Hirdetés
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Melorin #115564 üzenetére
Szűrd ki a változókat.
-Tized (század) mérleg, tamper alap.
-Időmérős mérleg igen hasznos. Döntsd el honnan méred az időt (én az első lecsöppenéstől ajánlom azzal a megkötéssel, hogy presszó blendnél ez gomb megnyomástól olyan 5-8mp táján következik be, legalább is a szűkítős, 7-9 baros gc-n).
-próbálj azonos sebességgel őrölni és inkább lassabban, mint gyorsan. Legalább is a jx pro nagyon érzékeny erre. Próbálj egyforma stílusban tamperelni, akár egy személymérleg segítségével kezdetben.Ha ezek okésak, akkor már csak a finomságot kell belőni és gyakorolni úgy másfél évet
icm-mel ellentétben nem javaslom kezdetben a szimpla kosarat, jóval nehezebb tapsosra kihozni, mint a duplát és máshogy is viselkedik.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
icm
tag
válasz Melorin #115564 üzenetére
Mérleged van? Tized gram pontos. Most az idő mérése ne legyen szempont, azt tudod telefonról is, aztán majd veszel rendes mérleget
Én első körben a néveleges mennyiséggel tömném meg a kosarat (7g vagy 14g).
Ha spórolni akarsz és kitapasztalni használd az egcsészés kosarat. Sok dologgal kell megismerkedj - 7g kávéörlemény még mindig jobb ha ki kell dobni... elég később majd a 20g Renekára rámenniHa nem jött kávé:
- akkor dúrvább / nagyobb szemű örlemény kell - ahogy gondoltad, ez jó irány
- mennyi kávéörleménnyel tömted meg?
Ha pl átesik a víz rajta tudsz még finomítani az örleményen. Ha már 20-22mp körül jársz az már elég jó lehet (sajnos gyári opv-vel finomabbra kell őrölj mint majd a 9bar-os rugónál), akkor ne variáld tovább az örlemény finomságát csak növelj 0.5g adagonként a bemenő örleményen. Simán lehet a 7g névelegesbe belemegy a 8g is.. már bevallom nem emlékszem mi volt a használt érték amíg nem volt rendes kosaram. Én single kosarat használok - szerintem itt majdnem egyedüliként."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gyúrósok ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Könyvajánló
- F-Secure termékek
- Honda topik
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Fujifilm X
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest