Hirdetés
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Digitális Állampolgárság Program
- Lenovo X13 Yoga gen2 billentyűzetcsere
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ez a gyors down picking kemény dió. 170 bpm-ig megy nyolcadokkal, 4/4, - azt se tudnám egy percig amúgy szerintem - utána megáll a tudomány.
Hogy a viharba tudja ezt valaki 200 meg 250-nel, egyelőre lövésem sincs.
W | W | H | W | W | W | H
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Ba cy lus #52444 üzenetére
3 ujjal, később arról is leszoktam
Hetfilednek nem sikerült.Én is hárommal fogtam eleinte, aztán átszoktam kettőre. Szintén támasztottam kisujjal, leszoktam róla többnyire, tegnap láttam pont Hetfieldet egy videón, úgy támasztott kisujjal, mint a kurvaélet. Eleinte a hüvelykujjam mindig fent volt a nyak tetején, leszoktam arról is, most már mögötte van, csak akkor fent, amikor mondjuk open accord van, vagy hajlítás, meg amikor nem kényelmes a nyak mögött. :-D
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ha valakinek viszket a tenyere, most 20% off van rá.
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Hoztam itt a nagy napsütésben egy kis esőt.
A második felét nem akartam felvenni, csak elszaladt a kezem, az még nagyon gyatra, most tanulom csak, és az első felén is van még mit dolgozni, de legalább felismerhető már.
Nem tudom, hogy képes leszek-e valaha a második felét eljátszani tisztán és tempóban, de rajta leszek.
Mint ahogy látszik is, ez work in progress, csak gondoltam feldobom, legyen ilyen is ne csak karosszékek!
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Alexios #52526 üzenetére
Igen, az brutal hamis volt 😀 De benne hagytam, hisz azt is én csináltam. a 18 mp-es dupla nyújtás totál fals, a többi nagyjából rendben van szerintem.
Igazabol ülve akartam játszani, állva totál más nyújtani, de hat nincs benne gyakorlatom, mindenképp ki fogom tisztázni. Hol így sikerül, hol úgy.
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz lacibattya #52537 üzenetére
Ha átlagosnál bénább embertől kell válasz, bigrobot kérdezd. Én arról nem tudok nyilatkozni.
Egy 2xp-snek, mint nekem, sok. A szóló első felet rendbe raktam azóta, tempó, nyújtás, a másodikon meg van mit dolgozni.
Mivel nekem nincs meg hozzá a technikai tudásom, a legkisebb része hogy memorizald az ujjrendet. Az sem egyszerű, mert a nyújtások trükkösek, vannak olyan negyedek, amiben negyed, nyolcad, tizenhatod és harmincketted is van, szóval a tempója se egyszerű egy kezdőnek. A szóló második része meg kifejezetten nehéz, sok hammer on és pull off, ráadásul gyors is.
Csak tippelni tudok, mennyit foglalkoztam eddig vele, szerintem már 10-15 órám biztos van benne. És mire elégedett leszek vele, meg ennyi belemegy majd.Egy haladó, technikailag képzettebb szépen ki tudja ezt gyakorolni szerintem 1-2 óra alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Ba cy lus #52547 üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni. Nekem ez nehéz.De legalább nem lehetetlen. Egyelőre arról még nem is gondolkodom, hogy jó vibratokat tudjak beletenni és hasonló finomságok, örülök, ha egyáltalán el tudom játszani mellényúlások nélkül, tempóban, elfogadhatóan.
Ezt azért nem a 2xp-seknek találták ki.
Ha az, aki írta, és évtizedek óta játssza se tudja mindig hibák nélkül eljátszani, akkor én mi a vihart akarok? 😀
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Igen, én is azt néztem, hogy basszus, ez a gitár ilyen kicsi, vagy az enyém más (más), de tényleg jó nagy csávó. Olyan karja van, mint a szél.
Időközben felvettem gépre, azon így szólt.
A némításokkal nem tudok egyelőre mit kezdeni, azt még külön meló lesz kigyomlálni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
A két dolog szerintem nem zárja ki egymást. Justin minden modul végén ad gyakorlási tippeket, hogy a napi 20 percet hogy kell felépíteni. Eleinte mindig benne van az akkordváltás, ő úgy hívja, "one minute change". Ennek is van két formája, amikor először a sebességre mész rá, utána meg arra, hogy úgy válts, hogy hibátlanul szólaljanak meg.
Lehet mellé skálázni, bár amíg elméletben nem tudod a skálát hova helyezni, addig csak technikai gyakorlat lesz.
Csinálhatod a legegyszerűbbet, a kromatikus skálát: elindulsz az E húron egyes bund, kettő, három, négy, majd egy A húr ugyanez, D, és végéig. Majd lentről felfelé vissza. Metronómmal.
Első bund mindig egyes ujj, második kettes, harmadik hármas, negyedik négyes. Ott tényleg nincs miért erősen nyomni, fogni, azt egész puhán fogod tudni csinálni, lehet, az akkordok mellé ezt érdemes behoznod napi gyakorlatnak.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Ba cy lus #52564 üzenetére
Mivel ujjgyakorlatról volt szó, nem pedig a skálák helyes eljátszásáról, azért írtam neki azt, amit. Azért is javasoltam neki, hogy kezdje az első bundnál, mert - bár nagyobb az ujjterpesz - szerintem könnyebb elpötyögni ott kezdőként, mint magasabb fekvésben, legalábbis ez az én személyes tapasztalatom.
a cél most az, hogy puhán fogjon le, igazából mindegy is neki, mit játszik, ez technikai gyakorlat, nem skálás.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nahh, én megint eláztam, ezúttal már teljesen.
Még nagyon sok időt bele lehetne tenni ebbe, és akkor sem tudnám eljátszani kétszer egymás utána ugyanolyan rosszul vagy jól.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Huhh, vannak árak Guns koncertre. 109,000, 49,000.
Mar szinte nincs is jegy, kakasulo első sorában találtam meg 32 ezerért, ebből is pár darab maradt csak. Ez a legolcsóbb.
Vagy van meg a 409 ezres (!) VIP álló jegy! Álló! 400 ezerért 😀😀😀W | W | H | W | W | W | H
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
A kettő között mi a különbség?
Az egyik miért felül hajlik a másik miért alul?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz lacibattya #52626 üzenetére
Valamilyen Epi LP 220 körül nem játszik?
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Egy külföldi kollégámnak pár hét múlva lesz az 50. születésnapja, és kitaláltuk, hogy összevágunk neki egy videót mindenféle üzenettel.
Arra gondoltam, hogy én gitározok neki, így kerestem egy kicsit vagányabb happy birthdayt.
Meg is tanultam az ujjrendet, semmi bonyolult nincs benne, aztán leszedtem mp3-ban, majd kivettem belőle a gitárt, maradt a sima dobalap.
Na itt kezdődtek a gondok.
Az a helyzet, hogy marha nehéz egy sima dobalapra ütemben játszani, pláne egy relatíve gyors dolgot. Aztán amikor a vibrátókat is próbáltam betenni, meg a a "kézrángatásokat is", akkor rájöttem, hogy egy ilyen egyszerű cucc sem egyszerű ám.
Azóta már felvettem videóra, nem mondom, hogy nem lehetne még polírozni rajta, de a mondókám lényege, hogy na, nem is olyan könnyű ám gitározni, ellenben marha nehéz.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Smiley #52697 üzenetére
Nekem amúgy ez is szarakodás. Most kipróbáltam, hang nélkül felvettem a videót telefonon, a hang ment a garage-be, átdobtam a gépre, majd alátoltam a dobsávot, videót szintén, aztán manuálisan szinkronizáltam, majd kiexportáltam a videót.
Ha ehhez hozzáveszem, hogy van, hogy mondjuk 20-szor kell felvennem vagy még többször, mire úgy sikerül valami, akkor az annyi hangsáv, videó, vagy egy nagyon hosszú hangsáv és videó, amit utána vagdossak a jól sikerült részre, szóval nekem ez tényleg macera ez.
Ennél ez egy drágább, de egyszerűbb megoldás. Telefonra direktbe ráköt, betesz az amp elé, aztán már mehet is a felvétel. Nem kell szinkronizálni, dugdosni, ide másolni, oda tallózni...
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Smiley #52706 üzenetére
Néztem erről tegnap egy videót, továbbra sem értem, miért kell az a virtuális akármi ebbe a láncba. A MacBook kamerája nagyon gyenge, most jön akkor megint az, hogy akkor a telefon és valami applikáció még mellé...Na, ez egy újabb lépés.
Illetve még azt sem értem, hogy akkor ebbe hogy kapcsolódik bele pl. a Spark? Azt kötöm USB-n a gépre? Ahogy a képen is van, ha midi outputnak beteszem ezt a virtuális valamit, akkor nem tudom BT-on Sparkra tolni mondjuk a YT videó hangját, mert a kimenetet lefoglalja ez a virtuális valami.
Na erre mondtam, hogy macerás.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz M@trixfan #52715 üzenetére
Értem, de mi az az "így"? Mi ebben a hiba szakértő szemmel? Ha csak a mozdulat furcsasága, akkor BB King és Slash is rosszul vibrátózott/zik, mert mindkettőé elég fura.
Ha meg szakmai szemmel tényleg rosszul, akkor kíváncsi vagyok, hogy mi a rossz benne.
Az én szűk tudásom szerint a vibrato a hangmagasság megváltoztatása a húr kismértékű, ritmikus fel- és lefelé húzásával/tolásával - vs tremoló, ami valójában a vibrátó, ami ezt a hatást a húr nyújtásával, rövidítésével éri el - , aminek ez a fickó eleget tesz.
Szóval, mi a rossz benne?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Alexios #52723 üzenetére
Gondolom azért tekeri olyan gyorsan, mert kevés ideje van rá. Azért próbálja nagy frekvenciával nyújtani a húrt.
Bár én ehhez nem értek.
Nem azt mondtam, hogy azok rosszak, csak hogy ha a mozdulat furcsasága a probléma itt, de akkor ezek szerint nem az, hanem a hangzása.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz lacibattya #52725 üzenetére
Amit egyszer feltolsz, azt le is kell engedni, és fordítva, így szerintem a fel-le irány a vibrátó.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz lacibattya #52743 üzenetére
Jó ez Báttya, csapasd csak ezen a November Rain szolot!
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz BloodyEddie #52770 üzenetére
(több gitárt meg nem akarok fenntartani minden műfajra külön, ráérek még elkezdeni gyűjtő lenni).
Oh boy. Dehogy érsz rá!W | W | H | W | W | W | H
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Most jöttem Guns-koncertről. Maximális respect nekik, brutál jó showt nyomtak, 3 óra 23 percet (!) játszottak, és bitang jó minőségben.
Aki azt mondja, hogy Axl-nek már nincs hangja, az mosogassa a fülét alaposan.
Le a kalappal előttük!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz consono #52800 üzenetére
Erről mesélhetnél kicsit. Nem elég, hogy egy jó hangszedő nem olcsó, még az is számít tényleg, milyen vezeték van benne meg milyen kondenzátor? Azért gondolom azok upgrade-je nem egy drága dolog, csak nem kerülnek ezek egy vagyonba, ha valakit érdekel ez a része, és változtatni akar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
- AOC Monitor 27" Q27B3CF2 100 HZ
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest