Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdey_a
addikt
Van valakinek személyes tapasztalata a Hama Star 62 állvánnyal?
Extreme digitálnál 4500-ért vesztegetik és mindenki dicséri, csak én meg nagyon gyanakvó vagyok.
Hobbyfotózásra kellene egy fuji s5600 alá.
Vélemény?Vérboci
-
erdey_a
addikt
Neten rendelném, ezért is kérdezem a tapasztalatokat. Kipróbálási lehetőségem emiatt nincs.
De persze kibontom majd, ha hozza a futár és a vizszintezőre külön ügyelek majd.
Az, hogy időzítő kell, belefér. Úgysem olyan mennyiségű fotózáshoz kell, hogy ez zavarjon. AMi inkább érdekel, hogy a lábak mennyire lötyögnek, vagy mennyire lazul ki a fej egy idő után.Vérboci
-
erdey_a
addikt
Fujihoz fuji dukál
Én neten rendeltem csomagban a cuccost és élből fujit adtak hozzá (szerencsére), fura is lett volna olimposszal
Amúgy tagnap végre megjött az állvány amit rendeltem. HAMA Star 62. Nagyon masszívnak és erősnek tűnik így elsőre. Persze van benne műanyag bőven, de hobbyfotókhoz szerintem tökéletes lesz. Meg eléggé egyben is van a dolog, tehát nem kelt gagyi benyomást. Pedig tartottam tőle...Vérboci
-
erdey_a
addikt
Én is az extreme digitálnál vettem, nem is oylan rég, talán 1,5-2 hónapja.
Nekem bizony fuji kártya jött a cuccossal. 256-os. (de nem kötöttem ki külön, hogy milyen kell)
Táskát pedig mindenképpen vegyél, akárhová viszed a gépet, valamibe csak tenned kell!
Én a tatyót is náluk vettem. Ilyet ni: [link]
Lowepro TLZ 10
Ez pont tökéletes ennek a gépnek, plusz pótaksi és memóriakártya is belefér.
De most ahogy nézem, csomagban Samsonite Trekking 110-el adják vagy Soligor 42-vel. Az sem lehet rossz.
Táska kell...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Vérboci
-
erdey_a
addikt
Hát, megnéztem a tatyókat.
Én nem szoktam ilyesmin sokat válogatni, azt választottam annak idején, amit csomagban lehetett kapni. Mint említettem az egy lowepro táska volt. Mondjuk eléggé meg vagyok vele elégedve. Ajánlanám is, de most csomagban nincs.
Szóval a jelenleg kapható 2 közül én a Soligort választanám, mert nagyobb mint a samsonite, és így más kiegészítők (pl. aksitöltő) is beleférnek. Meg olcsóbb is.
A te igényeidnek (512-es kártya, plusz töltő és táska) szerintem a jelenlegiekből ez a csomag lenne jó:
[link]Vérboci
-
erdey_a
addikt
válasz csiga997 #344 üzenetére
Most vettem egy HAMA star62 állványt és ahhoz járt egy kis táska. Kellemesen belefér.
Kiprószáltam, voltam kerülni egyet és közben félvállon vittem a táskában az állványt. Nem volt gond.
Persze ha az ember gyalogtúrára megy és még a hátizsákját is vinnie kell, akkor már kényelmetlen lehet hoszú távon.De ugyanez van a fényképező táskájával is. Gyakran zavar, hogy ott fityeg az oldalamon, miközben a fényképező meg a nyakamban van.
Ezzel együtt kell élni.Vérboci
-
-
erdey_a
addikt
Nem rossz cuccok, tény.
Valahogy mégis irtóznék attól, hogy alul a gép, fölötte - még ha másik fakkban is - meg ott figyel a kétlittyós ásványvíz és a ruhatár. Jobb szem előtt tartani a készüléket. Nehogy úgy járjak, hogy én még beérke a metróba, a hátizsák meg nem
És hát ugye ezeknek az ára sem semmi...
Inkább együttélek a kis oldaltáskámmal, meg a vállravett állványommalVérboci
-
erdey_a
addikt
Az ilyenfajta állványrögzítést mondjuk bármelyik hasonló rögzítési eszközzel bíró hátizsákal meg lehet tenni.
Egyszerűbb hátizsákokon is van ilyen és nem is drágák. Nem is gondoltam rá... Én mindig ''bele'' akartam rakni, vagy lógatni valahogy.
Ez nagyon jó ötlet!!!!
#354: Ha most kéne vennem, meggondolnám ezeket. De a hátizsák elég régóta adott, az állványhoz a táska grátisz járt, csak a fotóstáska új.
És még egy fegyvertény: oldaltatyóból lényegesen gyorsabban ki lehet hámozni az aparátot.
[Szerkesztve]Vérboci
-
erdey_a
addikt
válasz csiga997 #365 üzenetére
Ezek egy fuji s5600-hoz meg némi pótaksihoz talán picit nagyok és drágák
De tény, hogy az obik helyére jó sok húskonzerv elfér
Ha komoly slr cuccom lenne, sok obival, meg minden, biztos hogy lerágnám a körmöm, ha hátizsákban lenne. Legyen csak szépen szem előtt.Vérboci
-
erdey_a
addikt
Polárszűrőt akarok vásárolni.
Valaki felvilágosítana a használatáról?Vérboci
-
-
erdey_a
addikt
Az aláírásomban is szereplő s5600-hoz kellene. LEhet hogy egyzser veszek majd egy komolyabb gépet, de akkor nem fog földhözvágni, ha ahoz újra kell vennem egy szűrőt.
Szóval nem tudok dönteni, nincs mese, ki kell próbálnom.
Vajon az Extreme Digitalnál ki lehet próbálni a két különböző márkájú szűrőt?
[Szerkesztve]Vérboci
-
erdey_a
addikt
Üdv!
Ha polárszűrőt teszek a gépre, akkor kell korrigálni valamit a gépen? Záridőt, blendét, fényértéket? Vagy mivel TTL-es a cucc, ezt automatikusan megteszi?
Nem szeretném, hogy az összes kép bebukjon.Vérboci
-
erdey_a
addikt
Jellemzően A,S, P módot használom, akkor tehát ott nem kell. Értem.
Ha meg M, akkor 1-2 FÉ.
(igen, s5600-am van)
Én is így gondoltam, de jobb a tapasztaltaktól megkérdezni
Amúgy hamát vettem végül. Bőven jó. Nagyon szépen szűri a szűrnivalót.
Még valami: Ha korrigálok 1-2 FE-vel, akkor viszont a záridő nem hosszabbodik igaz? Vagy nincs összefüggés?Vérboci
-
-
erdey_a
addikt
válasz csiga997 #473 üzenetére
Na de könyörgöm, egy táskáról van szó, nem valami hiper opjektívről.
Volt kezemben hama és soligor tatyó is. Fényképező tárolására mindegyik megfelelően alkalmas. Anyaguk is jó. Lehet hogy nem ''lélegző'' meg ''inteligens'' a bélés, mint a loweprok, de a célnak ugyebár megfelel.
Az már más kérdés, hogy alsóbb szegmensben (értsd egy gépet meg egy kevés cuccot befogadó táskák közt) nincs igazán nagy árkülönbség az ''olcsó'' és a ''drága'' márkák közt. Akkor meg már inkább legyen inteligens a táska
[Szerkesztve]Vérboci
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest