Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mephike
őstag
válasz ttomas2005 #67038 üzenetére
Ez most a saját véleményem lesz, biztos más mást mond majd:
Fasza kopogós mindegyik. Amolyan tipikusan gamer. Szép színes, meg lehet szagos is. Egyiket sem venném, de ez mondom én vagyok.
De hogy adjak tippet. Nézz körül pár videóban, biztos találsz olyat, ahol minden árfekvésbe pár bill.-t, amit javasolnak.
De, hogy ne kelljen keresned, itt is van egy. A hölgy stílusa lehet nem fog tetszeni, de több billentyűzetet látott/használt/próbált egymaga, mint itt mi összesen.
Ha lenyitod a videó leírását, ott is van pl a Redragon K552. De még javasolhatnám a CoolerMaster termékeket is. De ott van a topik tetején az ajánlott billentyűzetek listája is. Bármelyiket hamarabb venném, mint az általad kiírt változatokat.
De ha nincs más és a kettő közül kell mindenképpen választanom, akkor az SPC-t választanám, a másikat meg azért venném meg, hogy kitámasszam vele itthon az ajtót. -
Mephike
őstag
válasz braunz #67152 üzenetére
Pont így voltam ezzel én is. A "bogyóm" tele volt, a mechanikus billentyűkről való áradozással. "Jó nekem az a több mint 15 éves MS bill., nem kell másik, bírja ez. Működik rajta minden gomb, nem veszek én másikat. Meg ha vennék, akkor max 10-20k pénzt ha adok egy billentyűzetért."
Aztán kipróbáltam párat és elgondolkoztam. Addig agyaltam a dolgon, míg azt mondtam, veszek egyet, max bebukom. Egy Keychron K4-re tettem le a voksom. Kifizettem a kb. 35k pénzt érte. (Biztos van jobb billentyűzet is a világon.)
Elkezdtem használni és rendben volt a dolog. Tetszik, jól működik, minden okés vele. Aztán kb. két hete gondoltam egyet és visszaszereltem a régi MS bill.-t. Na, ott majdnem padlót fogtam. "Te jó ég! Ezt a vackot már évekkel ezelőtt le kellett volna cserélned! B+"
Megértem, ha valakinek nincs 40-50k pénze, de ha megteheti, akkor meg kell lépni a cserét, mert hosszú távon nagyon-nagyon megéri.
Ezek után nem sokat agyaltam, de egeret is cseréltem, hasonló tapasztalatok értek ott is. -
Mephike
őstag
válasz freelanced #67162 üzenetére
Ansi vagy Iso layoutra gondolsz? PBT vagy ABS?
A Keychron oldaláról én már rendeltem keycapet, minden rendben volt. Értelemszerűen ISO-ra problémásabb a kupak beszerzés.
Aliexpressen szintén találni rengeteg megoldást, ettől a bolttól már két alkalommal rendeltem, itt is minden rendben volt eddig. -
Mephike
őstag
Varmilo-t a Pixelben lehet kapni, de most ünnepek után le van fosztva a bolt. Gondolom lesz utánpótlás idővel. Ducky is van náluk, nézz körbe. Itt egy red-es, ami US kiosztású, bár nem silent.
Érdemes még időnként az AfterHours-ra is rápillogni, mert elvileg ott is tervezik árusítani a Varmilo billentyűzeteket. (Most még nincs egy sem a honlapjukon.)
A Leet.hu-n is szokott Varmilo és Ducky lenni, de ott is ki vannak fosztva ahogy nézem. -
Mephike
őstag
Gondoltam meglepem magam és a K4-emet egy Gateron Silent Black switch szettel. Mindezt megfejelném egy adag o-ringgel. Komoly dolgok ezek
Van javaslat esetleg, hogy hol vásároljak, vagy jó lesz az Aliexpress? -
Mephike
őstag
válasz freelanced #67249 üzenetére
Nekem minden simán jött eddig tőlük, szerintem nálad sem lesz gond. Ha megérkezett a vas és már tesztelted, akkor majd pár sort írhatnál Köszönöm előre is!
Amúgy eddig a tesztek alapján nagyon jó lett, az elődje hiányosságait szépen kijavították, szóval a tesztek alapján jó vétel lesz. -
Mephike
őstag
válasz [Prolixus] #67534 üzenetére
Lehet megérné egy silentes tesztert berendelned. Pár ezer forint és választ kapsz a kérdésedre.
-
Mephike
őstag
Kaptam tesztelésre egy Varmilo VA109M Moonlight Silent Redes billentyűzetet.
Ebben ugye Cherry MX-es silentes switchek vannak, amik tényleg nagyon csendesek. Ami igazán meglepett, hogy sokkal keményebbek a rugók, mint a sima Gateron redes Keychronomban. Nem gondoltam volna, két redes kapcsoló között ekkora különbség lesz.
Maga a billentyűzet amúgy tetszik. Sok ember ezt keresi, amikor ír ide, mert ugye magyar kiosztás és a halkság nagyon adja. A gombok hozzák azt, amit a PBT-ben szeretek, jó tapizni őket
Egyedül az ára az, ami sokaknak fáj, pedig ha azt nézed, hogy napi szinten több órát használod, akkor simán jó befektetés. -
Mephike
őstag
Akkor itt a saját véleményem a Varmilo VA109M - Moonlight / MX Silent Red billentyűzetről.
A billentyűzetet kb 2 hétre kaptam kölcsön. A csomagolás nagyon rendben volt, igényes volt a doboz. Ami meglepett, az a súlya az eszköznek, mert biza kb 2,5 kilót kostál a kicsike.
A kábel cserélhető, jó minőségű, oké darab, semmi extra, talán az USB-C végződés jó lett volna a billentyűzeten, de mivel egyszer bedugod, és többet ki nem húzod így végül is oké a mini USB is.
A billentyűzet háza műanyag, jó minőségű, és fa mintázatú. Nem ropog, nem recseg, és nincs olcsó gagyi hatása. Nagyon jó minőségű a billentyűzet alján lévő gumik, amik ugye a csúszást gátolják. Masszív darab, nem kell attól tartani, hogy szétesik az évek alatt a használattól.
A termék magyar kiosztású, van hosszú í és nagy enter is, ahogy azt sokan szeretik. A sapik PBT (1.3 mm) és igencsak rendben vannak. Jó a tapintásuk, jó a formájuk, nekem méretileg megfelelnek. Talán annyi, hogy a sötétszürke sapkákon a fekete felirat lehet jobb lett volna fehérrel, vagy a szürkének kicsit világosabbnak kellett volna lennie. De ez csak az én hisztim. A világoskék ESC, space, enter billentyűk nagyon feldobják a megjelenését az eszköznek, kb mintha egy elegáns öltönyhöz felvennél egy eltérő színű, de nem hivalkodó nyakkendőt.
A kapcsolók Cherry MX Silent Red-ek és valami eszméletlen csendesek. Gyakorlatilag alig van hangjuk. Eskű a régi membránosom sokkal hangosabban nyekergett. A halkságát mi sem bizonyítja jobban, hogy a feleségem már lenyúlta billentyűzetet, szóval ha tesztelni akarom, akkor meg kell küzdjek érte.
A világítás nincs túlbonyolítva, sima délre néző egyszínű fehér, ha jól emlékszem 5 fokozatban állítható a fényerő. A maximális fényerő kellően erős, jól látszik minden ennek köszönhetően sötétben is. Szerintem erre egy RGB-t rátolni valami szivárvány színnel kb a billentyűzet meggyalázása lenne, persze szigorúan ez is magánvélemény.Tömören összefoglalva: ez egy nagyon jó billentyűzet, minőségi, tartósnak tűnő és gyanítom az is, igényes darab. Remek sapkákkal, nagyon-nagyon csendes gépelési élménnyel. Két hátránya van, az egyik olyan, ami kb az emberek nagy részét nem fogja érdekelni, mármint, hogy nem hot-swapos. A nagyobbik gond az az ára. Mármint a kb 60k pénz amit kérnek érte az azért nem kevés. De ha azt nézem, hogy ezt évekre veszi az ember, és minden egyes alkalommal, amikor leül a gép elé használni fogja... nos akkor megérheti, ha "fussa rája". Nálunk mindenesetre az asszony nagyon agyal most, hogy lehet venni fog magának otthonra egyet. Pedig ő ritkán ad ki ilyen dolgokért ennyi pénzt és amikor először közöltem vele az eszköz árát azt mondta, hogy hülyeség ennyit kiadni bármilyen billentyűzetért... csak hát aztán kipróbálta.
Úgy érzem, hogy most már nyugodtan meghalhatok majd, hogy volt szerencsém egy ilyen eszközt használni. -
Mephike
őstag
Úgy néz ki, hogy lehetőséget kapok egy általam választott Redragon billentyűzetet kipróbálhassak.
Körbenézve a neten, pár helyen a Redragon K552-t tartják az egyik legjobbnak, főleg ha az ár/érték részét nézzük. Van amit, esetleg jobban ajánlanátok?
Köszi a segítséget! -
Mephike
őstag
Ha a billentyűzetemen a "nagy" enter hangosabb (jobban kopog, tehát nem a rugóhanggal van gondom, illetve szépen is jár, nem akad, stb), mint a többi billentyű, mi a javasolt eljárás a halkabbá tételhez?
-
Mephike
őstag
Amikor van gamer üdítő, és gamer szék, akkor simán érthető, hogy bármire ráírják, hogy gamer, csak el lehessen adni.
- A fejhallgatót felpróbáltam előtte, mert szemüveges vagyok, tudnom kellett, hogy fogja-e a fejem nyomni a cucc.
- A székbe beleültem 10-20 percre a boltban, mert tudtam, hogy a 90% kagyló kialakítású gamer székekbe nekem fáj a vállam.
- A billentyűzet kapcsoló kérdést több ismerős billentyűzetének tesztelésével és a Pixelben és MM-ban tett látogatásom alkalmával tisztáztam. -
Mephike
őstag
Megérkezett a tesztelésre vett Gateron silent red, white, black és brown switch teszterem. Be is építettem őket, és most már végre van összehasonlítási alapom, hogy ezek mennyire csendesek, hogy működnek és mennyire járnak jól.
Jó döntés volt ez a teszter, sok kérdésemre megkaptam a választ. Persze itt is sokat segítettek, de azért most már érzem is azt, hogy mit jelent a black bottom out-ja 75 gramm, míg a rednél ez 55 gramm. -
Mephike
őstag
5 éves most a Keychron, elég jó árak vannak a hivatalos oldalon.
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
Kérdésem lenne. Mindenhol a Gateron Ink v2 blacket dicsérik. Értem is, hogy miért szeretik sokan. Viszont ehhez képest a redes változatról alig találni említést, pedig elvileg az is jó lenne a gamerek számára. Vagy tévedek? Van ennek valami speciális oka?
-
Mephike
őstag
válasz Laslow #68408 üzenetére
Figyusz, tényleg nem kötekedésből és nem szekálni akarlak. De tényleg ilyen olcsó billentyűzetekkel akarsz próbálkozni szoftverfejlesztőként? Ez az eszköz és a monitor talán a legfontosabb számodra. Kicsit olyan, mintha elmennék az autószerelőhöz és látnám, hogy a szerszámai csorbák és kopottak lennének.
Persze mondom ez a Te döntésed, de én csak javasolnám, hogy nézz körül pár ismerősödnél, munkatársadnál és próbálj ki más billentyűzeteket is pár óra elejéig. -
Mephike
őstag
válasz Laslow #68416 üzenetére
Ezt nagyon nehéz lesz leírnom, de megpróbálom.
A mechanikus billentyűzetnél is van olyan, ami igen, gamer és a lényeg, hogy világítson, és menő legyen, de van olyan is, amit irodai használatra szánnak. Tehát a lényeg a kényelmes és jó érzést biztosító gépelés. Ezt nagyon nehéz megfogalmazni, könnyebb érezni.
Jó magam is eveztem ebben a csónakban éveket, és az asszony is. Ne tudd meg mit könyörögtem neki, hogy próbáljon ki egy Varmilo silent redes billentyűzetet (neki ugye a halk gépelés fontos volt). Azóta már mondott olyat, hogy egész jó az új billentyűzete, amit ha lefordítom, azt jelenti, hogy jobban járt a cserével
Amikor visszatettem magam elé a régi billentyűzetem pár héttel ezelőtt, nem értettem, hogy voltam képes évekig használni. De ugyanezt kipróbáltam a feleségemmel is, mondjuk úgy, hogy az arcára volt írva, hogy "ez mennyire vacak".
Tényleg csak próbálj beszerezni egy normális mechanikus billentyűzetet egy órára kölcsönbe. Ülj le elé, nyiss egy szövegszerkesztőt és gépelj 1-2 oldalt. Majd kicsit később megint, előbb-utóbb érezni fogod azt, amiről beszélek, hogy amikor lenyomsz egy billentyűt, az mennyire finomabb tud lenni, mennyire más élmény.
Ha mégsem lenne igazam, akkor az egész nem került semmibe neked, max tapasztaltabb leszel -
Mephike
őstag
Jól emlékszem, hogy a Redragon Kumara billentyűzetbe 3 pines Outemu switchek vannak és más (Cherry, Gateron, stb.) nem is jó bele?
-
Mephike
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs