Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaba_20_
őstag
válasz Charlento #1457 üzenetére
Gondolkozz egy picit azon, hogy mit is akarsz. Ha a 20 kHz alatti frekvenciát akarod csillapítani, akkor a hálózati feszültséget is csillapítani akarod. Erre a célra nem ismerek megoldást. De a torrodidos megoldás se ezt eredményezné.
Az EMI az elektromágneses zavarokat hivatott kiszűrni az RFI pedig a rádiófrekvenciásakat. Mindegyik szűrés gyakorlatilag csillapítás, csak a csillapítás mértéke az, ami változó. -
Csaba_20_
őstag
válasz Charlento #1459 üzenetére
Akkor mégegyszer mondanám, mert úgy látom nem értettél meg. Amiről te beszélsz, hogy a 20 kHz alatti frekvenciákat szűrje ki a hálózatból egy elektronika, az értelmetlen. A hálózati feszültség egy 50 Hz-es szinusz ugyebár, ami jóval 20 kHz alatt van. Ha te 20 kHz-re méretezel egy felüláteresztő szűrőt, akkor 50 Hz-en az már jelentős csillapítással fog bírni. Vagyis kiszűrted a hálózati feszültséget. Kizárt dolognak tartom, hogy ezt szeretnéd.
Valószínüleg aluláteresztő szűrőre gondoltál, hogy a nagyfekvenciás jeleket csillapítsd. Az egyszeri feszültségtüske is ilyen a hálózati feszültségen. Legjobb lenne a kapcsolást látni, de valószínüleg ha 200 Hz-re tervezel egy aluláteresztő szűrőt, akkor az megfelelő lesz neked. Ha jól gondoltam így fáradtan végig, akkor ez egy kondenzátor párhuzamosan a 230V-ra, és mögé sorba egy tekercs. A tekercsnek el kell bírnia az egység fogyasztása miatt folyó áramot, a kondenzátornak pedig legalább 400V-osnak kell lennie és polaritásfüggetlennek.
De mielőtt még ilyenekben gondolkoznál, a kedvemért próbáld ki az EMI és RFI szűrő beépítését. A RET-nél kapsz RFI szűrőt, EMI szűrőt pedig akár Lomex-ben is. Kezdd az EMI-vel, aztán ha nem megfelelő, akkor jöhet az RFI. Nem hatalmas összegek ezek, hogy ne lehessen megpróbálni és esztétikusabbak is, mint egy barkács akármi. -
Csaba_20_
őstag
válasz Charlento #1461 üzenetére
Ez a zavarszűrős elosztó ugyanaz, amiről én írok. Ebben szintén EMI szűrő van. Csak nem tudom mennyi értelme van adott esetben méterekre az egységtől szűrni. Merthogy a szabadban futó hálózati kábel ugyanúgy zavarszedőként üzemel.
A 100W a leadott teljesítménye, vagy a felvett? Ha a felvett, akkor nem jelentős áramfelvételről beszélünk. Egyébként mi az az elektronika, amiben az adónak és a vevőnek is egy helyen kell lennie?
[Szerkesztve] -
Lompos48
nagyúr
válasz Charlento #34627 üzenetére
Nekem van egy kb. 20 éves saját gyártású előosztóm. Anno jól tette a dolgát egészen 1GHz-ig kábeltévézéses mérésekben 1000:1-es osztással.
Ha az U664B nevű IC valahol még fellelhető, az lenne a "lelke". Utána már csak TTL tízes osztók vannak.
Ha találsz, szívesen küldöm a kapcsolási rajzot meg a NYÁKtervet is, mert még megvannak.
Maga a kapcsolás lelke pedig ez:
-
Kernel
nagyúr
válasz Charlento #34651 üzenetére
Az volt a 10-es osztó, megnéztem közben a rajzot.
A T504, BF199 az oszcillátor, azt mérte a frekvenciamérő (vagyis a tizedét), korrigálva végül a kijelzést a középfrekvenciával.
Az Interneten talált rajz középen ketté van vágva, a második darabot a másik félből "ollóztam":
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó Xiaomi Redmi Note 11 Pro LTE !
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
- Logitech Logi Dock Dokkoló
- Tado Smart AC Control V3 + okosotthon, klímavezérlés, klíma okosítás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest