Hirdetés
Aktív témák
-
lbalog01
tag
válasz Latissimus Dorsi #4521 üzenetére
nem mai csirke ez a kari, szerintem valamelyik memóriamodul rakoncátlankodik.....próbáld meg a gyárinál alacsonyabb órajelen tesztelgetni, talán úgy nem kattan be a terheléstől.....
***ROGER***
-
lbalog01
tag
Sziasztok!
A forceware topicban már érdeklődtem, de elég tetszhalottnak tűnik az a hely, szóval inkább itt próbálkozom, kis help kellene:
A fölállás: XP SP2, 8800gt. Egy ideje nem menti el a gép az nvidia vezérlőpulton beállított 3d beállításokat /AA, aniso, egyéb/. Hiába állítom be a nekem megfelelő értékeket, a következő újraindításnál visszaáll az alapbeállítás! Nem értem mitől lehet. Most a 195.94 vant fent de a 195.39-el is ezt csinálta és az azelőttivel is /azt már nemtom mi volt/. A rivatuner 2.24 is fent van, de nem indul automatikusan, szóval az szerintem nem szól bele / ua. a beállításokat tolom ott is, mint a sima vezérlőpultnál/. A programokhoz hozzárendelt profilok sem maradnak meg, 1-2 beállítás megmarad, de a többi átveszi az alap beállításokat a global settingsből az újraindítást követően...
Mi lehet az ok és főleg a megoldás, hogy megmaradjon a global settingsben belőtt érték az újraindítás után is?
köszi
L***ROGER***
-
lbalog01
tag
válasz Apone33 #33953 üzenetére
szerintem inkább driver probléma:
- próbálj ki pár másik drivert, de először játssz el az aniso és AA beállításokkal mert az is szokott érdekes dolgokat eredményezni /nekem pl: az IL-2-ben 2xAA-tól fos lesz az összes felhő kinézete, bármilyen más AA beállítás normalizálja a látványt.../***ROGER***
-
lbalog01
tag
Sziasztok!
a lenti problémában valaki????
"A forceware topicban már érdeklődtem, de elég tetszhalottnak tűnik az a hely, szóval inkább itt próbálkozom, kis help kellene:
A fölállás: XP SP2, 8800gt. Egy ideje nem menti el a gép az nvidia vezérlőpulton beállított 3d beállításokat /AA, aniso, egyéb/. Hiába állítom be a nekem megfelelő értékeket, a következő újraindításnál visszaáll az alapbeállítás! Nem értem mitől lehet. Most a 195.94 vant fent de a 195.39-el is ezt csinálta és az azelőttivel is /azt már nemtom mi volt/. A rivatuner 2.24 is fent van, de nem indul automatikusan, szóval az szerintem nem szól bele / ua. a beállításokat tolom ott is, mint a sima vezérlőpultnál/. A programokhoz hozzárendelt profilok sem maradnak meg, 1-2 beállítás megmarad, de a többi átveszi az alap beállításokat a global settingsből az újraindítást követően...
Mi lehet az ok és főleg a megoldás, hogy megmaradjon a global settingsben belőtt érték az újraindítás után is?"már próbáltam az nHancert is, de az is csak egy más felület 1-2 plusz finomhangolási lehetőséggel, újraindítom a rendszert és a global settings ugyanúgy az alap trágya beállításokkal köszön be. De itt legalább a progi profilok megmaradnak...
köszi
L***ROGER***
-
lbalog01
tag
válasz GrotESC #34207 üzenetére
A válasz: ha megfelelő paraméterekkel kódolták a movie-t, akkor elég a DXVA támogatás, mert ezt érzékelve bekapcsol a hardveres segítség, ha meg nem foglalkoztak vele, vagy csak nem tudják jól használni a kodeket akkor marad a diafilm
Itt szépen le van írva: [link]
szóval vagy olcsón megúszod és reménykedsz, esetleg szorgalmasan átkódolsz mindent amit nézni akarsz /ez esetben az áramszámlád többe lesz mint a gép felújítása/, vagy nem úszod meg az elkerülhetetlent.***ROGER***
-
lbalog01
tag
válasz atom327i #34214 üzenetére
csak 1 5let: a monitort és a projektort is ugyan azzal a DVI kábellel próbáltad összekötni
mert ha DVI--DSUB átalakítóval sima vga kábellel megy a cucc a DVI kimenetről, akkor a probléma a kimenet után van és ott már csak a kábel és a megjelenítő tartózkodik.....***ROGER***
-
lbalog01
tag
válasz somazoli #34225 üzenetére
ezeket kéne kipróbálni : másik driver, másik gépben, saját gépedben másik partíción rakj fel egy tiszta oprendszert és ott nézd meg mit mutat a kártya.
Ha mindenhol ugyan ez a gond, akkor mivel
ezek szerint még garis a kártya, nyugodtan cseréltesd ki gariba mert tuti elszállt valami benne!***ROGER***
-
lbalog01
tag
én nemrégen használok 2 monitort, mert annyi mennyiségű ablakot kell használnom /6-8/, hogy elveszek az állandó állítgatásban, így szép kényelmesen szétpakolom őket és csak a fejemet tekergetem
A vidkari vezérlőpultján tudod állítani, az nvidiánál: set up multiple displays menüpont
A radeonoknál is tuti így van. Ha belépsz meglátod, halál egyértelmű és 1x /clone, horizontal vagy vertical span, dual view/.
Nálam külön kezeli mind 2 monitort a kari /dual/, így 1 ablakot max az egyik monitor méretére tudsz nagyítani de kvázi tudod dobálni az ablakokat a monitorok között. És igen, az egyiken mehet a film teljes képernyőn a másikon meg a net vagy a Word...
De ha ez nem okés akkor a span opcióval kezelheti 1 bazi széles vagy bazi magas monitornak is
A lényeg, hogy legalább 2 kimenete legyen a kártyának!***ROGER***
-
lbalog01
tag
válasz somazoli #34256 üzenetére
Ha azért szaggat mert kevés neki a 4 csatorna, és az előző pci-e port pedig mondjuk azt, hogy halódott és mostanra ki is purcant....akkor éppen lehet ludas az alaplap, de az a tény hogy a winfosig van kép csak utána nincs, inkább driver/rendszer/beállítás hibára hajaz mint hardveres alaplapi hibára.
Ez nyilván, egy másik gépbe berakva a kártyát, azonnal kiderül...***ROGER***
-
lbalog01
tag
Sziasztok!
Valamit nem értek: eddig ha igazán folyamatos, minél simább /gördülékenyebb/ mozgást szerettem volna látni a képernyőn, akkor a vsync-et ON-ra toltam és ok.
Most egy 4890-es kártyánál ha beállítom a vsync-et tuti on-ra, akkor pár másodpercenként ránt egyet a képen majd megy tovább 60-100fps-el /3D-ben/, mintha beszaggatna a VGA, vsync-off nál nincs ez a jelenség??
Ennek mi az oka? Egy mezei 88GT-nél miért nem rángat a kép? Több ati drivert is próbáltam 10.8-10.9, XP SP3-n fut.***ROGER***
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs