Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
PlayerUnknown's Battlegrounds
Új hozzászólás Aktív témák
-
Albigator
őstag
Sziasztok!
Nagyon amatőr PUBG-s vagyok csak tegnap este kezdtem el a gamet.
Azt tudni kell, hogy nagyon rég játszottam ehhez hasonló lövöldözős FFP multi játékkal, a COD 4 volt az első és ezidáig az utolsó is.Érdekes így elsőre, a helyes beállítások érdekelnének magában a game-ben.
A mouse sensitivity-re (vertical, general, targeting, iron sight) lennék a legjobban kíváncsi ki hogy használja mert nekem még nincs meg az ideális és elég fura.Valamint mintha vmi lassú reakció lenne vmikor a billentyűzetleütés és a játékbeli cselekvés között.
Pl, sprintelésre, azaz shift gomb+előre nyilra elég későn reagál, olyan 1-2 mp míg elkezdi. Mikor a célzásból is kijövök a jobb klikkel az is olyan lassúnak tűnik. Nem tudom ez hiba, vagy nem megfelelő beállítás de ez nekem nagyon fura. A régi gépemen ez a keyboard laggra hasonlított nagyon a GTA 5-ben, azaz ott is késő volt ez a reakció, amit úgy lehetett orvosolni, hogy a billentyűzet beállításaiban az ismétlés késleltetését és az ismétlési sebességet gyorsról lassúra kellett állítani. Ezzel utána az volt a gond, hogy szövegszerkesztésnél a kurzort a nyilakkal szinte lehetetlen volt mozgatni mert egy csiga lett....Az egeret ha gyorsan mozgatom, hogy körülnézzek az is olyan mosódottnak tűnik egy kicsit.
Grafika egyébként most:
Minden High, kivéve az Anti- Aliasing Ultra
Sreen Scale 120
Motion Blur, Sharpent ki és bekapcsolva próbáltam nem nagyon vettem észre különbséget
V-Sync az elején ki volt kapcsolva, most bekapcsolva de nem érzékeltem itt se difit, mivel 60 Hz-es monitorom van, a fix 60 FPS pedig sima így is úgyis (eddig csak a tesztpályán voltam)A gépem elég kell legyen ehhez a játékhoz (lsd adatlapom), hogy ne kelljen olyan beállításokat alkalmazzak ami az összefoglalóban szerepel (BIOS, win-en belül stb).
A perifériáim azok gagyik, egér és bill 1-2 ezres irodai cuccok, nem gamerek de nem hiszem hogy ez most számítana.Előre is köszi a válaszokat.
-
Albigator
őstag
Akkor ha jól értem, csak a general sensitivity-hez érdemes hozzányúlni és úgy beállítani ahogy kényelmes nekem. Most 60-at állítottam be amivel simán több mint 360 fok meg van, de ennél lejjebb nem akarok menni mert nem ehhez vagyok szokva a lövöldözős játékokban. Az alap 50 nekem nagyon lassú.
Ezt a magas grafikai beállítást sem értem. Ha nem megy az FPS rovására akkor mi baj lehet?
Pár ezer forintos egér és bill-től nem várok csodát, de azért gondolom meg lehet tanulni vele normálisan lőni.
(#21257) kisselandras
Genius dx110 pont az egyik és vmi Acme a másik egerem ami a gépre van dugva. Egyik se jobb a másiknál, csak az Acmenek kényelmesebb a fogása számomra.
(#21258) PeL
Ezt értem de sztem ki lesz kapcsolva mind2 akkor.
-
Albigator
őstag
válasz dudu5130 #21260 üzenetére
Még a gyakorlótéren maradok a helyes beállításokat keresve. A fegyókat és kiegészítőket is meg kell tanuljam, nem volt még dolgom ilyen játékkal.
Teammel az a baj, h a környezetemben nem nagyon vannak PUBG-sek, idegenekkel meg nem tudom milyen együtt játszani...
A normális hangzás sincs még megoldva, mivel vagy 5.1-en játszok vagy egy nem márkás fülest dugok a monitoromba (ami alapjáraton zúg), mivel a házamon az előlapi jack dugó szarul érintkezik és hiába garis, elég macera lenne, így inkább hagyom a fenébe. Tervben van egy USB-s hangkártya és egy jó fejes amivel előrébb leszek. (Omnitronic SHP-600+ Creative Sound Blaster PLAY 3 USB hangkártya+ Zalman ZM-MIC1 mikrofon)(#21261) JanR
Értem, hát meg kell szokni az biztos. Far Cry 4-el játszok singlebe ami FPP, hát az teljesen más ehhez képest.
Milyen gombokat javasolsz a healek, boostok, granyók, füst, flash-ekre?
(#21262) LLKobe
Ahha akkor ez így kezdésnek jó lesz?
Screen Scale -120
Anti Aliasing- High
Post processing - Low
Shasows - Medium
Textures- High
Effects - High (WackyJacky ajánlása miatt, tüzelés jobban látszódik)
Foliage - Low
View Distance - High (csak lássak már el messzire)
Vsync - Off
Motion Blur - Off
Sharpen- On
G102--öt észben tartom, nem volt még ilyen több gombos egerem legalább oda is lehet pakolni különböző funkciókat. De inkább 8 rugó, 2 ezerrel drágábban van G203 az mennyivel jobb?
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz jozefgucci1 #21264 üzenetére
Discordom se volt idáig az se tudom h működik. Hallottam már róla mondjuk....
(#21265) kisselandras
Küldtem barát meghívót ha úgy kell. (Steamem se volt még tegnapig )
Az még odébb lesz h én merjek játszani. A most úgy se alkalmas, majd később este.
-
Albigator
őstag
válasz kisselandras #21267 üzenetére
Zsír. TS-em sincs, csak egy rossz fülesem van még amit nem tudok normálisan használni (ugyebár rossz jack dugóm miatt) De steamen is lehet kommunikálni ahogy látom legalábbis szövegesen.
Most tanulmányozni fogom a profibb játékosokat twitchen live van (blyyy, VRJaniék squad Cup)
(#21268) pendre54
Köszi a tanácsot, de nem is akarok rá ennyit szánni mint amilyen cuccaid neked vannak.
10-20 k között füles
5-7 k USB hangkártya (az alaplapit ha bírnám használni nem vennék ilyet, de sajna nem tudom)
2k mikrofon[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Fejhallgatós topicban jártam, ahol 0-40k között csak egy beépített mikrofonos volt ami zárt és nem igazán játékra való. Eredetileg amúgy ilyet akartam, amihez nem kell még mikrofont is vásárolni.
Ezért javasolták nekem az Omnitronic SHP 600-at, + ahhoz egy nagyon olcsó mikrofont. Ehhez kell vennni külön hangkártyát is de ez van.(#21272) Grave444
Lehet jó egy 3000-es is. Nekem volt/van egy ilyen tescos fejesem (már rég nem jó) ami nagyon nem vált be...
Ha veszek 1-et akkor egy kicsit komolyabbat szeretnék, ami még másra is jó azért. Vki olyan drágával tolja, mint egy közepes gép komplett ára. Na én ettől elég messze vagyok, leszek.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz jozefgucci1 #21278 üzenetére
Használja egészséggel!
Én ennyit nem fogok rá szánni. Max estleg hátha lesz black friday-en vmi akció de az odább van.
(#21279) Create.
Én (majdnem) mindig olyan termékeket szoktam vásárolni aminek utána néztem, vannak róla vélemények, meg a fórumot is bogarászom. Amit javasoltak fórumon (Omnitronic SHP-600) és jók a vélemények róla az árukeresőn is, csak 13 ezer amihez még 2 rugó a mikrofon, így 15k. Hangkártyát úgy is kell vegyek mindenféleképpen, így 20 fölött leszek már. Eredetileg pont 20-at szántam volna az egészre. No mindegy.
Csak egeret is kéne vegyek, talán az fontosabb is.Elhiszem neked, hogy jó az asus cerberus v2 is de nekem ez még többe fájna.
(Nekem is Albigator a nevem mindenhol, egyedül a steamen Albigat0r, nullával mivel az eredeti már foglalt volt.)
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
"Ismerem" mindegyiket, nézegettem a broadcaster royalet is. Streamekből tetszett meg eleve a játék ezért is vásároltam meg.
De igen, Jani véleményem szerint elmarad a csapattársától, Blyyy-tól is. Konti és Foda nagyon jók. Kodiakot is láttam még omgezjonesy-al akivel az USA-ba is sikerült kijutni és ott a nagy döntő is megvolt. Hullaszilvával most a selejtezőn nem volt olyan sikeres. Őt nem ismerem azért annyira mivel nem ő volt korábban Kodiak csapattársa.De egy picit néztem még Bturboéket és Cucuékat a selejtezőn. Bturbo hatalmasat futott az egyik körben M24-el, azt öröm volt nézni.
Amennyit néztem a streameket az gond, hogy egyébként inkább csak a fegyók maradtak meg az elmémben. H mire mit érdemes rápakolni az már nem. Ezeket is meg kell még tanulni.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz GhanBuri Ghan #21285 üzenetére
Köszi a tanácsokat, a fejhallgató (és a hozzátartozó kiegészítők) vásárlását még halasztom egy kicsit, mert csak most jöttem rá rossz topicban kérdezősködtem először ("Vezetékes FEJhallgatók") mikor ott az "5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók" topic tele van ajánlott beépített mikrofonos fejessel.
Nekem most az baj az alaplapi nem tud semmit meghajtani mivel a hátsó 3 dugasz foglalt az 5.1-es rendszer miatt az előlapi jackem pedig rossz.
Most inkább egeret veszek (G102) és egy egérpadot is kell (HP Omen 40X45cm), mivel egy eléggé elhasznált, olcsó gagyi, kicsi 22X 24.5 cm-eset nyüstölök és ezért se tudok, tudnék megtanulni rendesen lőni alacsonyabb egérérzékenység mellett.
(#21286) agressor12
Ha jó lenne az angolom, lehet néznék angol nyelvű streamereket is. De csak a magyaroktól is lehet tanulni, emellett filmek, sorozatoknál is ha tehetem inkább magyar szinkronnal fogyasztom a tartalmakat, csak amit muszáj azt nézem feliratosan.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Hát persze biztos lehet úgy is tanulni.
Most a mai napon 2 kört mentem a gyakorló pályán és vannak érdekes dolgok, bugok. (vagy valami cheat?, nem látom értelmét) Szóval az illető úgy lőtt AK-val, hogy a hátán volt, azaz elrakta a fegyvert. Le is videóztam (csak telóval). Meg is kapta méltó büntetését (egy másik játékostól, aztán tőlem is) azaz crossbowal nyilakat a fejébe, tökébe, seggébe. Ez itt a legnagyobb "szívás", mivel nem lehet meghalni de a nyilak a fejben nagyon zavaróak FPP-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Hali!
Arra lennék kíváncsi ti miket állítgattatok (bindeltetek) az egeretekre?
Ma jött meg az első "gamer" egerem (G102) és most próbálgatom, h mire is lenne érdemes használni az új extra gombjaimat. Egyenlőre az oldalsó bal egérgombhoz közelire állítottam be a a First aidet és a másik oldalsóra pedig fekvést. Granyó/molotovot a görgő gombjára. -
Albigator
őstag
válasz Marmonkanna #21341 üzenetére
Ez a bill combo nagyon hasznos info volt. Köszi. A többieknek is akik válaszoltak ezzel kapcsolatban.
Most úgy bindeltem be a többit, h az extra funkciós gomb1 First aid, a másik tüzelési mód váltás, elfekvés pedig Caps Lock, arra úgy láttam alapból nincs beállítva semmi.
Scope zeroingot szoktátok egyébként használni? Én eddig a streameken nem is figyeltem de amiket azóta láttam, azt vettem észre h mindenkinél a 100m alap van és csak jóval följebb céloznak, hogy találjon a golyó.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz IgnisFatuus #21358 üzenetére
Ez mind az egér??
(#21359) syler123
Vannak bugok bőven. Tegnap pl az örökké tartó felboruló, végtelenségig pörgő robogóval találkoztam.
-
Albigator
őstag
Haldoklik vagy nem haldoklik én igazából most kezdtem el vele játszani, mivel megjött az egérpadom is.
Még a körrel küzdök leginkább, mert nagyon nem érzem mikor kéne menni mikor healelni, boostolni stb. A lootolás is nagyon lassan megy még illetve vmikor eleve nagyon szar a loot. Első 2 köröm 0 kill de egész sokáig húztam de a másodikban esélyem se volt úgyse se egy shoti és pisztoly kettőssel.
3. köröm is elég katasztrófa lett volna de jó tudni h vannak azért bénábbak is nálam és lett 2 killem. 1. Csávóra rálövök ablakba scarl-al csak épp elfelejtettem autora rakni... Ő kiszaladt én be a házba utána és ablakból leszedtem miközben kiment a semmi közepére kb. 2. Utána én későn indultam a kör már nagyon sebzett esélyem se volt befutni erre látom vki megállt előttem kocsival a kékben őt leszedtem utána rá 1 mp-re megölt a kör....Az a kérdésem h van vmi hasonlóság az androidos változat között? Azt régebben kipróbáltam és nagyon megörültem, h "ilyen jó vagyok benne" mivel elsőre sikerült nyerni és egész sok killem lett. Aztán pár kör után gyanús volt h nem lehetek egyből ilyen pro simán csak a telefonnal segédeszköz nélkül és miután utána olvastam kiderült kezdők számára telerakjak béna robotokkal a mapot és ezért volt ilyen könnyű.
Pc-n azért nem ez a helyzet csak lehet van olyan, h szintenként rakja össze az embereket a game? Vagy pl LVl1-3; 4-6; 7-10És azt azért megjegyzem nekem sokkal jobban bejön ez a lassabb játékmenet mint pl a pörgősebb Fortnite vagy a Black Ops.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz jozefgucci1 #21417 üzenetére
Igen tabbal átláthatóbb. Csak pont gáz volt mikor akkor szedtek le mik így lootoltam pedig nem hallottam semmi zajt.
És még mindig bennem van az a stress ami offline gamben elő se fordul persze. Mivel ott kiszámítható az ellen és ha meghalsz nincs gond újból lehet kezdeni... Mikor meglőnek sokszor azt se tudom h honnan és "zavarba gyűttem" érzés jön rám, félre nyomom a gombokat és bizonytalan vagyok mit kéne hirtelen csinálni.(#21423) vaki
Értem, mondjuk telóval úgy se fogok soha többet játszani.
(#21425) vaki
Kivéve ha csak ezer meg ezer soti és pisztoly van egy halom házban
Az vicces volt mik találtam M16-ot de hozzá 5-ös lőszert a fenébe se az adott ház csoporton belül.
Amúgy jó ez a statos oldal
Kár h Totalba szerepel a sok gyakorló pálya is ami rendesen összekuszálja ám a dolgokat.
Átlag helyezést javítja, damage relatív h javít v ront, K/D-t viszont csúnyán lehúzza pedig ott nem is lehet ölni és meghalni. Úgyhogy ezt nem is értem mivel 0/0 az nem 0 hanem értelmetlen ezt tanultam még ált. iskolában.
Persze tudom meg lehet nézni a solo, duo, squad FPP résznél külön-külön ami valós dolgot mutat.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Hali!
Én olyan hibába futottam bele ami úgy néz ki gép restart után helyre jött egyenlőre, hogy az inventoryban egyszerűen a kiegészítőket nem tudtam a helyére pakolni mintha az egérrel lett volna gond de kizárt mert másikkal se volt jó. Egyszerűen nem oda húzta a kiegészítőket ahova kellett volna de leszedni le tudtam pl. De ennek az ellentéte is létrejött már korábban, h az M4-ről nem tudtam leszedni a 2X-et...
Fura dolgokat produkál néha a játék az biztos....[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Szerintem most a HyperX Cloud II bestbuy, 23 ezer Ft sincs.
(#21747) IgnisFatuus
A Cloud 2-öt is lehet használni Jack dugóval, nem kötelező az USB-s hangkártyát is bekötni. Csak a sima Jack kábel elég rövid, ennyi a bibi.
-
Albigator
őstag
válasz Dictator^ #21776 üzenetére
Ezt nem tudom konkrétan, de én az 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatós topic összefoglalóját nézve választottam ezt.
Eredetileg nem ez volt a tervem, csak akkor rossz topicban keresgéltem, a sima fejhallgatós topicban ahol eleve nagyon ritkák az alapból mikrofonos fejesek, mert zenére nem annyira azokat ajánlják.Összefoglaló alpján:
- 10-20 ezer között van: HyperX Cloud Stinger
- 20-30 ezer között:
HyperX Cloud (jack) és
HyperX Cloud II (USB)és ennyi
Vannak drágább HyperX-ek is persze, gondolom azok még jobbbak lehetnek. De nem akarok hülyeségeket állítani, így inkább azt mondom utána kell nézni vagy megkérdezni abban a topikban amit említettem.
Az alzáról nem tudok nyilatkozni, én a konzolstudiótol vettem mert akkor még az volt a legjobb ár sajna...
Mást se rendeltem eddig az alzáról az is igaz. Szerintem minden boltról lehet hallani rosszakat de én speciel erről még pont nem. -
Albigator
őstag
-
Albigator
őstag
Jaja, 3200 dollár és egy 4. hely.
Tényleg durva volt nagyon az a Miramaros kör. Kodi lelöveti magát mert vissza akar menni a dropphoz még az elején, Jónás meg DR és SR nélkül, M4-el (amiben alig van 5ös ammo) + Grozával végig tolja, a finishben már arra pakolta fel egyszer a 6X-et is.Jani és Blyyéknak pedig 14. hely és 2460 della jött össze, egy 2. hely volt a legjobb pisztoly kör Sanhokon... Nekik is volt ám FPS problémájuk, Janinak 25-re is lesetett de 30-50-el tolta Erangelen szintén only pisztoly mikor kb 50-en voltak még elég kicsit körre. Hiába a külön streamer gép és a 1080 Ti VGA.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Hali!
Mik az ajánlott beállítások AMD-s kártyához (5700 XT) ?
Radeonon és játékon belül is érdekelne.
FHD 144 Hz (Freesync- de ezt inkább kikapcsolom).
Nem a grafika a lényeg, hanem h zökkenőmentesen fusson, akadások nélkül...[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Tudom h proci és RAM igényes a game amúgy. De nem a droppokkal van a gond, vagyis nem csak azzal: fagyások, újból indulások stb..
Volt DDU, 3. driver van fennt, win clean install már mégis újból indul..
Nekem is ez az első AMD-s kártyám de úgy néz ki nincs szerencsém vele..(mondjuk bontott, kuponos a cumó lehet az a baj)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs