Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmmz
aktív tag
válasz jjeahh #45795 üzenetére
Az XZ-10 tényleg jó gép, ilyet keresek, de nem biztos hogy jelenleg megengehetem magamnak.
Esetleg ismersz olyat ami szintén kompakt és kicsi ZSEBREtehető, de olcsóbb?
kb 30-35 pénz...
Nem tudom mi az iso meg a fehéregyensúly, és nem is akarom
Nem kellenek manuális állitási lehetőségek rajta, csak csináljon telt és élénk színű jól/túl szaturált képeket automatán normális minőség mellett.
min. HD video is kellene/zoom mellékes/
Ha lehet kicsit jobban éljenenk a képek mint egy 20k-s gépen
Kiccsaládod, néha nyaralást+kirándulást fotóznék.
Se sport, se természet, és nem akarok amatőr hobbifotós lenni később se.
Van ilyen?
Nem gond ha használt is
Más is ötletelhet esetlegKöszönöm
[ Szerkesztve ]
Mottó:Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna...
-
Hmmz
aktív tag
válasz Apollo17hu #46849 üzenetére
Néhány heti nézegetés után megvettem az aleeban B.BYTE-ban tennap az uccsó XZ-10-et.
(BTW rendelnek neked 2 hetes határidővel és tartják a bruttó 50k alatti árat mindenféle kedvezmény nélkül, ha valaki még szeretne)
Minjá jön a trónörökös, és ennek tiszteletére lett új masinaTetszik, minőségi darab, a vakukiugrálást még szokni kell.
A képminőség /Színek/ ügyében 1 fokkal jobbra számítottam, bár lehet még össze kell szoknunk, a videó viszont remek,A "drámai szinek" beállitásra régóta fentem a fogam, csináltam is egy képet, tennap a hídon ahogy hoztam haza, balkézzel,autóból kifelé 60-al, oda se néztem, teljes automatán +abszolút kezdő vagyok, és be kellett látnom hogy azért a techinka itt már dolgozik alattam.
Ilyen lett
jó hogy volt benne pici belső memória is, még pár second video is belefértPlusz:
Sok Sok pozitivum 1 nap után is,
TV-re köthető kapásból nem kell b@szakodni semmivel usb-n
Közben tölti az akkut- is
Computer is pendrive-ként ismeri fel nem szükséges se driver, se külön szoftver(XP alatt se)
Menu egész könnyen szokható
Óriási meglepetésemre beletettem a régi 2 gigás Class KETTES SD kártyát és röhögve rögzített rajta fullHD-ban.
Azért ma csak veszek hozzá egy nagyobbat és újabbat, mert sorozatfelvételnél azért másodperceket kellett várni a kártyára.
Szürkületben sem rosszak a képek, nem úgy mint a régi kis automatán.Minusz:
A szinek ereje egyenlőre nekem kevésnek tünik
(A drámai mintán ez most pont nem látszik)Ittenvan még 1 kép ahogy a parkolóban olvasgattam a papirokat, mellém állt egy ilyen, legelső kép a géppel, teljes gyári mindennnel,
Autó[ Szerkesztve ]
Mottó:Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna...
-
Hmmz
aktív tag
válasz Apollo17hu #46858 üzenetére
Drágajóanyámnak karira vettünk egy Nikon CoolpiX L27-et, úgylátom örök lett a szerelem
20k alatt volt..Még 1 gondoltat az xz-10-het, mindenki mondja hogy már már zavaróan kicsi...
Én speciel örültem volna ha kisebb és könnyebbMottó:Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna...
-
Hmmz
aktív tag
Kezdünk összebarátkozni az új XZ-10-el..
Bár tovább probléma hogy sokkal többet tud mint a gazdája
5x-ös zoom van rajta, (nem 4x).
Itt egy mai kinti felhős
Tettem rá egy kis plusz colort még a gépen, igy már jobban tetszik a szinvilág is..
Az élesség remek, csak még nem túl gyakran akarjuk ugyanazt közösen, de majd javul, remélem..Mottó:Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna...
-
Hmmz
aktív tag
Nekem is beszavazták itt a srácok az XZ-10-et, ráadásul pont új jövevény miatt vettem.
Nem bántam meg, szép képeket készit, 1 nagyon fontos óriási hibája van, AUTO módban félhomályban legtöbbször nem kapcsol a vaku, ha tutira vakut akarsz P-módra köll állitani.
Ennek megvan az oka, utána is olvastam, nem hiba a gyártó szerint, de engem speciel nagyon zavar.[ Szerkesztve ]
-
Hmmz
aktív tag
válasz Tin_Shield #48151 üzenetére
ja, de "néha" azé jó lenne ha az iso a wb meg a vaku is automat lenne, és kb-ra el is találja ezen a szinten..
megaztán aki ilyet vesz minimum a fele nemtudja hogy "az auto mód felejtős" pl énse, meg amúgy is milyen dolog már ez?
Mind1 jók a képek, ez van, ezt csak a többieknek irtam elöbb, hogy keringjen csak a köztudatbaMottó:Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna...
-
Hmmz
aktív tag
válasz Lassú Víz #48153 üzenetére
Rossz felé megyünk itten, majd ha van kedvem kinlódni+álványozni, ha tudom is kb micsinállok, majd expo korrekciózok meg záridőt álíttok, wb-t meg dettó, meg ha majd értem is miről beszélek akkor meg pláne, de addig is b@sszon nekem oda egy 1/64-es vakut autó módban azt jóccakát
-
Hmmz
aktív tag
válasz ocsi19 #48929 üzenetére
Én egy Nikon L27-et vettem a muttinak, szereti..még olcsóbb is...
nagy kártyát vegyél hozzá mert enyém szereti ott tárolni az anyagot.. neki lementeni ciki és nem is elérhető amikor kell
minek kell monitoron nézni amikor ott a saját kijelzője?
há végül is...Mottó:Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna...
-
Hmmz
aktív tag
válasz BullZeye #48945 üzenetére
Én is ódzkodtam a fehértől, de egyrészt élőben sokkal jobb ám mint képen, másrészt meg pár hónap múlva úgysem fog érdekelni a szine mert megszokod...cserébe viszont akkor is hozza a megszokott minőséget..
-
Hmmz
aktív tag
Sziasztok!
Kompakt gépet keresek, tudnátok segíteni?
Jelenleg egy Olympus XZ-10 van, amit ti ajánlottatok és jó hogy rátok hallgattam, pár éve ennek.
egyetlen bajom van vele, lakásban, vagy gyengébb fényviszonyoknál lehetne jobb is.Ami fontos:
A legfontosabb hogy gyengébb fényben jobb képet tudjon mint a mostani.
Méret maradjon vagy alig legyen nagyobb. (zsebre tudjam tenni)
Zoomot nemigen használunk,
Főleg automata módban megyen. 95%
az ára azért ne szálljon el, nem vagyok profi, nem is tervezem, főleg gyerekhez kell.
Ja video nem árt ha fullhdAmi nemfontos:
Vakuhely sem kell.
Vakut ritkán használunk (98% nem)
Kereső se fontos
megapixel mind1, szerkeszteni sem fogom.
Akku is mind1 milyen
Márka mind1Előkapom azt csináljon jó képet a pillanathoz
Talán egy Sony DSC RX 100-as kellene használtan?
Mondjuk 100k környéke nagyon maximum.Köszönöm ha segítetek
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest