Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Gyors kerdes.
Ti melyik alaplapot tartjatok jobbnak?
vagy
Abit AN8 / Fatal1ty AN8 Series
A konfig amihez lesz:
DualCore AMD Athlon 64 X2 4400+
AC Freezer 64
2*1GB CorsairValueSelect DDR KIT
ATI HD2900XT 512mb vagy valami hasonlo tudasu geforce
Corsair VX450Aki ir valamit ha lehet indokolja meg hogy miert jobb vagy rosszabb az egyik mint a masik
üdv
-
werszomjas
addikt
Üdv.
Ha a sima Core i5-3570 és a Core i5-3570K között vacillálok, mennyivel drágább lap kell a K-s proci alá?
Csak mert a két proci között 5k van, tuningolni igazából nem szeretnék, ahogy olvastam a nonK-s verziónak is van magonként turbo-ja, az nekem elég is, mert ugyan 5k a különbség, de ha lapból is 5-10k-val drágább kell, akkor az már jelentősebb.
Ha ugyan azon lap elegendő mindkét procinak, akkor lehet inkább a K-st venném.
A laphoz elvárások:
- SATA 3 port, SSD is menne hozzá sata3-as
- 3év garancia
- jó hűtés, és tápellátás (azt olvastam ez fontos, mert ha túlmelegszik valami a lapon, lejjebb veszi a cput)
- ha nonK-s procit veszek, a turbo menjen stabilan
- integrált vga nem kellÁrban 25-30 ezret tervezek lapra költeni, de ha 20ért is van már stabil, megbízható lap, az sem baj
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz BomiBoogie #44942 üzenetére
Mert egyelőre nem látom értelmét, most egy HD6850-es VGA van, de szeretném lecserélni egy 2GB-os HD7850 vagy 7870-re. Még az utóbbihoz is bőven elég alapon egy i5-3570, tehát nincs értelme tuningolni, semmit sem nyerek vele, ha úgyis a játékok alatt GPU limitem lesz.
Ja azt elfelejtettem írni a gép játékra lesz csak, fullhd, főleg multi.
Ami miatt mégis a K-st venném az az, hogy később talán jobban eladható, illetve legalább 3évre szeretnék most gépet venni, és lehet most még jó, de 2év múlva már kellhet a tuning.
Jelenleg egy CoolerMaster Hyper TX3 hűtőm van, az menne a procira.
A házam: Gigabyte GZ-X7, elöl, hátul is 1-1 ventilátorral, így sztem ez egy jól szellőző háznak mondható.
RAM: 2×4GB DDR3-1600 Kingmax Nano Gaming
Táp: Corsair VX450
Ezek vannak, lap+procit szeretnék venni most, egy 7850/7870-et pedig nyáron.
Köszönöm a válaszokat, akkor jól gondoltam minimum 5k-val de inkább 10k-val többet kell adnom egy alaplapért, ha a K-s procit veszem
Majd jövök még kérdezni, ha megvannak a konkrét kiszemeltek
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Strix Aluco #44949 üzenetére
Miért?
Tesztek alapján többet fogyaszt, jobban melegszik, és fhd-nál úgy is a VGA dönt.
elvileg.....gyakorlatilag meg nem tudok dönteni, már hetek óta bújom a fórumot, de nem vagyok előrébb
Azt tudom, hogy intel vonalon ha már veszek, minimum i5-öt veszek és ivy bridge-t, azon az áron meg ott van az FX8350 is.
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz BomiBoogie #44956 üzenetére
Ha szükséges mindenképpen cserélem majd, de míg rendesen hűt és elég a procihoz, addig felesleges cserélni sztem.
üdv
-
werszomjas
addikt
Halló!
AM3+ lapot szeretnék venni FX-8350 alá.
1db vga lesz a gépben egyelőre egy HD7870, 1-2év múlva 1db HD7970, ha lejjebb megy az ára.Extrém tuning nem lesz, nem akarok csúcsokat döntögetni, addig lesz húzva, amíg alapfesz környékén stabil 24/7-ben, egyébként is léggel hűtöm.
Asrock lapok a 2év garancia miatt kilőve, Asus vagy Gigabyte lesz.
Amire mindenképpen szükségem van:
- A ház amit veszek előlapi USB 3.0-val rendelkezik és széles usb 3.0 csatlakozója van, tehát ilyen legyen az alaplapon mindenképp.
- 1db sata3-as hdd és 1db sata3-as ssd megy majd rá, szeretném, ha nem sata2 sebességen futnának
- DDR3 RAM, 2 slot elég
- Integrált VGA nem kell
- Alaplapon min 6db USB csatlakozóra szükségem van (jó a 2.0 is) és 1db USB 3.0-ra
- Hűvös, stabil lapot szeretnékMax 25k.t költenék rá.
A sokszor ajánlott ASUS M5A97 EVO R2.0 szimpatikus is, 25k az ára, tudok annál most jobbat venni ár/érték arányban?
GIGABYTE GA-990XA-UD3 és GIGABYTE GA-970A-UD3 jöhet még szóba.
Az asus-ok közül:
ASUS M5A97
ASUS M5A97 LE R2.0
ASUS M5A97 R2.0
ASUS M5A97 EVO
ASUS M5A97 EVO R2.0Mi a különbség ezek között? utóbbi a legdrágább, de mivel tud többet?
Ha az igényeimnek jobb egy olcsóbb is, az nem lenne baj.
Esetleg ASUS M5A99X EVO R2.0 megéri a 29.000ft-os felárat? Az mihez ajánlott?
Lehet sok a kérdés, de igyekeztem 1hsz-re összeszedni
üdv
-
werszomjas
addikt
Pénzügyileg sajnos annyira nem vagyok elengedve, szeretném természetesen a legolcsóbban kihozni a gépcserét, de ha már kiadok majdnem 100k-t azért ilyen 5ezreket nem akarok spórolni, ha a drágább tényleg jobb és ki is használom.
gyorsabb rendszerbusz (bár nem fogod érezni). 2x16PCIe, SLI... - ezekből azt veszem ki, hogy első részét nem érzem, SLI meg nem lesz, tehát felesleges a drágább lapot vennem
Akkor max M5A97 EVO R2.0 lesz, már csak azt nem tudom, a többi felsorolt ASUS mivel tud kevesebbet, ugyanis olcsóbbak is.
üdv
-
werszomjas
addikt
Sziasztok,
Az ajánlott B350M lapok közül mégis mi alapján érdemes választani?
MSI B350M BAZOOKA
MSI B350M MORTAR
GIGABYTE GA-AB350M-Gaming 3
+ MSI B350M MORTAR ARTIC (ez jól látom, hogy csak színben tér el? )Ráadásul kb azonos áron is vannak, Artic drágább csak.
Ryzen 2600
8GB RAM 3200MHZ, talán később 16GB
GTX 1060 VGA, talán később 1070
1db SSD
1db HDDKb ezek mennének bele.
Melyik a legújabb kiadás, melyiknek a legjobb a hűtése, melyik a legkevésbé érzékeny a RAM-ra, melyik legyen
üdv
-
werszomjas
addikt
Azonos áron Ryzen 1600 alá, 8GB 3200MHz ram, GTX 1060 mellé:
MSI B350M MORTAR
vagy
Asus TUF B350M-Plus Gaming ?üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest