Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
gelbelex
őstag
válasz vodkaboy22 #20399 üzenetére
Ismét hallgattam 32 ohmos DT880-at Sansa Fuze-ról, és már arról is (engem ) elképesztően jó hangja volt. Új volt, bejáratás nélkül, ezért (?) kicsit élesek voltak a magasai.
Más: MM-ban egy xplace feliratú, rusnya fekete műanyagházas, ilyen fejhallgatóval bele lehet hallgatni az albumokba. A meglepő az, hogy nekem simán jobban szól, mint az áruházban kapható fejesek többsége úgy 20 eFt-ig...
-
gelbelex
őstag
válasz vodkaboy22 #20653 üzenetére
Én hallgattam a Momentum-ot és az Amperior-t Sansa Fuze-ról és mobilról is (Samu Wave II), azokról is jelentős különbség volt köztük: Az Amperior sziporkázóbb, és a mélyei is feszesebbek.
-
gelbelex
őstag
válasz Sztenn #20719 üzenetére
A mikrofon nélküli Bose AE2-t hallgattam, kb. két hónapja még volt a Mammut és az Aréna MM-ban, talán ott vannak még, ha meghallgatnád (javasolt).
Itt kevés tapasztalat van, a Bose-kat általában túlárazottnak tartják. Nekem tetszett az AE2 hangja, nem részletezem, mert mindenkinek más füle van. De jó pár fejes hallgatása után már tudom, ha azt a hangkaraktert keresed, megérheti az árát (az én fülemnek megérné), mert ilyen karakterrel csak nagyobb (kevésbé hordozható) fejesek vannak.[ Szerkesztve ]
-
gelbelex
őstag
válasz Sztenn #20733 üzenetére
A "megmentés" túlzás. Amit írtam, az csak annyit jelent, hogy van, aki szerint érdemes lehet meghallgatni. Ami fontosabb, hogy meghallgatás nélkül nagyon nem ajánlott vásárolni, mert nagy különbség van egy árkategórián belül is, hangkarakterben és hangminőségben egyaránt.
-
gelbelex
őstag
válasz Tsumaas #20885 üzenetére
Pesten a Pólus C. MM-ban van kirakva egy 710-es, meghallgatható. Elég kényelmes és könnyű, a 710 hangja semleges karakterű.
Felépítésük egyforma, hangban a 910-nek jobbnak kell(ene) lennie. A 910-et nem hallottam, de az már majdnem a Takstar Pro 80-nal versenyez, azt is érdemes meghallgatni.
Nem egyszerre hallgattam, nekem a 710-es emlékeim szerint közvetlenebb hangkaraktere jobban tetszik a Pro 80-nál, utóbbi puhább hangja miatt. Tévedhetek, Sansa Fuze-ról hallgattam mindkettőt, komolyabb forrásról lehet, hogy a Pro 80 másképp szól. -
gelbelex
őstag
válasz lugosi #21122 üzenetére
A HD580/600-ról alapvetően a vodkaboy cikkében írtakkal és Dave-vel értek egyet. Számomra (is) van jobb, olcsóbban.
Már a Momentum árában is van pár fejes, ami meghallgatásra érdemes. Pláne, ha a nagy Momentum hangja azért tetszik neked jobban a kicsinél, mert több-szebb magasa, közepe van. Ilyen a Beyerdinamic DT880 (szubjektív favoritom), de a DT770 és a DT990 is.
Azt javaslatom, ne kapkodd el a vásárlást. Minden (bármennyi, bármilyen jó) véleménynél többet ér a saját meghallgatás, vsz. csak ezután szabad vásárolni. Az ideális, ha lehetséges, a megcélzott fejesek egymás melletti összevetése lenne a döntés előtt.
[ Szerkesztve ]
-
gelbelex
őstag
Az én véleményem, hogy bármilyen vélemény a fejesekről szubjektív, a kommerszekről még inkább.
Nyilván az én fülem tehet róla, de sok ajánlott füles nem jön be nekem.
Az ajánlottak ajánlásáról pedig az ajánlók füle tehet.Szóval, ha teheted, hallgasd meg valahol, a füleden múlik, bejön-e ill. elég jó-e a hangja.
Most jövök a Bp-i Árkád MM-ból, ott most ki van rakva a Retro DJ.Az áráért valóban jó, bőven vannak drágábban rosszabbak.
De az én fülemnek kissé sok a mélye. Az AKG K511 nekem jobb vétel lenne, a K512 MkII még inkább, árarányosan is. Viszont az AKG-k jóval nagyobbak, utcára már túl nagyok, szemben a DJ-vel.( Említett 512-es többeknek túl mélyhiányos; nekem meg pont jók az arányai, sőt, jobban tetszik a hangja (mobilról), mint pl. a hatszoros árú Sennheiser Momentumnak. A fülemmel van a baj. )
-
gelbelex
őstag
Én egy Wave II telefonról (aminek a hardvere kábé az SGSI-ével egyezhet, persze voodoo nincs rá) hallgattam egy Q701-et és már arról is jobban tetszett a hangja, mint az Amperiornak. Nem volt persze annyi mélye, de az én fülemnek nem sok hiányzott (és legalább nem búgott!). Nyilván csak a képességei kis részét tudta megmutatni, de pl. azt is, hogy sokkal szebb tere van, mint az Amperiornak. És vegül ki tudott derülni, hogy nekem egy DT880 mellé jöhetne majd egy Q701 is.
Egyébként a headphone.com mérése szerint a Q701-nek kevesebb mélye van, mint a K550-nek.
-
gelbelex
őstag
válasz Gzula[HUN] #22623 üzenetére
Ha teheted, hallgasd meg valahol előbb, hátha mégsem jön be a hangja.
A Bp-i Árkád MM-ban jan. 22-n ki volt rakva 512 és 514, lehet, h. még ott vannak.
Az 512-es jobban tetszett, az ott lévő 514-esnek kissé sziszegtek a magasai, nem tudom egyedi eset-e, nem hallottam másikat.
Érdekes lehet a Beyerdynamic DTX 710 (ill. a kicsit drágább 910) is.Egyiket sem fémzenével hallgattam, nem tudom, arra van-e jobb hangú alternatíva, a többiek itt esetleg írnak.
-
gelbelex
őstag
válasz #16820480 #22700 üzenetére
+1 a Q701-nek. A feszes jó kifejezés vsz. is.
Én csak egy mobilról hallgattam, de a tere, a hangképe (igen, a mélyei is) már arról is megnyerő volt; az, amit kerestem. Ilyesmit nekem csak - némileg másképp - a DT880 tudott mutatni (meg persze a T1, de nem ötszörösen, mint az ára). Az ATH-k nem, valahogy túl lágy a hangjuk nekem.
Szóval a listámon van Q701 is. -
gelbelex
őstag
válasz #16820480 #22762 üzenetére
A K701-et sajnos nem hallottam, de a Q701-et sem méltó forrásról, így...
De itt van leírás.Igen, lényegesen jobbak a DT880-nál, áruknak megfelelően, de a hangkép számomra hasonlóan szerethető.
[ Szerkesztve ]
-
-
gelbelex
őstag
válasz CHaooSS #22897 üzenetére
Ezen az árszinten is nagy eltérések vannak a hangzásképben és a hang arányaiban. Egymás mellett, azonos forrásról hallgatva derül ki, számodra mekkorák.
A vélemények hasznosak, amennyiben már tudod, milyen hangzást szeret a füled, de a saját füled alapján dönts. Ha teheted, mindenképpen hallgass meg néhányat, mielőtt kiadod a pénzt.Nekem a Beyerdynamic DT770, DT990 és leginkább a DT880 fejesek hangja jön be a legjobban (zenére, nekem ez a legfontosabb), erősítőkhöz sajnos nem értek.
-
gelbelex
őstag
Mivel eddig csak egyszer hallottam K550-et (és valami nem tetszett a terében, össze volt nyomva középre), ma elmentem a Westend MM-ba hallgatózni. K550 (70eFt), K551 (90eFt), K242HD (55eFt), K272HD (55eFt), Q701 (90eFt), mobilról (Wave II, egy picivel gyengébb a Sansa Fuze-nál).
Még kevesebb információt nyújtott a próba, mert csak a 272-es tűnt százas (közeli) állapotúnak, ami elég ciki a MM-ra nézve, tekintve az árait.Az ottani 550 és az 551 között tényleg van különbség, talán más (esetleg tényleg eltérő hangú) szériából származnak, mindenesetre az 550-es még leharcoltabbnak (idősebbnek?) tűnt. Az én fülemnek az 551-es mélybehúzóbb volt, gyengébb magasakkal, de egy picit jobb térrel, mégis összességében a két konkrét példány közül az 550-est választanám. De csak ha muszáj volna választani, mert lehetséges, hogy most sem tudtam meg, hogy szól egy jó állapotú 550-es.
A K242-nek (noha félnyitott) gyanús dobozhangja volt, a meglepetés a zárt 272-es volt, mert mindhárom előzőnél szebben, jobb mélyekkel és tisztább/több magassal szólt, már élvezhetően, de még meglehetősen messze a számomra referencia DT880-tól (ami 32 ohmmal borzongatóan jól szól már erről a forrásról is).
A Q701-es jack-je pedig köhögött. Amikor nem, a magasai jóval szebbek és tisztábbak voltak a 272-énél is, bár kevesebb mélyet adott erről a méltatlan forrásról; de számomra már így is élvezhető hangot adott. Persze, ha venném, rendes erősitőhöz venném.
-
gelbelex
őstag
válasz CimbiX #24134 üzenetére
A QC15 aktív zajszűrős, de vezetékes.
A Bose AE2W kékfogas, de nem aktív zajszűrős.
(Nekem egyébként tetszik az alapjukat adó AE2 hangja, karaktere, számomra az egyik legjobb hordozható fejes. Lenne, ha erre költenék, de először inkább az otthoni vonal jön.)[ Szerkesztve ]
-
gelbelex
őstag
válasz Cosmograph #24699 üzenetére
(Kétféle Momentum van, On Ear, és egy nagyobb.)
Az Árkád MM-ban nemrég volt kirakva nagy Momentum.Én nem vásárolnék meghallgatás nélkül. (Az utazás szabadidejét meg elütném olvasással.)
-
gelbelex
őstag
válasz #16820480 #24999 üzenetére
Az elszállt eszetlen drága kategóriáról:
Van egy vevőkör, akinek kábé mindenre van pénze, és egy részük igényli is, hogy olyan árú terméket (autó, hifi, mobil, ruha, karóra, akármi) vehessen, amit a többiek már nem tudnak megvenni (vö. presztízs). Hát kiszolgálják őket...
Több pénzért többet kapnak, valamennyivel. Hogy megéri-e, az attól függ.
Onnan nézve nyilván, innen nézve lehetséges.Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy ha/amikor oda jutok, ne érdekelne az LCD3 és a K812 közti különbség.
[ Szerkesztve ]
-
gelbelex
őstag
-
gelbelex
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- TCL LCD és LED TV-k
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Brother HL-L6400DW duplex WiFi-s lézernyomtató 50lap/ perc!
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Slim + PS4 kontroller (Csere XBox Series S)
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest