Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz BlackSoft #13621 üzenetére
Még mindig nem érted a lényeget.
Mióta a processzorban van a memóriavezérlő, azóta az alaplapnak mindössze annyi a dolga, hogy biztosítsa az összeköttetést a DIMM-ektől a CPU-foglalatig és hogy BIOS-ból ismerjen a RAM-okra pár sémát. Innentől kezdve a központi egységnek a feladata a memóriá(ka)t kontrollálni.
Intelnél [Sandy Bridge és E, Ivy Bridge és E (Haswell-t nem tudom, nem olvastam még utána)] pedig a RAM feszültsége és a memóriavezérlő feszültsége között nem lehet 0,5V-os eltérés, különben hosszútávon kinyírja a processzort a visszirányú áram, amit a RAM felől kap a vezérlő a többletfeszültség miatt.Az, hogy Te hogy gyepálod agyon a saját rendszeredet, az itt szerintem nem sok embert érdekel, de ne ajánlgasd másoknak is! Vagy javasolj mellé VTT, VCCSA feszültségemelést, vagy a memória feszültségének a csökkentését, vagy gyárilag erre specifikált modult, de semmiképp se emlegess önmagában ilyen nagy értékeket, mint 1,85V!
-
-
andrasko
senior tag
válasz BlackSoft #13621 üzenetére
Kevered a szezont a fazonnal.
Mutass egy hivatalos, intel leírást, hol engedélyezi az Ivy-hoz az 1.65V-os és feletti feszültségű ram modulokat??????
Téged nem akarlak meggyőzni, mert a hozzászólásaidból kiderül, hogy nem érdemes.
Viszont a jóhiszemű kezdő, tanácstalan ram vásárlóknak leírom:
- Ramot mindig a memória vezérlőhöz válassz.
- Jelen esetben (pl: Ivy) a memória vezérlőjéhez, ami az intel processzorban van.
- Intel előírása: 1.50V ram modul.
- Mivel régen az alaplap tartalmazta a memória vezérlőt, ezért alaplapi memória kompatibilitási listát adtak a deszkákhoz. De mára ennek már igencsak másodlagos szerepe van, a fentiek miatt. Ráadásul ez egy igen szűk lista, ami nem tartalmaz minden ramot. Továbbá, egy teszt erejéig nyugodtan próbálhatják a 1.65V-os modulokat, attól károsodni nem fog. Ha valakinek ez kevés lenne, akkor kérjen hivatalos állásfoglalást az inteltől, mint itt.ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest