Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Én nem váltanék vissza 120 Hz alá, inkább a felbontásból adnék lejjebb."
És/vagy egyéb GFX-beállításokból. Jól szóltál; framerate + képfrissítés (+ low res ) 4 lyfe.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
sb
veterán
Azt ugye tudod, hogy több millióan vannak akik az aranyozott HDMI kábelen is érzik/látják a szebb színeket,jobb kontrasztot, kisebb lagot. Engem az zavar, ha "érzésről" beszélünk. Kimérhető eredmény vagy egzakt magyarázat kell és nincs vita.
Segítek, mert nem sikerült értelmezni az írásom: Nem azt mondtam, hogy nem érezhető a 60Hz feletti tartomány. Annyit írtam, hogy nem LÁTNI lehet, hanem inkább "kézzel érezni", az egéren, billen keresztül.
Vagy ha nagyon ragaszkodsz a látáshoz, akkor látod: de inkább a reakcióidőt, nem a nagy rakás képi infót amit 144Hz-el tol az arcodba.Tldr:
1. A késleltetést érezni inkább, nem a képfolyamatosságot.
2. Abunak annyiban igaza van, hogy ez sw oldalról is javítható, sőt inkább ott kéne többet javítani.
3. Ettől még érezhető, tehát a jelenség létezik. Nem hülye aki érzi.
4. De még ettől is megkérdőjelezhető, hogy mennyit jelent.
a, Goto 2. pont: lehet, hogy ott többet tudnánk hozni.
b, Ill. ha már multi: én már öreg vagyok hozzá, de rémlik, hogy anno elég sok minden fejben dőlt el, nem a kézben. Valahogy a rutinos gamer 40-es pinggel is 3x annyit hentelt mint a félrutinos 10-el.Az SSD-s példát is innen hoztam: én is elég érzékeny vagyok a késleltetésre meg akadásokra is, pl. film végén is megmondom, hogy 4 vagy 6db egyetlen frame-es dropot láttam-e alatta vagy pontos 23.976-tal ment végig. Egy idő után viszont mégsem biztos, hogy ez számít. Most pl. széthekkelt 2 éves win10-el nem pörög annyira az SSD sem, néha 0.5 mp-t is várok egy progi elindulására. Anno meg azonnal indult. Érzem... de nem igazán van effektív hatása. (mondjuk a frame drop meg idegesít ugyanúgy ) De ez már egyéni hozzáállás kérdése. Mindenki azzal foglalkozik amivel akar, csak az fura ha jön az "alattanincsélet" szemlélet.
Itt a fórumon sokan csak 240Hz-en gamelnek, gondolatátvitellel, de szigorúan vezetéken, mert wifin nagy az input lag. 350LE autóval járnak, csak minőségi 400k-s hifin hallgatják a vízállásjelentést is és 120" projektoron nézik a híradót a feketére festett falú moziszobában.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Egyébként annyi különbség nyilván van pl. pc vs film témában, hogy pc-n ritka a blur.
Ettől lehet nyilván magasabb frissítésnél is darabosabb a mozgás. De erre is megoldás pl. akár a motion blur, de hogy ne menjünk messzire, a lassabb LCD-k gyengébb response time-ja is. 24p film is darabos, de már a 30 is látványosan "folyik". 60 meg főleg blur-ral együtt. Erre fikáznak a másik oldalon, hogy túl folyamatos szappanopera... pc-n meg, hogy szarlassú darabos.
Szóval a gond inkább a reakcióidő egérrel a kézben, folyamatosságra is lenne más ellenszer.
Egyébként érdemes kipróbálni, hogy aki ég és földnek érzi az periféria nélkül is nézzen végig egy multi hentelést, de lehet single autóverseny is, 60-75 vs 144Hz-en. úgy tuti nehezebb lesz megmondani, ha nem input visszacsatolásként jön a sok kép. A 30 vs 60 lenne szerintem a leglátványosabb különbség.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Őőő, összezavarsz:
"érzetekről beszélünk, pedig ezek nem azok.LÁTNI és ÉREZNI"
Itt ellentmondás van, de amúgy engem is pont az zavart, hogy nincs magyarázat vagy bármi.Ebben nulla a tényszerűség.
- Vagy mérni kell... 2x annyi headshot az egyikkel mint a másikkal.
- Vagy vmi tényt hozni: X az egyik esetben, Y a másikban, az ember Z-t érzékel lagból, V-t képi feldolgozásként. Ilyesmik... én sem tudok semmi egzaktabbat csak amiket írtam: 24fps, 60-70, 80-90 a vibrálásra, stb... ezek legalább fiziológiai jellemzők amiket egyszer valakik mértek.A másik számomra zavaró meg a jelentőség megítélése, de ez már egyéni szoc problémám...
Én ezeket máshogy kezelem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Fujitsu Siemens olcsó és jó kis monitor beépített hangszóróval
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
- LG 27UP650P-W 4k Monitor! 27"/IPS/3840x2160/HDR400/Freesync-G-sync/ DCI-P3 95%
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest