron nem nagyon látom hazai boltokban
Az A1-es csak a B-tervem, arra az esetre, ha a fenti két modellből nem sikerül szereznem[ Szerkesztve ]
-
DarkChild
senior tag
Sok helyen eléggé dicsérik az A1 kameráját, jó fényviszonyok mellett (sötétben viszont állítólag elég kaka, amit produkál).
Pl. itt is elég jónak tűnik: youtube.com/watch?v=P0jvOXfJWW0Ja és azt írják néhány helyen, hogy a videók alatti hangfelvétel minősége, ami igazán hervasztó.
[ Szerkesztve ]
-
DarkChild
senior tag
Na, arany már van készleten
-
DarkChild
senior tag
Én ezt rendeltem.
Nyilván drágább, mint Kínából, viszont mire ideér a teló, addig ezt is megkapom
(És még fólia is van benne, az megteszi majd addig, amíg ideér az edzett üveg Kínából ) -
DarkChild
senior tag
válasz #65348608 #1271 üzenetére
A SAR adatoknál mindig a maximális értéket tüntetik fel, vagyis amikor a készülék csúcsteljesítményen üzemel. Mivel azonban energiahatékonyságra vannak kalibrálva az okostelefonok, mindig igyekeznek a lehető legalacsonyabb teljesítményen működni, tehát a feltüntetett SAR maximumot nagyon ritkán produkálják. Természetesen ez függ a használat helyétől és körülményétől.
Ha városban használod a készüléket, ahol egymást érik az adótornyok, illetve téglaépületben vagy, ott biztosan a minimális érték közelében fog működni a telefon adó-vevője, mivel a lefedettség jó. De ha mondjuk kint állsz a pusztában, ahol kilométerekre van a legközelebbi adótorony is, vagy mondjuk vasbeton épületben tartózkodsz, ott valóban nagyobb teljesítményen fog sugározni a telefon.
Az A1 értéke tényleg rosszabb, mint a legtöbb mai modern telefonnak (gondolom nagyon vékony az a műanyag csík, amin keresztül az antennák "kilátnak" a szabadba, így fel kellett nyomni a teljesítményt, hogy megfelelő legyen a vétel), de még így is határértéken belül van, máskülönben forgalombahozatali engedélyt sem kapott volna a gyártó Európában (ez meg ugye kimondottan EU-s modell változat).[ Szerkesztve ]
-
DarkChild
senior tag
Biztos, hogy szoftveres a hiba, szóval remélhetőleg javítani fogják hamarosan. (Valószínűleg a hang tömörítő algoritmus van elbaszarintva.)
Nézd meg az itteni videókat, amiket az 5X-szel csináltak - ami ugye hardveresen ugyanaz, mint az A1. A 2160p-sen teljesen tisztának tűnik a hang, míg az 1080-on borzasztó. Ha a készülékben lévő mikrofon lenne a ludas, akkor nem lenne ekkora különbség a két felvétel minősége között. Reméljük, gyorsan helyrehozzák[ Szerkesztve ]
-
DarkChild
senior tag
Hmm, EUStock durván túl lett terhelve úgy látom. Én valamikor péntek kora reggel rendeltem meg, azóta semmi infó róla, az automatikus visszaigazolást leszámítva Úgyhogy én már szerdától hamarabb nem is számítok rá. Viszont a Nillkin tok már megjött - elég klafa minőségű, ráadásul még fólia is van benne. Jó nagy péklapát lesz ez a Galaxy Alpha után
-
DarkChild
senior tag
válasz kontrobi #1540 üzenetére
Én is 2-3 évig használok egy telót, most a Galaxy Alphamat váltja az A1, úgyhogy remélem nem fog csalódást okozni, mert egy ideig nem akarok telefon után nézelődni Már vagy 2 hónapja kerestem az Alpha utódját, de ár/érték arányban egyik telótól se voltam elájulva. A Mi6-ba már kezdtem beleszerelmesedni, de idehaza jókora felára van a külföldi árakhoz képest, és 100 rugónál többet nem szívesen adok ki mobilra. Elértem azt az "érettségi" szintet, hogy már alaposan megfontolom, mennyi pénzt szórok el kütyükre és szeretem, ha az az összeg minél alacsonyabb Kínából meg nem volt kedvem Mi6-ot rendelni, hogy aztán a vámmal is szívjak, szóval most az A1 nyert
-
DarkChild
senior tag
válasz bajtokarpi #1554 üzenetére
Még nem jött meg az A1, szerdára várom, szóval arról még nem tudok nyilatkozni, de elég sok videót megnéztem a YT-on róla, meg sok tesztet átolvastam és pár apróságot leszámítva úgy érzem, méltó utódja lesz az Alphának
(Az A1 estében NFC hiánya egy darabig elgondolkoztatott, de aztán rájöttem, hogy eddig sem és ezután sem tervezem, hogy mobil érintéssel fizessek - ahhoz túl könnyű ellopni a kártyaadatokat. Ezért tartom a bankkártyám is Cryptalloy tokban )Igazából én még most is elégedett lennék az Alphaval, szeretem a méretét is, a teljesítményével sincs baj, de sajnos az akkuja borzasztóan gyenge és az utolsó Android a Lollipop volt rá, amiben nincs benne az akkukímélő "Doze" mód sem. (Az csak a 6-ostól felfelé van.)
Továbbá nálam gyakran megesett, hogy valami process "beragadt", ami aztán pár perc alatt 10-20%-kal szívta le a töltöttséget. Épp tegnap este volt, hogy amikor lefeküdtem aludni, 53%-on állt az akku, reggel meg mikor felkeltem, 2%-on és nem emlékszem rá, hogy álmomban nyomkodtam volna
Szóval az ilyen idegesítő dolgok miatt kerül dobozba nálam az Alpha -
DarkChild
senior tag
Ha már ennyi szó esett a fülhallgatós használatról - nem tudom olvastátok-e -, az A1 leírásában van egy ilyen bekezdés:
"Az iparági piacvezető 10V intelligens erősítő áramkör egy továbbfejlesztett, kiváló minőségű, DIRAC nagy felbontású audio algoritmus erőteljes hangzást és mély basszusokat biztosít mind zenehallgatás, mind a hívások folytatása közben. A független audio erősítő nagy ellenállású fejhallgatókat is támogat, egészen 600 Ω-ig." -
DarkChild
senior tag
OFF: aki nem elégszik meg az A1 kamerájának minőségével, annak itt az új etalon, a Pixel 2.
Elég jó képeket csinál - nyilván háromszor annyi pénzért -
-
DarkChild
senior tag
válasz grafnet #1673 üzenetére
Magasabb feszkón tolja bele a delejt
Most hirtelen csak ezt a rövid leírást találtam.
Az már más kérdés persze, hogy rohadtul nem használ az akkunak. Már fél - egy év múlva érezhető, hogy veszített a kapacitásából, olyan szinten használódik el a gyorstöltéstől...[ Szerkesztve ]
-
DarkChild
senior tag
válasz PowerBuldog #1675 üzenetére
Meglehet, annyira még nem vagyok képben ezekkel a gyorstöltős megoldásokkal
Viszont azt egészen konkrétan a Dash Charge-os OnePlus 3T-kről hallottam amit fentebb megemlítettem, hogy már fél év elteltével észrevehető, az akku kapacitáscsökkenése. Szóval nem tűnik valami nyertes megoldásnak -
DarkChild
senior tag
válasz grafnet #1681 üzenetére
Én sehogy.
Ott volt a fentebb linkelt cikkben, hogy az Oppo VOOC nevű megoldása tölt 5V feszültségen, 4A áramerősséggel. De nem vagyok elektroműszerész, így én egyáltalán nem méricskélem multiméterrel a töltőfejeket, szimplán a tesztekben olvasott infókra hagyatkozom.
Szóval ilyen van: -
DarkChild
senior tag
Na, megjött nekem is a teló Elég klafa kis kütyü, semmivel sem érzem "gagyibbnak" az anno felső kategóriás Galaxy Alphánál, sőt! Sokkal kellemesebb a fogása, még a nagyobb mérete ellenére is.
Nekem egy olyan kérdésem volna így első nekifutásra, hogy ismer valaki olyan alkalmazást, ami a régi telóról lementi az SMS-eket és át tudja valamilyen módon "teleportálni" az új telóra?
[ Szerkesztve ]
-
DarkChild
senior tag
Óóóóbasszakecske... Na, rátettem a Nillkin tok mellé adott fóliát a kijelzőre, hát hiába párásítottam be a fürdőszobát előtte, így is vagy 5-6 kis szösz (fonálféreg) maradt alatt Ilyen szarul még sose sikerült fóliafelrakás, pedig csináltam már párszor.
Szóval, tud valaki olyan edzett üveget javasolni, ami szépen fedi a kijelzőt? (A lekerekítés miatt gondolom nem is nagyon van olyan, ami a széléig kiér...) Az nem feltétlen baj, ha eBay-ről van és európai raktárból jön - nem akarok heteket várni egy kínai szállítóra
Persze ha ócsón van jó Kínából, rálesek Köszönet! -
DarkChild
senior tag
válasz PowerBuldog #1919 üzenetére
Köszi, meglesem
-
DarkChild
senior tag
Hmm, jól látom, hogy semmilyen fájlkezelő nincs rajta alapból?
(#1948) Matyi222: nálam is ilyen - nincs kép.
-
DarkChild
senior tag
Na én egy ilyet rendeltem. 2 db van a pakkban, elvileg a full kijelzőre van méretezve. Meglátjuk. Remélhetőleg nem darabokban érkezik majd
-
DarkChild
senior tag
Hát én nekem nem jött be ez a Nillkin Frosted Shield tok
Ha úgy fogom a tokot, hogy a kisujjammal alátámasztok az USB port alatt, akkor a műanyag baromira vágja az ujjamat. És biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül sokan tartják még így a telót, szóval ők hasonló problémával szembesülhetnek... -
DarkChild
senior tag
-
DarkChild
senior tag
Úgy emlékszem semmi extra. Ha be van állítva már 1-2 ujjlenyomat, az appok észre fogják venni, hogy van ujjlenyomatolvasó és maguktól felajánlják, hogy használd azokat a belépésre. Legalábbis OTP, K&H, PayPal-nál így volt, szóval nem kellett barangolni a beállítások között a feature bekapcsolásához.
-
DarkChild
senior tag
válasz gipsztigris #2392 üzenetére
A legutóbbi infóm szerint nem működik rootolt telón az OTP Smartbank.
[ Szerkesztve ]
-
DarkChild
senior tag
válasz bajtokarpi #2404 üzenetére
Huhh, de jó hogy írtad
Épp most készültem arra felé indulni, de akkor kihagyom a potya kört. -
DarkChild
senior tag
válasz JJ hunter #3249 üzenetére
1) Dehogynem lehet a banki appokat lezárni ujjlenyomattal. Én mindkettőt (OTP, K&H) úgy használom és remekül működik.
2) Ami a SAR-t illeti, idézném magamat.[ Szerkesztve ]
-
DarkChild
senior tag
válasz JJ hunter #3278 üzenetére
Ebben a topicban van "nagyobb élet".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.