Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Bambanő háza tája
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mára elég volt a reklámokból
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hiányzik a gamer érzés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothgera30
Ármester
Asus Maximus Formula - ez jó, vagy vegyem meg ezt?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Tothgera30
Ármester
Kellene egy kis segítség. Tehát keresek olyan alaplapot, mely legalább egy PCI Expressz csatlakozóval rendelkezik és AM3 foglalatú processzorokat fogad, lehetőleg DDR 3-as memóriák társaságában (kettő slot elég), és most jön a neheze, ami az hogy minél kisebb méretben legyen, lehetőleg mitx vagy matx méret legyen!
-
Tothgera30
Ármester
Eddig ami tervben van, az egy kicsi, de erős gépecske, lehetőleg vízhűtéssel (helymegtakarítás miatt, de ha végigolvasod kiderül). Sajnos a Lian Li PC-Q08 még nem jelent meg, de ebben lenne az alaplap. Alaplapok közül én a legolcsóbban (nem vagyok elfogult egyik márkával szemben sem) csak Zotac GeForce 9300 mITX WiFi-t láttam, ami sajnos LGA775-ös processzorokat fogad. Mint láthatod ebbe kellene egy erős VGA (integrált kártya nem kell), ami remélhetőleg a GeForce GTS 250 lesz (még nem dőlt el). Processzorok közül az Intel Core 2 Quad Q9550-re gondoltam, mert ár/érték arányban elég jól áll. Memóriák közül a Kingston HyperX (1333mhz)-as lapkák szimpatikusak. Táp szerepét pedig egy erősebb moduláris Zalman vagy Corsair töltené be! A hűtést, mint az elején említettem egy Corsair H50 töltené be pár ventilátor kiegészítésével, és mint itt is láthatod elég kevés helyet foglal, így a pumpa szerintem elférne a táp mellett! A többi alkatrész nem lényeges, így azokat most kihagynám. Mint láthatod a konfig a CPU alaplap párosnál elvérzik, vagyis nem időtálló, és ezzel más memóriákat kellene választanom a másik alaplaphoz.
-
Tothgera30
Ármester
Nem olyan tuning gépet építek, a proci is gyári órajeleken menne, csak szenvedjenek el a játékok (egy ideig) 1680*1050-es felbontásban . De a lényeg hogy időtálló legyen a konfig, mert 3 évig hozzá nem nyúlok, mármint fejlesztés terén . De azért mégis az AMD-hez húz a szívem...
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
matx-s AMD AM3-as foglalatú lapok között melyik lenne az ütős?
-
Tothgera30
Ármester
válasz Motaba78 #18729 üzenetére
Ilyesmire lenne, csak más ház, más proci, más memória... A linkelt Giga lap tetszik, de integrált VGA nem kellene, csak a helyet foglalná ! Az MSI gyengébbnek tűnik, de ugye ott is az a fránya HD 4200 . Lehet meg kellene várni a 890-es chippszettes lapocskákat matx-ben ! Akkor már csak egy házat kell találni, ami a aluból van és az Antec P180 minitől kisebb .
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Szeretnék venni egy matx-es lapot Am3-as foglalattal, integrált vga nem kell, milyet érdemes venni, amiben jól húzható a prockó, illetve árban 30k fölé nem szívesen mennék?
-
Tothgera30
Ármester
Kinéztem magamnak őt, és valami hasonlót keresek, csak kicsit olcsóbban, de ha más nincs, akkor ajánlatos lenne?
-
Tothgera30
Ármester
ASRock 890GM PRO3 laptól van jobb alaplap ebben az ár és méretkategóriában (de CF, SLI nem lesz, tehát felesleges)?
-
Tothgera30
Ármester
Meghalt a 890GM Pro3 R2.0-as alaplapom. Sajnos se javítani, se cserélni nem tudták. Milyet érdemes helyette venni, ami tudásba/méretbe hasonló, és fekete nyákos?
Most az MSI 880GMA-E55-al szemezgetek, de ez nem tud annyit, viszont dögösen néz ki.
-
Tothgera30
Ármester
válasz _csocso_ #37334 üzenetére
Csak olyan ASRock-ot már nagyon nehezen tudnék szerezni, sőt jelenleg sehogy. Nem az Asus-al van bajom, csak hozzászoktam a korábban említett két márkához. Ajnálhatsz még hasonlót, hátha bejön valamelyik, sajnos ez az MSI oyan szempontból nem jó, hogy a P4 sz@r helyen van, sehogy se férne el a kábel a D14 miatt!
#37336 bluyoo: A házat nem akarom lecserélni. A szín még nem is annyira lényeges, ha egy Giga lapot ajánlasz akkor az is jó, csak eléggé fullos legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz bluyoo #37342 üzenetére
Hát én is ennél lyukadok ki mindig .
-
Tothgera30
Ármester
válasz bluyoo #37363 üzenetére
Gondolkodtam én, csak hát ott kezdődik hogy a 965BE pont fele annyit ér mint egy 2500k. Számomra meg nem lenne teljesítmény béli különbség, mivel 90%-ban netezek, 10%-ban játszom, így nem venném észre a két proci közti különbséget. De attól még persze tervbe van, csak anyagilag húzós lenne az a kör.
-
Tothgera30
Ármester
Kellene egy fekete nyákos, M-atx méretű AM3+-os vagy 1155-ös foglalattal rendelkező lapocska. Mindkét lehetőségre kérek ajánlatot. Ár nem számít, csak nagyon jó legyen, hosszú távra.
-
Tothgera30
Ármester
válasz _csocso_ #45261 üzenetére
Ezért írtam hogy AM3+-ra is érdekel. Úgy néz ki inkább az lesz a befutó, egy FX-8350. Igen, tuning is lesz, magonként 500-700Mhz körüli fesz. emelés biztosan.
#45264 =HG=: Sajna kihalófélben vannak, azért még elvétve látni, bezzeg a ASRock 890GM Pro3 R2.0-somat se lehet már kapni.
#45266 bluyoo: Tuning mindenképpen lenne .
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Eddig 890GM Pro3 R2.0 volt/van. Ezzel elégedett vagyok, de már nem lehet kapni. Viszont most egy 965BE-m van, azt kell belepréselni, tehát M-ATX-es lap kellene, mindenképpen. Sajna a 8350-es a 2500k árszintjén van, előbbi győztesen jön ki a sorból. Hűtését meg tudom oldani, elég szellős házikóm van.
-
Tothgera30
Ármester
Hát ha 965BE-t 4-4,2Ghz körül kordában tarja 600rpm-re szabályzott ventikkel akkor a 8350-el se lesz gondja. Illetve a játékvizeket reggelire megeszi, egy nagy kívülre kivezetett radit (belül nem igazán fér el, meg őrültség) meg nem olcsó kivitelezni, s akkor is kell belülre venti, mert a lap + VGA azért ontja a hőt. Írtam hogy mennyit húznék, szerintem 4,5Ghz fölé nem megyek az mindenre elég, amúgy fesz.-t elemlegetni sem szeretek. Inkább a VGA melegszik (nyáron game alatt 70-75C simán megvan, maximum 82C volt eddig), ott nehezebb megoldani a hűtést. A házikót tuti nem adnám el, volt már ebből kettő is, megbántam hogy egyiket eladtam, sőt volt sima ATX-es P180, hát, ez jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz bluyoo #45339 üzenetére
Áh, tökéletesen elvagyok a HP ProBookommal, a gép csak dolgozgatni, játszani kell. Bezzeg régen szinte hetente volt szétbombázva és újítva valami. Ahhoz képest már jó ideje nem nyúltam hozzá, a 6870-es se mai gyerek benne, meg SSD is jó lenne, de hát ha nem használom ki ezeket akkor feleselges.
-
Tothgera30
Ármester
ASRock Z77M-ről vélemény? 2500k/3570k-hoz?
-
Tothgera30
Ármester
válasz bluyoo #46709 üzenetére
Köszi, elkezdetem nézegetni, az Asus és az MSI eddig is szívem csücske volt, ASRock lapomból pesig már ez lenne a 3. a sorban. Nem lesz komolyabb tuning, talán 4Ghz, és kifújt. A lényeg hogy ne haljon meg korán, régebbi chipsettel szerelt is érdekelhet, ha azok jók.
-
Tothgera30
Ármester
MSI Z77MA-G45 mennyivel rosszabb, ha rosszabb egyáltalán mint az Asus P8Z77-M PRO?
-
Tothgera30
Ármester
Asus P8Z77-M PRO és M között mi a különbség? Mert árban van egy pár ezres közöttük.
-
Tothgera30
Ármester
-
Tothgera30
Ármester
válasz Rypejakten #46930 üzenetére
K2-nél borzalmasan rossz a felfogatás, nehéz a középső kis tartót a megfelelő pozícióba egyensúlyozni. Ergo a D14 itt megveri, tehát egy apróról vadászott D14 jobb megoldás.
ui.: IV Gene (Z68) lap mennyire jó a 2500k-hoz?
-
Tothgera30
Ármester
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Mesterséges intelligencia topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok