Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcs57
őstag
Tápkábel... találtam.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
Kapcsolós elosztót nem ajánlott audiovizuális készülékekhez használni mert rontják a kép- és hangminőséget. Vannak kivételek, de azok speciális és drága darabok.
Gondolom a komolyabb hifi cuccokon ez okból nincs is bekapcsoló gomb...Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz #98221312 #52422 üzenetére
Mi volt a tapasztaltál?
Gondolom a másik elosztóval nagyobb lett a tér, részletesebb lett a hangkép, mintha nem is ugyanaz a zene szólna...
Ha a Denon AVR x1300v esetén nem hallható, akkor valószínüleg sok más hasonló belépő AVR esetében sem, sőt a Denon avr-x550bt és a Denon avr-x250bt esetében még a hangfal kábelek cseréjének sincs nagy értelme.
Akkor minek hülyítjük itt egymást? Ez a belépő topik...Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
Már hogyne kéne! Itt a helye, abból okulunk.
A hozzászólásomban a [link] mondatra reagáltam:
Az persze erősen kérdéses, hogy ezt a változást pl egy X1000-es Denon széria megmutatná-e.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
Vannak audiofilek, akik a fülükkel mérnek, sok sok tapasztalatuk van.
Vannak azok, akik valahol tanultak elektrót, fizikát és nincs annyi tapasztalatuk, de a tanultakat felhasználva műszereket is igénybe vesznek annak eldöntésére, hogy melyik vas mennyire jól szól.
Ezen utóbbiak a műszerüket kalibrálni tudják (etalon), a méréseket össze tudják vetni, meg tudják ismételni a tesztet.
Az audiofileknek pedig sok tapasztalatuk van, amit nem kalibrálnak, csak ABX teszten vetik össze. Ezek a szeánszok.Kár erről vitázni, nincs itt győztes.
Mindenki maga dönti el, hogy a fülének és az agyának hisz,
vagy a fülétől és agyától pontosabb műszerek eredményeit használja.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
Lehetne ezekből néhányat "számosítani"? -> konkrét hangszórószett, melyik, milyen zene, mi nem tetszett ill. mi tetszett.
Viszont számtalanszor előfordult, hogy a tesztjeinkben nem az a hangszórószett vagy hangdoboz szólt legjobban, amelyik a mérési eredménye alapján várható volt. Valamint ennek az ellenkezője is megesett.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
15 éve viszont semmi? Abban bíztam, hogy lesz valami, amit mi is leellenőrízhetünk... de így erre semmi esély. Azért furcsa, hogy azóta nincs ilyen eset.
S mindezeket csupán olvastad.. s nem magad tapasztaltad.
Nos mi is olvasunk..[ Szerkesztve ]
-
hcs57
őstag
válasz Dorian #52487 üzenetére
Konkrétan mit nem tudunk mérni? Mi az, amit a fül hall, a minőségi mikrofon nem?
Szerintem ami hallható hang, az mérhető is, sőt, van ami mérhető és nem hallható.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
A kijelző kalibrálását van aki szemre be tudja lőni? Nekem nem megy, csak műszeresen.
Ugyanígy a terem utózengését sem tudom pontosan meghatározni.
Ez csak két paraméter a sok közül...Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
Végül is értem, azt mondod a mérés semmit sem ér..
Ezt írtad, amire válaszoltam:Többségükben 15-21 évvel ezelőtti tesztek, nyomtatott újságokban jelentek meg, sem időm, sem kedvem nincs előkeresni.
Kollégáimmal, akkori főszerkesztőmmel sokszor beszélgettünk ezekről. Önmagában a mérés lófüttyöt sem ér. Azt az eszközt (elektronikát, kábelt, kiegészítőt) választjuk ki magunknak, amelyiknek tetszik a hangja, vagy a hangra gyakorolt hatása.
Ebből nekem az jött le, hogy nem is teszteltek mérésekkel, csupán olvastatok róluk.Jó lenne egy olyan példa, ahol a mérés ellentétes a meghallgatottal. (bár erre semmi esély)
Azt viszont nem értem, miért kell csórósággal lenézni azokat, akik megnézik mire dobálnának ki százezreket pl. kábelekre, tápkábelekre, ha az nem hoz akkora változást a belépő rendszerében?
Vagy tévedek? Egész másként szól egy Denon AVR x1300V Dali Spektor 6 5.0 hangfalakkal a többszázezres kábelekkel?A kevéspénzű ember is tudja, ami felsőbb kategória és nagyságrendekkel drágább, az jobban, másképpen szól.
Ettől még nem jó ha azzal kérkedik valaki, hogy neki telik rá, a másik is azt vegye, a többi gagyi, "lófing", s hasonló becsmérlő szavak.
A másik mást is vesz, nyilván nem csúcs audió cuccot, s mindezért keményen dolgozik, nem nézi le azt, akinek még belépő házimozire sem tellik.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz Dorian #52495 üzenetére
Talán ezen nem állok le vitázni, hogy mit kell mérni, és értelmezni..
nekem és néhányunknak a mérési eredmények feltehetően többet mondanak azoknál, mint akik a fülükkel gyűjtöttek sok tapasztalatot.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz #98221312 #52494 üzenetére
Hangszóró kábelnek ezt: [link] használom, ezt kaptam kölcsönbe: [link] nem hallottam semmi eltérést. Ez az ősszel volt, de el tudom még kérni a kábelt. Ami a fura, hogy aki hozta a kábelt, az sem hallott eltérést.
A tápkábelt ezek után nem is teszteltem.
Talán nem volt elég drága a teszt kábel, azért nem hallottam másként szólni?
Végül is mire kell figyelni, mi változik egy ilyen kábelcsere esetén? Lehet pont nem arra figyeltem, amire kellett volna?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
Az a sejtésem, hogy nem műszaki vonalon tanultál... s nem tudsz mit kezdeni a mérési eredményekkel, ezért vagdalózol így:
Nagyszerű! Akkor hallgasd a mérési eredményeket!
Te hallgatni szoktad, hogy nekem is ezt tanácsolod?
-
hcs57
őstag
válasz #98221312 #52504 üzenetére
Konkrétan szerintem nem volt köztük semmi különbség, sztereóban teszteltük, de a kábelcsere eltartott vagy 5-10 percig, szerintem már nem is emlékeztem vissza pontosan.
Nem lett szignifikánsan más hang.
A régi kábelt visszarakva mégegyszer meghallgattuk, amit ő hozott, és semmivel sem volt másabb a zene, ugyanaz a tér, a hangszerek ugyanúgy szóltak.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz asipos0228 #52528 üzenetére
A sztereó mikrofonnal rögzítették anno, akkor a lejátszáskor is érzékeli a sztereó mikrofon.. de ez végül is minek? hisz az agy rakja össze, ahogy írod is. A hangfalakból jövő hangok adják ezt, akkor ezeket kell figyelni. Van erre szoftver, szépen ábrázolja a térben.
-
hcs57
őstag
Jól sejtettem, nincs műszaki képzettséged.
A kábelekre nem raktam banán dugót, így valóban eltöltöttem csatlakozónként egy percet a cserével. Számoljunk 4 csatlakozó a hangfalakon, 4 az erősítő hátulján (ami lehetetlen pozícióban volt..) De mit is magyarázkodok itt. Erre gondolom nem is gondoltál..
-
hcs57
őstag
válasz fucsaj #52569 üzenetére
S mit kezdenél vele? Normál vörösréz kábel 2,5 mm2 átmérővel..
az impedancia, kapacitás, induktivitás, stb. Illetve pontos anyagösszetétel, tisztaság. - ha érdekel akkor írsz a gyártónak és megkérdezed.Nekem a vörösréz és a keresztmetszet volt fontos, illetve az ár. Mint utólag bebizonyosodott nem döntöttem rosszul, 6000 Ft-ból a feladat megoldva, és nagyon szépen muzsikál.
-
hcs57
őstag
válasz LógaGéza #52696 üzenetére
Ezeket a hangfalakat mi alapján választottad? Képek és leírás alapján? Ha igen, akkor menj el, hallgasd meg, s utána fogod tudni, hogy azt, vagy mást szeretnél.
Én így jutottam el a Dali Spektor 5.0 hangfalakhoz.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
Ezzel most mondtál egy "okosat".. mekkora légtér van nálad, és mekkora egy autóban?
(#52985) Darko_addict
A Pio jobbnak tűnik, és elég is lesz neked oda.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
"Egy valamirevaló mélysugárzónak a mágnese nehezebb, mint azok az aktív izék kompletten. Például azé, amit én használok, 8 kg, a láda 28 kg, pedig mindössze 28 literes." - ebből a szövegből hol olvasható, hogy ez az autós szubládád?
Igen, sejthettem volna... a sorok között oda volt írva.[ Szerkesztve ]
-
hcs57
őstag
Talán azért, mert eleve elutasítottad a válaszod elejével, ezek után ki gondolná, hogy van autós szubod??:
Egyik vacakabb, mint a másik, de miért nem az autóhifis topikban érdeklődsz? [link][ Szerkesztve ]
-
hcs57
őstag
Jól értem? Az autóban a szub szerepe a menetzaj túlharsogása?
Ami ugyanis álló helyzetben jól szól, az menet közben az alapzaj miatt pocsék?
Nem kötekszem, valóban tanulnék, ami nem szégyen a hozzáértőtől.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
Ez így eddig logikus lenne, ha a szub tartományban lenne zene is.. talán az orgonának van olyan sípja, amely olyan mélyen képes megszólalni. A gond az, hogy ez csak lehetőség, a zene nem arról szól, hogy végig skálázzák az összes megszólaltatható hangot.
Az általam hallgatott jazz zenében még a nagybőgő sem szokott szub basszust megszólaltatni.
S most mondhatnám, ezt is kitárgyaltuk, hogy a jó zene nem igényli a szubot, az a mozihoz kell az effektekhez.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
Az értő olvasás nem megy.. ezt írtam:
Ez így eddig logikus lenne, ha a szub tartományban lenne zene is.. talán az orgonának van olyan sípja, amely olyan mélyen képes megszólalni. A gond az, hogy ez csak lehetőség, a zene nem arról szól, hogy végig skálázzák az összes megszólaltatható hangot.
Az általam hallgatott jazz zenében még a nagybőgő sem szokott szub basszust megszólaltatni. Vagyis a valós zenében nincs szub hang! Basszus van, de azt az autó hangszóró még megszólaltatja.
Jó minőségű autó hangszórók esetén a zene élvezhetően szól szub nélkül. a szub, mint írva volt, csak az útzörejt harsogja felül, ha lenne is valami abban a mély tartományban.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
Ez helyett azt a kottát tedd ide, ahol szub hangot szólaltatnak meg. Nem jut el a tudatodig, hogy a lehetőség nem egyenlő a valósággal. Meg tudnak szólaltni 60Hz alatti hangot, csak a kottában nincs, így nem játszák.
Az, hogy a dübögést az "autóhifisek" minek csinálják, az az ő dolguk, egy biztos, nem a zene hallgatása a céljuk.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz ctrlaltdel13 #53074 üzenetére
Írhattam volna szimfonikus zenét is, de akár pop, rock, blues, is lehet, mindre igaz, amit írtam.
-
hcs57
őstag
-
hcs57
őstag
Ez tiszteletre méltó. Azt nem értem, hogy 130 Km/h-nál mit hallassz a mélyhangokból, nálam az útzaj jelentős, azt semmi értelme felül harsogni, mert akkor csak azt hallanám... így az autóban azokat a hangokat az agyam teszi oda, a felharmónikusokból.
Otthon a szereó most nem volt vita téma, de itt abba hagyom, ez az egész nem ebbe a topicba tartozik.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz Piftuka #53081 üzenetére
Ez tök jó... zenészként sounbart akarsz, nekem meg a 80 Hz alatti hangokat írod. A vita ott kezdődött, hogy valaki (lényegtelen, hogy ki) egy ülés alá rakható szubot szeretett volna, két tipus közül kért választási támogatást a paramétereik alapján. Én a Pio-t javasoltam, picit jobbnak láttam.
Jött a szakértő tanács, az lepkefing, ilyen kell... na erre kezdtem arról vitázni, hogy menet közben az útzajtól mit fog hallani a szub hangokból? Az egész szub csak túlharsogja a zajt, semmi értelme.
Az otthoni Spektor 6 -n a Béla Fleck and the Flecktones - Flight of the Cosmic Hippo szépen szól, valóban igényes felvétel, gyönyörű basszussal.
Jó zenélést és zenehallgatást.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz Dorian #53088 üzenetére
Igen a Dali egy komolytalan cég... ti csak tudjátok. [link] ismét kérdezem hallgattad már? - mert szerintem nem.
Esetleg, ha tennél a megjegyzésed mellé egy mérési grafikont... ami gondolom nincs.[ Szerkesztve ]
-
hcs57
őstag
válasz Dorian #53096 üzenetére
Meg is tudod cáfolni egy másik mérési görbével?
Most harmadjára kérdezem, hol és mikor hallgattad a Dali Spektor 6 hangfalat? Ha a sejtésem igaz, hogy sehol, akkor miként adsz róla tapasztalat híján véleményt??[ Szerkesztve ]
-
hcs57
őstag
válasz Dorian #53108 üzenetére
Erre miért nem válaszolsz??
Most harmadjára kérdezem, hol és mikor hallgattad a Dali Spektor 6 hangfalat? Ha a sejtésem igaz, hogy sehol, akkor miként adsz róla tapasztalat híján véleményt??Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
Nem én mértem, a linket betettem, honnan való! [link]
Meg van a véleményem arról, hogy valaki nem hallgatta a hangfalat, de véleménye van róla..
akkor nekem is legyen véleményem más hangfalról úgy, hogy fingom sincs hogyan szól??[ Szerkesztve ]
-
hcs57
őstag
https://prohardver.hu/tema/hazimozi_beleposzinten/hsz_53085-53085.html
https://prohardver.hu/tema/hazimozi_beleposzinten/hsz_53086-53086.html[ Szerkesztve ]
-
hcs57
őstag
A kérdező kitett egy táblázatot, hogy a specifikációk alaján melyiket látjuk jobbnak [link]
Én a Pio-t javasoltam, picit jobb paraméterekre hivatkozva (mivel erre kért fel).
S mit tettél te?
Egyik vacakabb, mint a másik, de miért nem az autóhifis topikban érdeklődsz? [link]
Egy valamirevaló mélysugárzónak a mágnese nehezebb, mint azok az aktív izék kompletten. Például azé, amit én használok, 8 kg, a láda 28 kg, pedig mindössze 28 literes.
Mit válaszolt nekem a kérdező?
Örülök, hogy ilyen korán szálltál be. Már megszoktam, hogy át kell verekedjem magam a topikokba égett emberekem, mielőtt jön valaki és objektív, segítőkész válasszal áll elő.
Egyébként egy nüansznyi pluszra van szükségem, amit ezek feltételezhetően épp megadnak. Köszönöm HCS, én is a Pioneer felé kezdtem húzni, és megerősítettél.
Ki segített a kérdezőnek érdemlegesen?[ Szerkesztve ]
-
hcs57
őstag
Ha van hiteles mérésed a Spektor 6 -ról, akkor örömmel veszem.
Amíg ez nincs, addig semmi szükség az ilyen gunyoros megjegyzésre, csupán azért, hogy a fórum egyik tagját "védjed".Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
Ezt te minek értenéd?
"Szóval a mérés amit linkeltél bizonyára egy extra jól sikerült darabon történt, a gyártó meg egy a valóságtól rosszabb értéket adott meg. Úgy szokták..."
Erre volt ez: [link][ Szerkesztve ]
-
hcs57
őstag
Ezek szerint te sem ismered a Spektort, de a mérést nem fogadod el. Írtál az írójának, hogy ezt miként csinálta? Elolvastad, mit is írt? Nem, mert az it több személy szerint kamu. Szerintem az legalább egy vélemény, amit mérésekkel alátámasztott. Ilyen mérést nem csináltam, de a jelgenerátor által generált hangot néztem a mérőmikrofonnal, és meglepődtem, amit a mély hangoknál láttam.
Ti ezt , pontosabban semmit sem tettetek. OK, de akkor nem kell állítani semmit róla.Én ezt hallgatom több mint két éve, talán el tudom dönteni, hogy miként szól. Azt viszont több mint 63 év tapasztalatával és felsőfokú műszaki végzettséggel nem veszem viccesnek, ha valaki "tudatlanul" (mert nem is hallotta) kioktat.
Ez itt sajnos napi szinten megy, a moderátor még társul is hozzá cinkosan.
A másik "szakértő" az helyett, hogy érdemben segítene, lenézi az egyszerű halandót, le "lepkefingozza", s csak az jó, ami neki van, nem tudja elfogadni, hogy másoknak szerényebb az igényük.
Ebből kifolyólag ide már nem is mernek sokan kérdezni, hanem többünket privát kérdeznek.
Milyen fórum ez?? Ki kit segít? Vagy kérdezzem másként? Ki kit gúnyol?
-
hcs57
őstag
Ezt a hozzászólásomat olvasd el érthetően: [link] , itt válaszoltam neked. Leírtam érthetően, a kérdező mit kért, én abban segítettem. Te abban segítettél? NEM.
Felesleges azzal előjönni, hogy mennyi tapasztalatod van... sajnos a válaszaidban nem a tapasztalataid, hanem a lenéző, lekicsinylő stílus jön. Miért?
Az tény, hogy sokat tettél ezért a topicért, de nem kell lenézni a többieket. A stílusod miatt nem mernek hozzászólni. Hagyni kellene őket is megszólalni, értékelni, hogy ők is akarnak segíteni.
Ez azért is fontos lenne, mert sokfélék vagyunk, nem egyformák az igényeink, lehetőségeink.
Nem mindenki arra törekszik, mint te, vagy Dorian... ezt kellene tiszetetben tartani.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
Amit csináltál az ugyanaz, mintha a kérdező arra kérne, a paraméterek alapján segíts autót választani a Suzuki és az Opel közül, amire te írod, nem, azok nem autók, BMW-t vegyen.
Kinek köszönte meg végül? Nekem.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
Spektort használok bő két éve, a Zensort összehasonlítottam annak idején (5 és 7 is volt belőle), Spektor lett, ennek a hangja tetszett legjobban.
Ellentétben másokkal, én hallottam szólni mindkettőt (Spektor vs Zensor), s így tapasztalatból ajánlom.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest