Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok!
Milyen HDD-t ajánlanátok 2 partícióra, adattárolásra és rendszernek is egyszerre, 2-3 TB méretben? Tudom, hogy rendszernek jó lenne gyorsabb, 7200-as, viszont adattárolás szempontjából meg az 5400-as volna ideálisabb. Ebben a vegyes használatban milyen márkájú és típusú vinyó az ideális megoldás?
Köszönöm!
-
nagyúr
Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni? Egy árban vannak:
3 év gari : TOSHIBA 3TB 7200RPM SATA-600 64MB DT01ACA300
1 év gari : SEAGATE 3TB 7200RPM SATA-600 64MB ST3000DM001
Köszi!
-
nagyúr
válasz Agyzuzo #35564 üzenetére
Köszönöm!
Igen, a 3 év garancia nagyon csábító! Amiatt fogalmazódott meg bennem a kérdés, mert nem túl sok Toshiba HDD van, a WD és a Seagate uralja a HDD-k piacát, legalábbis mostani keresgélésem alkalmával ezt szűrtem le.
Azt elfelejtettem írni, hogy rendszernek és adattárolásra is használnám, így is ajánlod?
Köszi!
-
nagyúr
Köszönöm nektek!
Igazatok van természetesen az SSD-vel kapcsolatban, jelenleg is egy 64 GB-os Samsung 830-as SSD-vel használom a gépemet, csak az a problémám, hogy elfogyott a sata csatlakozásom. Az alaplapomon 5 db. van, nekem meg van egy optikai és 3 HDD az SSD-n kívül, viszont tárolóhely még kellene. Szóval arra gondoltam, az SSD helyére beteszek egy adattárolásra is használható vinyót a rendszernek. Külső vinyót nem szívesen használnék, szeretem házon belül megoldani a dolgokat.
Vagy nagyon nagy csalódás lenne visszaállni SSD-ről HDD-s rendszerre? Felejtsem el?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Coolmat #35569 üzenetére
"...2TB-nál nagyobb HDD-ről bootolni csak EFI/UEFI alaplappal tudsz..."
Jézusom..... Nekem ilyen alaplapom van. Ez alkalmas rá?
És mit kell másképp csinálni, 2 TB-osnál nagyobb HDD-re telepítésnél és arról bootolásnál, tudniillik soha nem hallottam erről a problémáról!
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Coolmat #35577 üzenetére
Oké, köszönöm!
Nincs valami más lehetőség, bővítőkártya vagy mit tudom én, amivel még lehetne az 5 sata porton kívül belül is csatlakoztatni HDD-ket? Létezik megoldás erre? Van egy e-sata csatlakozás az alaplapomon, de az hátul van, jó lenne belső lehetőség.
Más!
Írtad fentebb, hogy HD Sentinel Fejlett energiagazdálkodás opcióval lehet szabályozni a fejparkolás funkciót. Nekem a 2 TB-os WD Green HDD-mnél nem ajánlja fel ezt az opciót a HD Sentinel, a 3TB-os Seagate Barracuda-nál meg igen. (Egyébként maradjon így a beállítás, ahogy a képen van? Az a vinyó csak adattárolásra van használva.)
Mi lehet ennek az oka?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
1. Miért ilyet ír ki a HD Sentinel, a fejparkolások valós száma helyett?
2. A HD Sentinelnek a windows-al kell indulnia, tehát folyamatosan kell mennie, hogy a fejparkolásokat szabályozni tudja ugye?
3. A WD Green fejparkolását nem tudja szabályozni a HD Sentinel. Ilyen esetben nem marad más, mint a firmware-módosítás? (Ez számomra nagyon bonyolult és kockázatos, nem szívesen mennék bele!)
Köszönöm!
-
nagyúr
válasz Coolmat #35619 üzenetére
Óóóó, köszönöm, gondoltam, hogy valami beállítás, de sosem jöttem volna rá magamtól!
1. A fejparkolást minden típusnál érdemes letiltani, vagy inkább csak a WD Green-eknél?
2. Elég ijesztő egyébként ez a grafikon és a parkolások száma a WD Green-em esetén! Vajon mi történt 2012.08.08.-án, hogy meredeken elkezdett emelkedni a fejparkolások száma? Én nem emlékszem semmi változtatásra! Mitől lehet ez? És 57000 fejparkolás? Nem sok ez egy 181 nap működésű HDD-nek? (Van egyébként egy szektorhiba rajta.)
3. Nálam nem ment folyamatosan a HD Sentinel a tavaly év eleji rendszer-telepítés óta, csak alkalomadtán, főleg az SSD ellenőrzése miatt kapcsoltam be, de aztán offoltam is. Ez befolyásolhatja az általa mért adatokat?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Coolmat #35621 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Nem számít soknak 181 napra 57000 fejparkolás? A garantált 300.000 élettartam-adat mondjuk még messze van, bár nem tudom, ez a szám mennyire valós.
Továbbra is fosok ettől a firmware-változtatástól a green-en, nekem elég bonyolultnak tűnik, ráadásul csurig van filmekkel, adatokkal. Apropó! Ezt a firmware-mókolást meg lehet tenni teli vinyóval is, vagy ajánlatosabb csak üres állapotban?Köszi!
-
nagyúr
válasz quailstorm #35626 üzenetére
"1285 parkolás 376 napra. Az kib**** sok."
Ezt nem értem. Nekem 181 nap működésű a WD Green vinyóm, és 57.000 parkolást ír ki a HD Sentinel. Akkor mi ez a 1285/376?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz quailstorm #35631 üzenetére
"Az a saját HDD-m értéke, összehasonlításképpen."
Jaaa, értem!
"A tied meg sok, én nem engedtem volna neki."
Mit csináljak, fogalmam sem volt nekem erről a green fejparkolás témáról, amikor tavaly év elején megvettem. Most meg bajban vagyok, mert HD Sentinel-el nem tudom szabályozni, mint a Seagate-nél. A firmware-mókolástól meg félek, mint a tűztől. Lehet így hagyom, aztán megy ameddig megy. Gondolom a green vinyót vásárolók döntő többségének fogalma sincs erről a "problémáról", tehát nem is foglalkoznak a fejparkolás szabályozásával. Az a baj, én már tudok róla, és így idegesít..... Viszont megcsinálni meg nincs merszem, túl bonyolultnak tűnik.
Hát, így jártam....
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Most rendeltem egy ilyen HDD-t :
TOSHIBA 2TB 7200RPM SATA-600 64MB DT01ACA200
Benne van az ajánlott HDD-k listájában, a gyors, rendszernek ajánlott lemezek között, de azt írja róla, hogy :
"2db 1TB-os tányér, előfordulhat 3db 667GB-os tányérral is"
Honnan tudhatom meg, hogy az enyém 2 vagy 3 tányéros lesz?
Köszönöm!
-
nagyúr
Sziasztok!
Vettem egy eredeti, originál dobozos Toshiba 2 terás vinyót, a gépem és a HD Sentinel is Hitachi-t ír ki. Ez természetes, általános dolog? Nem zavar különösebben, csak érdekel, a 3 év gari miatt vettem ezt.
Köszönöm!
-
nagyúr
Sziasztok!
Filmek tárolására, lejátszására WD Red ajánlott választás? Ez lenne, vagy esetleg a 2TB-os változata :
Western Digital 3TB 7200rpm SATA-600 64MB Red WD30EFRX.
Úgy hallottam annak idején, hogy direkt hosszútávú tárolásra, 24/24 használatra fejlesztették ki. Ez így van?
Hol a legérdemesebb megvenni?
És még egy kérdésem lenne, a három terás 3 tányéros, a 2TB-os 2 tányéros a Red szériában?
Köszönöm!
-
nagyúr
válasz Mumukuki #38189 üzenetére
Hát nagyon remélem, hogy nem parkol annyit, mint a green!
Van HD Sentinel a gépeden? Ha igen, próbáld ki, hogy Lemez/Fejlett energiagazdálkodás-ban "Maximális teljesítmény és fogyasztás"-ra állítod, tehát a csúszkát teljesen jobbra tolod. Már ha lehet, mert a green esetében ezt nem lehet, nem aktív a "Fejlett energiagazdálkodás" opció.
Próbáld már ki légy szíves, engem is érdekelne, hogy szabályozható-e a Red fejparkolása a HD Sentinellel. (A másik két vinyóm (seagate és hitachi) szabályozható.)Köszi!
-
nagyúr
Köszönöm!
"És igen, a 2 terás három tányéros, a 3 terás pedig három tányéros..."
Azt akartad írni, hogy a 2 terás kettő tányéros, a 3 terás pedig három tányéros? Tehát terás tányérjai vannak. Vagy nem?
"A WD10EFRX-nél és a WD20EFRX-nél is inaktív a HDS fejlett energiagazdálkodás..."
Ez nem jó.
"Az én 10 hónapos WD20EFRX-emen 211 nap alatt 197 fejparkolást regisztrált a HDS."
Ez viszont nagyon jó! (Az én green-em 273 nap alatt 71.080 azaz hetvenegyezernyolcvan fejparkolást produkált. Úgyhogy megy is ki a gépből, adat archiválásra fogom használni. Teszem helyére a Red-et.)
-
nagyúr
Még egy utolsó kört futnék.
Ezt a Toshibát is nézegettem (lehet, hogy belül Hitachi) ér a Red 6 ezerrel többet? A Red garija 3 év, a Toshiba 2 év garit biztosít, lehet, hogy már csak emiatt is megéri a különbözetet, de technológiailag is van különbség szerintetek?
Köszönöm!
-
nagyúr
válasz djculture #38215 üzenetére
"Utolsó utáni körbe is azt mondom neked ha jó akarsz a toshibát hanyagolod."
Értettem, köszönöm, Toshibát elfelejtem, már rendelem is a Red-et. Bár kérdés még, hogy a 3TB-os hogy áll a parkolással. Van infóm 2 terásról, az elenyésző mértékben parkol, van infó a 4TB-osról, az aránylag sokat, de 3 terásról, amit venni szeretnék, arról semmi információm. Nagyon nem szeretnék wdidle 3-mal turkálni, úgyhogy jó lenne tudni!
Valaki?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Köszönöm az infót! Ez megnyugtató, bár ahogy írod, lehet az is, hogy az újabbak már csinálják. Calogero írása januári, azóta sok víz lefolyt..... Na mindegy, végül is nem tragédia egy wdidle3 turkálás, de jobb lenne elkerülni. Megrendelem a 3 terás redet, majd visszajelzek, hogy mi a helyzet vele parkolásilag.
-
nagyúr
Eladnak felújított vinyókat újként új áron??? Nem semmi! És hogy lehet kiszűrni?
HD Sentinel mutat valamit, vagy le van nullázva a smart érték?Köszi!
-
nagyúr
Sziasztok!
Megjött az új 3TB WD Red. Ilyenkor mi van? Egy 2 terás és egy 746 gigás részre van osztva, amiből a kisebb résszel semmit nem lehet kezdeni. Win7 telepítővel is próbáltam, ezt írja ki.
Mi a baj?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz King Unique #38399 üzenetére
Nem, én nem akartam rá rendszert tenni, más vinyón van a rendszerem. Bekötöttem a HDD-t, a win 7 Lemezkezelőjében akartam inicializálni, formázni (egybe partícionálva szerettem volna), és ez fogadott. A telepítőt csak kínomban próbáltam, hogy az mit kezd vele.
-
nagyúr
válasz King Unique #38401 üzenetére
Nem értem az egészet, mert egy 3 terás HDD már van a gépemen, semmi baj vele, egybe partícionáltam annak idején. Ráadásul nem csak az a baj, hogy nem lehet egybe partícionálni, hanem, hogy azt a 746 gigás részt egyáltalán nem lehet partícionálni!
-
nagyúr
válasz King Unique #38404 üzenetére
Sikerült megoldani, MBR helyett GPT-t kellett csinálni belőle. Köszi!
-
nagyúr
Sziasztok!
Melyik HDD lenne win7 rendszernek a legalkalmasabb-leggyorsabb 1-2 TB-os méretben, 30 ezer alatti árfekvésben?
Köszönöm!
-
nagyúr
Sziasztok!
Melyik HDD lenne win7 rendszernek a legalkalmasabb-leggyorsabb 1-2 TB-os méretben, 30 ezer alatti árfekvésben?
Seagate 2TB 7200rpm 64MB Barracuda ST2000DM001 milyen lenne rendszernek?Köszönöm!
-
nagyúr
válasz Agyzuzo #38468 üzenetére
Köszi!
"Szerencsésebb egy dedikált meghajtó az oprendszernek"
SSD-re gondolsz? Pont azon agyaltam, hogy vissza kéne állni SSD-re (mert volt már a rendszeremben), de gondolkodni kezdtem, hogy egy 120 gigás SSD árában tudok venni 2 terás HDD-t, úgyhogy megint elbizonytalanodtam az SSD-kérdésben.
Szóval a Barracuda megfelelő lehetne rendszernek?
-
nagyúr
"60/64 gigás SSD 14-ért, 16-ból meg egy 1 terás HDD"
Ha két eszközt akarok még csatlakoztatni, akkor sajnos egy PCI-E-s sata-kártya is kell, mert elfogyott az 5 sata az alaplapon. Úgyhogy vagy SSD vagy gyors HDD, hacsak...... Az működik szerintetek, hogy SATA-eSATA kábellel, a hátsó alaplapi eSATA csatolóba kötöm a belső HDD-t, a kábelt hátulra kivezetve?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Na, most már teljesen elbizonytalanodtam. Annyit agyalok, hogy egy 120GB-os SSD legyen-e rendszernek, vagy azonos áron egy 2 terás Seagate Barracuda, hogy már nem látom a fától az erdőt. Egyik nap az egyik mellett döntök, másik nap a másik mellett.
Van a Barracudától ajánlottabb vinyó egyébként rendszernek, 2 TB méretben 30ezer alatti kategóriában?
-
nagyúr
válasz Agyzuzo #38601 üzenetére
Én is pont Samsung 840-en agyalok, mert volt már samu 830-am, csak kikerült a gépből, helyére ment egy nagy HDD. Most is az lenne a helyzet, hogy kellene a nagy tárhely is, SSD-re és HDD-re együtt nincs se pénzem, se SATA-helyem, úgyhogy döntenem kell, SSD vagy nagy tárhely, azonos áron. És ha HDD, akkor Barracuda vagy valami más?
Hát, nem tudom, olyan bizonytalan vagyok... vagy nem? -
nagyúr
válasz Agyzuzo #38606 üzenetére
"Az általad említett Barracuda-m pedig 304 napnál tart (100% kondíció)."
Van rendszer a Barracudán? Ha igen, mennyire gyors? (Nem SSD-hez, hanem más 7200-as HDD-khez képest. )
"fémes hangokat hallat néha (valami fejkalibrációs bizbasz)"
Nekem van egy 3TB-os Barracudám (dugig van filmekkel), én semmi ilyen fémes hangot nem tapasztaltam. Ez valami egyedi jelenség lehet.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A Barracudákra csak 1 év gari van? Tavaly novemberben vettem a 3 terásomat, úgy emlékszem 2 év volt. (Vagy rosszul emlékszem?)
Az árgép találatainak 90%-a 1 év garit ad, az a 10% 2 éves garancia az elírás lehet?Köszönöm!
-
nagyúr
válasz DeathAdder #38636 üzenetére
MBR helyett GPT-t kell csinálni a HDD-ből. Lemezkezelőben a vinyó fejlécére jobbklikk, Konvertálás GPT lemezzé.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ukrajnai háború
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 4
- Windows 10
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest