Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dlaj
őstag
Durva baleset! (Gyengébb idegzetűeknek nem ajánlott.)
Ez van, mikor a buta robot, és a vétlen kamionos találkozik!
Videó + szöveg, érdemes elolvasni! -
dlaj
őstag
válasz #27070592 #5137 üzenetére
Pont ezt nem értem.
Itt van ez a csúcstechnika, tele érzékelőkkel, kamerákkal és ebben az esetben utasokkal is. Kiengedik az útra, és neki megy az első útjába kerülő vasdarabnak... Hát van még rajta mit fejleszteni. (Ennél még a Volvo-m is okosabb! )Ma vezetés közben azon gondolkodtam, hogy vajon a kamion sofőrje mikor kiszállt a koccanás után, mit mondhatott az utasoknak? Talán ezt?
Barmok, ennyien vagytok, mégsem tudtok figyelni!Aztán azon agyaltam, vajon a robotbusz készítő vállalat hogyan is készülhet fel az ilyen esetekre? Lehet a busz oldalán, a sofőr ablak alatt ez a felirat olvasható:
Tisztelt Hölgyem/Uram! Ha járműveink karamboloztak, kérem nyomja meg az itt látható zöld gombot, és mondja el operátorunknak a problémáját. Ha a balesetben a zöld gomb is megsérült, kérem hívja az alábbi számot: ...............(#5138) Somatom, Próbáltad a pótkocsit felemelni? Én múltkor pont így jártam. Hiába emeletem fel teljesen a traktor hátulját, leért a talp, nem tudtam feltekerni. Szerencsére a parkolóban volt még az egyik kollégám, tőle kértem segítséget.
Na most ez a szerelvény vízszintesen állt, de mondja a kollégám, hogy a könnyebb aláállás érdekében a leakasztást végzők leengedik a pótkocsik hátulját. Az én segítőm meg megnézte mi a szitu, hátrament, és kiemelte a pótkocsit. Már fel is lehetett tekerni a lábakat.Volt nekem tanulójáratom 4 hét is, de nem tanultam meg mindent. Szándékosan nem úgy írtam, hogy nem tanítottak meg mindent, mert erről nem az oktató tehet. Egyszerűen ha nem jön egy szituáció, arról nem fogok tudni, az oktatóm meg nem beszélt róla. (erről azért ő tehet)
Mindezt azért írom, mert (és az előbbi eset is alátámasztja) tegnap előtt gyönyörűen szétszaggattam a trepnit. Egy hirtelen mélyülő rámpára tolattam rá, és már a ráforduláskor megtört a szerelvény. A trepni és a pótkocsi eleje/alja összeért, ehhez jött a kanyarodás..... és hogy is mondjam, hát kár keletkezett. (majd bejelentem )
Az oktatóm mondta, hogy nagy bukkanó, nagy gödör esettén ki kell emelni, csak nem mutatta meg (pontosan), hogy hogyan is kell. Láttam én, hogy hova megyek le, és a műszerfalon lévő gombbal megemeltem én a húzót, de az semmit sem ért. Mikor aztán rászenvedtem az autót a rámpára, és nézem a lehetőségeket, akkor jövök rá, hogy a traktor szintezőjével kellett volna a hátulját megemelni.
Annyi mindent tanultam már a saját káromon, hogy lassan (nagyon lassan) tapasztalt kamionos leszek. )A Lidl meg a másik. Ma egész nap a lehetőségeket néztem, hol tudok bevásárolni. Nem sikerült. A sör a legfontosabb alapanyag, ha lenne. Ha lenne már nem halnék éhen, de most komolyan nincs mit enni és inni sem. Az előbb már őszibarack befőttet ettem, májkrémes kenyérrel!
Egész nap azzal biztattam magam, hogy nem baj, ha nincs bolt, majd megállók egy kúton. Legalább sör lesz. A kút előtt 20 kilométerrel jött a döbbenet: franciában vagyok, ott nincs a kutakon sör!
Azért, hogy ne essen le az alkoholszintem a májkrémes-befőttes kenyér után elmentem az étterembe, és 5.600 forintnak megfelelő euróért vettem egy 7.5 dl-es vöröset és egy literes Coca-t!Apropó, francia! Holnap mehetnék, mert elég a 24. Persze a csigazabálók pont holnap ünnepelnek valamit, kamionoknak kuss van. Az még hagyján, hogy így "unatkozok", de ezekben az esetekben csökkentett napidíj jár. Konkrétan még 15 ezer forintot is bukok.
-
dlaj
őstag
válasz Somatom #5126 üzenetére
Erről a kabaré jelenetről beszéltem. Érdemes meghallgatni. Nekem mindig folyik a könnyem hallgatása közben.
HoTaZo, A St. Omer nekem is kedvencem. 0.25-ösben vettem már 2x is. (2x24-et. )
-
dlaj
őstag
válasz Somatom #5148 üzenetére
Nézd a jó oldalát: kevesebb lesz a kilométered. És sűrűbben összefuthatunk!
Más: Még a végén a szakértőnek igaza lesz!
[ Szerkesztve ]
-
dlaj
őstag
válasz Somatom #5160 üzenetére
Nekem meg pont ellenkezőleg jött be ez az etap. A negyedik hétvégémet töltöm kint. Már az elsőt 24-essel akartam kezdeni, de meglett vagy 62 óra. Aztán így ment végig. Úgy jött ki a meló, hogy mind a 4 hétvégén beleértve a mostanit is állok legalább 60 órát.
Hát nem érzem magam csókosnak. Inkább mennék minden szombaton legalább délig. F.... verésből bőven elég lenne szombat déltől hétfő reggelig. Meg egyébként is, szombat déltől hétfő reggel 9-ig megvan a 45. Nem is értem miért kell pénteken kora délután megállni. Persze leginkább a parkolás miatt.Egy kissé off, de újra Hollandiában töltöm a hétvégét. Egy nyári hozzászólásomban (melyben szakértó úr szerint ez már alkoholizmus) említettem, hogy itt csakúgy mint franciában, nem árulnak a kutakon sört. Hát most is ez van, vagyis nincs. Sör. Viszont tapasztalt kamionosként az ilyen helyzetek már nem érnek váratlanul. Még egy spanyol Lidl-ben vettem annyit, hogy erre a hétvégére ki fog tartani!
-
dlaj
őstag
Értem. Vagyis nem egészen. Az overdose az egy lórúgás lenne?
Hát engem a bevásárlással kapcsolatban elkerült a szerencse. Sokáig nem találtam boltot, rendesen megcsappant a készletem. Az még hagyján, hogy 4 napja már söröm sem volt, de az utolsó 3 napban a kutakon vett méregdrága bagetteken éltem. Aztán mikor az utolsó előtti nap elfogyott a vajam is, és már nem maradt más, mit anyósom őszibarack befőttje ,na akkor bekeményítettem!
Igaz akkor már nem is volt rá szükség. Egy álomboltot találtam, egy álomparkolóval a lerakótól kb 10 kilométerre útban a felrakó, és Somatom volt otthona Alicante felé!Bakker Somatom, hogy te mennyit autóztál a szöszid miatt! Ez az Alicante öléggé lent van! Még így, hogy el sem mentem odáig, és a benyát (akarom mondani gasoilt) sem én fizettem, így is soknak tűnt! (Mit tesz a szerelem! )
-
dlaj
őstag
Tisztelt Kamionos Kollégák!
Nem túl régóta használok egy alkalmazást, mégpedig a Family Locator - Phone Tracker nevű app-ot.
Ezt arra találták ki, hogy a családtagok tudjanak egymás helyzetéről. (Bár biztosan nem mindenki szereti azt, ha tudják róla, hogy hol is van pontosan.)HoTaZo kollégával már egy hete teszteljük (bár nem vagyunk családtagok ), és nagyon jól működik. A kolléga hozzájárulásával mutatom most be.
Igazából a célja csak annyi, hogy megkönnyítsen egy esetleges rövid személyes találkozót, melyet beszélgetés, tapasztalatcsere (és egy rövid sörözés is) követhet. Nem egyszerű Európában véletlenül összefutni, bár pont HoTaZo-val sikerült pár hete, és még akkor ez az alkalmazás nem is volt fent a telefonján!Szóval akinek kedve van, telepítse és legyen rajta a PH Kamionos topik térképen!
Telepítés után a fenti menüből a Join Group-ot kell választani, majd oda beírni a csoport kódját, ami: QEDEKOPI
Van több erre a célra készült alkalmazás, és a Google Maps is tudja a követést és megjelenítést a térképen, de én ezt találtam a legjobbnak.
Így néz ki a felülete a telefonon.
Én saját névvel és fényképpel vagyok fent, HoTaZo a topiknevével és azzal az avatarral, amelyet a gonosz arcképgyárosok nem engedtek neki, hogy itt használja. Most nézegetheti magát!
Szándékosan takartam ki az értékes információkat, hogy ha más nem, legalább a kíváncsiság ösztönözze a kamionos népet a csatlakozásra. Ígérem, HoTaZo avatarján jót lehet mosolyogni. (Meg az én fényképemen is. )
És még annyit, hogy célszerű (szerintem legalább is) lenne csatlakozáskor a topiknevet megadni. Fényképnek meg ha sajátot nem akartok, talán az itteni avatart berakni. -
-
dlaj
őstag
Hát én ezeket híreket olvasva el is döntöttem, hogy még 4.5 évig fogok kamionozni.
(#5206) HoTaZo, Nemááá, muszáy(!) volt elárulni?
(#5205) eshe, Köszi a tippeket. Az utolsó kettőt mindenképp keresem majd.
[ Szerkesztve ]
-
dlaj
őstag
válasz KAMELOT #5235 üzenetére
Az első képről jutott eszembe a múltkori elmélkedésed, illetve a videó, amit a faszbokkon találtam. Lehet, te láttad, de tudom vannak itt olyanok, akik azt az oldalt messziről kerülik!
Szóval, a dugó kialakulása. Pont így gondoltam én is, de ilyen szépen sosem tudtam volna elmagyarázni. Ahogyan sejtettem, ha a kamionommal keresztbe állok a német pályán egy percre, és haladok is tovább, abból 20 km-es, több órás stau alakulhat ki. -
dlaj
őstag
-
dlaj
őstag
Én is a visításra szavazok. Inkább ébresszen fel, mint hogy reggel hideg fülkében várjam a mentést.
De holnap csütörtök éjszaka Dániában minden kiderül! Addig csak tesztelgetem.Szerk: a francba, nem is lesz olyan hideg. Csak -2-t ír éjszakára.
[ Szerkesztve ]
-
dlaj
őstag
-
dlaj
őstag
Ezt az ábrát a tankönyvülnkben találtam. Én is soknak találom elől a 10 tonnát, ugyanis az oktatáson az oktató mást írt táblára, mikor felrajzolta az ábrát. Talán 8 vagy 9 tonnát. Sajnos az a jegyzet nincs most nálam, talán már otthon sincs meg.
Viszont nem is annyira érdekes, mert a túlsúly szempontjából mindig a "B" tengely a kritikus, aminél biztos 11.5 a megengedett. Az viszont jó hír, hogy akár 2 tonnával többet is bír! 😎[ Szerkesztve ]
-
dlaj
őstag
-
dlaj
őstag
BUÉK minden másnapos kamion sofőrnek!
Én holnap reggel indulok fel Pestre, Kb kora délután kerülök vissza a Mosonmagyaróváron lerakott vasra. Az első 9 órás pihit rend pakolással fogom tölteni, mert a nagy kapkodásban nem volt időm ezzel már foglalkozni 22.-én. Ja, és még be kell építenem az 5.1-es hangtechnikát is. Ha megleszek vele, jövök a beszámolóval!
-
dlaj
őstag
válasz Somatom #5404 üzenetére
Én meg a lefagyasztott pacallal (persze kellőképpen felmelegítve) ünnepeltem a heti 600 km baleset menteset.
Még pacal előtt elmentem a boltba (olasz), hogy az ez évi alkoholmentességi fogadalmamnak eleget téve vegyek egy kis tejet.
Na, most vagy az olaszok csaptak be, vagy én nyúltam mellé, de azt hiszem ez nem tej. -
dlaj
őstag
Majd mindjárt jön az emberünk és beszól ennek az alkesz bandának! 😀
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest