Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
Aktív témák
-
Adrian Mole
senior tag
válasz kicsitomi88 #2381 üzenetére
Azért az a 400W-os tápra illene egy pillantást vetni. Chieftec az is? A tuningot lehet, hogy érdemesebb tápbővítéssel kezdeni.
Ezen kívül pedig ez egy majdnem highend gép, ha sokat játszik legújabb játékokkal, és gondjai vannak vele, talán egy videokártya csere, bár nem tudom, mivel lehetne megfektetni a mostanit, mert arról nem írt a kolléga.42
-
Adrian Mole
senior tag
válasz Adrian Mole #2383 üzenetére
Hé ember, písz!
Nem kell felkapni a vizet. Hogy milyen sértődős hangulatba lehet fórumban kerülni. Persze, bele lehetett volna írni a hozzászólásomba, hogy "egyetértve tanult kollégám megállapításával", stb. Nyílván prociban lehet fejleszteni, akár tuninggal, és akkor 0 Ft-ból megoldható a fejlesztés, de én úgy éreztem, hogy a kérdés nem erre vonatkozott, hanem a pénzköltés bizsergető érzésére.
Én véleményeket szoktam leírni, nem másokat fikázok.42
-
Adrian Mole
senior tag
válasz mcroberto #2464 üzenetére
Hogy annak idején milyen ACPI-val lett telepítve a gép. Nekem pl hasonló szituációban (egymagosról kétmagosra váltás) újra kellett telepítenem . Tehát elindult, látta a két procit, de mindenféle hülye probléma volt. Másoktól viszont azt hallottam, hogy nyugodtan csereberélték az egy és többmagos procikat a gépükben, de semmi gond nem volt.
42
-
Adrian Mole
senior tag
A kérdésem:
Lemezkarbantartó a "Régen használt fájlok tömörítése" feladatnál lassú, mint a tetű. Próbából otthagytam a gépet reggel, még mindig dolgozik. Folyamatos a lemezhasználat. Programhiba, Windóz hiba, egyéb gond a rendszerben, vagy tényleg ennyi a felhalmozódott szemét?
Gép az adatlapomban, Windows XP, SP342
-
Adrian Mole
senior tag
No, nem kell támadni!
Azért beszéltem szemétről, mert elég régi a windows, ráadásul a régen használt programokra valami egészen elképesztő számot írt ki (kilógott a képernyőről). A Lemezkarbantartást meg azért akartam futtatni, mert a töredezettségmentesítő panaszkodott, hogy nincs elég helye a futáshoz. Már csak ezért is sok a szemét (ez nem a windóz baja, hanem az enyém), de tény, hogy irreálisan sokáig futott a Lemezkarbantartó. SP3-ra most álltam át, azt gondoltam, hátha valami általánosabb hibajelenség.
Egyébként tényleg a Windowsnak fájt a hasa, mert csökkentett módban szépen és gyorsan lefutott a Lemezkarbantartó. Most töredezettségmentesítek.
Az új, nagyobb vinyó már várja az újratelepítést.42
-
Adrian Mole
senior tag
válasz VinoRosso #18897 üzenetére
Milyen szövegről van szó? Ha sima txt, akkor bármiben, pl ha csak olvasni akarod, egy böngészőben, és ott a nézetnél be tudod álítani, hogy milyen kódolást használjon. Ha szerkeszteni is akarod, akkor, ha kicsi méret, akár notepad is jó lehet: Formátum-Betűtipus, itt kiválasztod a cirillt. Ha komolyabb, hosszabb szöveg, akkor pl. Word, de akkor legyen hozzá feltelepítve és beállítva a megfelelő dokumentumnyelv.
42
-
Adrian Mole
senior tag
Fel kellene csatlakoztatni a routert a netre...
Ha most üzemeled be a routert, előbb ajánlatos kábellel összekötni a gépeddel, beírni a böngésződbe a router ip-jét (gépkönyvből vagy netről kilesve), admin/jelszó. Általában van egy varázsló, lefuttatod a neked megfelelő beállításokkal, és már csatlakozhatsz is wifin a netre.42
-
Adrian Mole
senior tag
válasz pc-user #24233 üzenetére
Igazából nem sokban "korszerűbb". Tud néhány új utasítást (amit úgyis csak néhány progival használnál ki, ha egyáltalán) magasabb frekvenciára skálázódott (a P4-ek 3 GHz fölé, de már DDR RAM-mal), későbbi példányokkal a buszsebesség is nagyobb volt. 1 GHz-es PIII-t szerintem minimálisan DDR-es, 2 GHz-es, vagy a fölötti P4-gyel érdemes cserélni (de nem sokkal magasabbal, mert a 3GHz körüli példányok nagyon sokat fogyasztottak), alatta nem vennél észre sok változást, valószínűleg felesleges lenne a csere.
42
Aktív témák
Hirdetés
- Videókártya 1060 6gb
- Gyors Lenovo Thinkpad T460s 14" Full HD üzleti laptop i5-6300U ,8GB DDR4,256GB SSD,Win10, DUPLA aksi
- Új 0 perces Playstation 5 Slim -- Digital -- 2 év garancia
- SK Hynix PC801 2TB Gen 4 7000/6500 Mb/s NVME SSD eladó
- Dell T3420 SFF: Intel Xeon E3-1240 v5 (i7-6700), 16GB DDR4, 256GB m.2 SSD, AMD R5 340X, Win 11, ÁFÁs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs