Hirdetés

Aktív témák

• krisi047

aktív tag

válasz cigam #18232 üzenetére

Én is külön választottam a két dolgot, az egerek élettartama alapján vontam le a következtetést. Két darab hagyományos, Duracell ceruzaelemmel adják mindkettőt. Teljesen ugyanolyan mindkét modell, csak az egyik normál rádiós (nem BT) USB vevővel rendelkezik, a másik meg BT vevővel, és a noti beépített adapterét használnám, nem USB-s BT-t. Azt furcsálom, hogy a gyári adat 4 hónap vs. 18 hónap, ez 4,5x több. Tehát ha nem is 4,5x, de mindenképpen lényegesen többet eszik a BT változat az egér részéről. Én most nem azon akadtam fenn, hogy 2 vagy 3 havonta kell-e az elemet cserélni benne. Az egér részéről ha kibír 1-2 hónapot, innen már nekem majdnem hogy tökmindegy, mennyit bír még. Arra voltam kíváncsi, hogy ez a notebook üzemidejét vizsgálva mennyiben jelentkezik. Írtad, hogy pár mW-ot fogyaszt mind a rádiós USB vevő, mind a notebookba épített BT. Ugyanakkor én mindig azt olvasom a tesztekben, hogy az aksiidő "kikapcsolt wifivel és BT-vel" ennyi meg annyi. Ezért arra gondoltam/gondolok, hogy mivel kiemelik külön a BT modult is, ezért jelentős annak is a fogyasztása, pláne ha használva van. Meg ugye az egerek példája is itt van. Nem attól tartok, hogy a notim esetleg 4-5 perccel kevesebbet megy aksiról, hanem ha már mondjuk fél órával vagy esetleg többet rövidülne meg az aksis üzemidő a BT kapcsolat miatt, az már lehet kicsit kellemetlenebb lenne. Ezért is tettem fel a kérdést, hogy ha ez a szempontom, akkor melyiket érdemes a sima vevőset vagy a BT-set, melyikkel járok jobban és mennyivel. Mert jól jönne az a plusz egy USB és a kényelem, ha nem rontja lényegesen az üzemidőt-

[ Szerkesztve ]

Aktív témák

Hirdetés