Hirdetés

2019. november 21., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12) ubyegon2


ubyegon2
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Kinek ajánljuk a disztribúciók kipróbálását?

Egyértelműen annak javasolható egy disztribúció kipróbálása, aki hajlandó tanulni valamit. Nincs két egyforma disztribúció, az sem garantálható, hogy minden azonnal működni fog, így szükséges lehet kicsit utánaolvasni a dolgoknak, esetenként némi angol nyelvtudásra is szükség lehet, akár csak a mai világban bármilyen téren.
Egyes vélemények szerint kínlódás egy disztribúció beállítása, de ezt csak az mondja, aki nem veszi figyelembe, hogy volt bő 20 éve megtanulni a Windows használatának minden apróságát, holott ma már bonyolultabb egy Windowst feltelepíteni és beállítani mint egy asztali Linux dsztrót...

Ezen cikk írója a DOS korszak vége óta használta a Windows csaknem összes verzióját, működő Linuxot 2008-ban látott először és még is ma itt tart, hogy már összefoglalót tud írni a kezdők számára, szóval semmilyen különleges képességre nem lesz szükséged.

Általában egy disztribúció telepítését követően a számítógépben minden működik. Nincs szükség driver keresgélésre, nem kell a Windows update jellegű szolgáltatás a hiányzó driverek letöltésére, egyszerűen menni fog minden. Persze akadhatnak olyan eszközök, amikhez a gyártó nem biztosít megfelelő támogatást, vagy az eszközhöz létező driver nem fér össze a Linux filozófiájával, ilyenkor egy kicsit utána kell olvasni, vagy rá kell kérdezni fórumokban.
Az viszont egyértelműen elmondható, hogy ha egyszer fel van telepítve rendesen egy disztribúció, akkor az addig működik, amíg ki nem hullik alóla az egész számítógép. Nem egy esetben láttam már olyat, hogy az adott disztribúció hiba nélkül futott a rosszul tuningolt, hibázó memóriás számítógépen, vagy éppen a bad sectorral teli félig halott merevlemezes gépen.

no offense, but....rágjál lóherét

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.