Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
honda 1993
senior tag
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz DNReNTi #5958 üzenetére
"Ennek az az oka, hogy az IDE van annyira jólképzett, hogy felismerje hogy egy css fájl az css fájl, egy html meg html, és így tovább"
Ehhez hozzátenném, hogy a Notepad++ is van annyira "jólképzett", hogy bizonyos fájlkiterjesztések alapján hozzárendel bizonyos nyelvekhez tartozó syntax highlightot. Konkrétan ezt megtalálod a Notepad++-hoz tartozó langs.xml fájlban (Language tagnél az ext-attribútum értékei; egyébként ugyanebben a fájlban vannak felsorolva a kiemelendő kulcsszavak is) - ebből következően itt akár felül is lehet definiálni. DE a Settings > Style Configurator menüpontban is hozzá lehet adni plusz kiterjesztéseket az egyes nyelvekhez (pl. Drupalnál hasznos lehet pl. a .profile, .inc, .module, .install kiterjesztésű fájlokat hozzáadni pluszban a PHP syntax highlighthoz).Komoly kínszenvedés volt végigolvasni emberünk kálváriáját...
=================================
(#5960) honda 1993 :
"Viszont legalabb kiderult hogy nem mondtam olyan nagy hulyeseget, csak bekavart az a hulye notepad++."
Nem a Notepad++ a hülye azért, mert neked fogalmad sincs, hogy kell kezelni, és hogy miben tér el egy IDE-től. A Notepad++ egy nagyon hasznos szövegszerkesztő tud lenni, de el kell fogadni, hogy komoly fejlesztésre nem való, viszont annál kellemesebb tud lenni a könnyűsúlyúsága miatt bizonyos (gyors) szerkesztési feladatokra."Na mindegy, el is felejtem azt a progit mert tenyleg semmi koze a kettonek egymashoz."
Ahogy érzed... de talán inkább a fejedben helyre kéne rakni a dolgokat. Én például a mai napig használom a Notepad++-t bizonyos fájlszerkesztési feladatokra, és sosem éreztem úgy, hogy el kéne felejteni a programot, mert egyébként egy igen jó darab. Például egy sima szövegfájl olvasásához/szerkesztéséhez talán nincs szükség a NetBeans elindítására...
Normális fejlesztésre meg nyilván IDE-t kell használni.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest