Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
danilla
őstag
lsc és Dj Dekko! ti tulajdonképpen miről is "vitatkoztok" ? Mert mindegyikőtök csak fújja a magáét, egyikőtök arról beszél, hogy egy 400W-os táp elég egy 4870-hez (ami igaz, mert bőven elég még egy quad társaságában is), meg hogy tesztekben átlagban a gép teljes fogyasztását mérik, nem csak a kártyáét, a másik meg arról, hogy tesztekben nem 350-400Wos tápokkal tesztelnek(természetesen ez is igaz). Nem értem
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz Dj Dekko! #1826 üzenetére
Szerintem a tegnapiból rájöhettél volna, ha igazad van, ha nincs akkor sem érdemes leállni lsc-vel vitatkozni, mert aztán ennek soha nem lesz vége.
lsc: nagyon örülnék, ha vau vau óvodás beszólást hanyagolnád, tudtommal van gyereked is, szal kétlem, hogy tini lennél, szal jólenne ha nem próbálnál burkoltan megsérteni.
Mellesleg jó, hogy a hsz egyik részét ragadod ki, nem lenne jobb ha nem abba kötnél bele, hogy az egyik fele hülyeség, hanem abba hogy a másik fele teljesen megállja a helyét? Úgy tűnik mintha mindig bal lábbal kelnél és csak kötözködni akarnál, mindegy kivel, csak legyen valaki akinek beleköthetsz a mondandójába. Ha továbbra is próbálsz nekem valami értelmeset írni azt plz tedd meg pü-be.
Köszönöm szépen -
-
danilla
őstag
Szerintem!
1. HIS
2. Sapphire, Powercolor, Gigabyte, XFX (nekem is, és haveromnak is xfx radonja van, 4870/4830, egy másiknak giga 4870 volt, jók volt sapphire radeonom 4850-em, haveromnak két 1650-e, és két 3850-e )
3..Gainward, MSI (haveromnak gainward volt, és nem volt egyáltalán megelégedve a hűtővel, volt msi radonom is, nem voltam megelégedve vele, bár igaz gyenge "encore" változatot kaptam ki )Személyes tapasztalatok alapján. Ezt a sorrendet tudom felállítani én.
-
danilla
őstag
4870 XFX (teljesen ref), giga 4870 (szintén ref), sapphire 4850 dualslotos hűtés (hangos volt ), a két 3850 (ref), xfx 4830, ezekkel a kártyákkal volt személyes tapsztalatom, így vagy úgy, és mindnek tökéletesen hűtött a gyári hűtője.
A gainward 4830-on viszont siralmas volt a hűtőKloss: XFX XXX
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Ha majd fejlesztesz, vegyél cf-es lapot, rakj bele még egy 4850-et
Akár lehet ez is egy alternatíva, de ha nemsokára akarsz procit váltani valami erősebbre, vagy esetlegesen még monitort is ami nagyobb felbontásra képes, akkor viszont már jobb választás a 4870, de akkor már 1GB[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Neked kéne tudni, hogy cf-es vagy sem de figy, senki nem mondta, hogy fejleszd a procid stb. De ez befolyásoló tényező a videokártya vásárlásnál, de mivel te nem tervezel se proci se monitor vásárlást, így bőven elegendő számodra egy 4850, ahogy djuree írja. Sőt még bőven szóba jöhet a 4770 vagy 4830 vagy akár még a 4730-is.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Ne legyél szőrösszívű.
Djuree: visszatérve a refhűtésre, 4870-en lévő ref hűtés ha jól van kalibrálva, halk is és még nagyon jól is hűt(legalábbis az én xfx kártyámon halk és jól hűt, persze nem gyári ventilátor beállításokat használok), viszont ha a 4850 ref hűtőjét nézzük, az katasztrófa, két haverom kártyája is megsült(szó szerint megsült a mag ), nah meg hangos is.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz lizakattila #1915 üzenetére
Nem az új kártyád miatt van, hanem az új catalyst miatt. Mondjuk először én is meglepődtem. Engem zavar, hogy nem látom az órajeleket, miközben keresi a optimálisat. Ezért nem is használom
-
danilla
őstag
válasz KDavid17 #1921 üzenetére
Akkor már hárman vagyok, akinek ilyen kártyája van, te Motaba78 és én. Amúgy köszi a tanácsot a priviben rivatunerben meg tudtam oldani a memória órajelének változtatását.
Az órajelét gyárilag nem veszi vissza. Motaba átírta a biost, így már visszaveszi az órajeleket, és majd átküldi nekem a bios-t, én meg átírom benne a ventilátor szabályozást, mert szerintem azt is elég hülyén csinálták meg benne.
Ugye milyen szép fekete a kártya[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz Motaba78 #1931 üzenetére
Bios-t sikeresen átírtam, mármint a ventivezérlést. Most már halk és nem is nagyon melegszik a kártya, furmark-al 81°C-ot tudtam elérni.
Threshold (°C) 40/60/70/75/80/85/90/100
Fan Speed (%) 25/27/30/32/35/37/40/50Így windowsba kimondottan halk, és a 25%-os venti 54°C-on tarja a kártyát. De majd ha átküldet a bios-t és kimásolom belőle az órajeleket és a feszültséget, szerintem nyerek még pár mínusz fokot, így majd 20% állítom winbe, és akkor már teljesen hangtalan lesz.
-
danilla
őstag
válasz katt777 #1966 üzenetére
Ezt csak alá tudom támasztani. Nekem az e8200-őm 3.2ghz-en tökéletesen kihajtja a 4870-et. Játékokban akkor se nagyon kapok számottevő plusz fps-t ha feljebb húzom a procit, egyedül szintetikus tesztekben látszik meg ha magasabban jár. De az meg csak akkor kell, ha a saját rekordomat akarok megdönteni, vagy egy kitűzött célt el akarok érni. Mondjuk 3dmark06-ban a 18 ezer pont, ami nem hiszem, hogy meglesz
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz Dj Dekko! #1970 üzenetére
Én kipróbáltam a 8xAA-t szerintem FullHD-ba észre sem lehet venni a 2xAA és a 8xAA közötti különbséget, csak annyit, hogy játszhatatlanul belassul Ha már meglett a 4870-em akkor gondoltam, meglesem Ha nem jön ellen csak nézelődök annyira nem is szaggat.
Miért van az ha Crysisba printscreen gombbal menteni akarok le képet, és beillesztem paintba csak fekete képet kapok?
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Már nagyon sok hasonló kérdést tettél fel...a gépedhez és a monitor felbontásához, bőven elég a 4850. A HIS-el a hűtése szempontjából is sokkal jobban járnál. De ha rám hallgatsz akkor maradsz a HIS IceQ4 hűtési változatánál, de csak 512MB-at veszel. 4850-nél nem számít, hogy 512mb-os vagy 1gb-os változatot veszel, a 512mb-os meg olcsóbb.
Szerintem ezekkel járnál a legjobban:
Sapphire 4850 512MB DDR3 Vapor-X
Sapphire 4850 512MB DDR3 Toxic
Asus 4770 512MB DDR5 -
danilla
őstag
Hát ha az 1GB-os nem sokkal több akkor érdemes azt, annak a hűtője nagyon jó. Viszont érdemes lenne elgondolkoznod a 4770-en is, 40nm-es, DDR5-ös, és a teljesítménye is nagyon jó. Biztos, hogy az egyiket sem bánnád meg, mert nagyon jól járnál velük.
Nincs mit.KDavid17: valamit akkor átállíthattál a biosba, vagy olyan bios-t, telepítettél ami nem fekszik az xfx kártyának.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz vergilx #2009 üzenetére
Hát igen, szal a 18k ugrott inkább nem erőltetnem. 3,2 vagy 3,8 szerintem mindegy, játékokban nem szembetűnő a gyorsulás szerintem, meg nem is szívesen használom 3,8-on, mert nem teljesen stabil, mivel a lapom kicsit alulfeszeli a procit, de majd ha nyár végén meg lesz az új lap, akkor majd magasabb órajelen fogom használni 24/7-be.
Minden játéknál jó a printscreen csak a crysisnál nem -
danilla
őstag
válasz katt777 #2071 üzenetére
Tapasztalatból mondhatom, hogy a windows 7 nem gyorsabb a vistánál... nekem... az asztalai gépemen. Viszont a netbookomon xp után felraktam a windows 7-et, ott eszeveszett gyorsulást tapasztaltam.
Szerintem is nagyon jó a windows media player 10/11, én ezzel nézek minden filmet, minden videót, dvd(feliratokat is tökéletesen kezeli).Dj Dekko!: nem lehet, hogy azért, mert a program nem tud annál nagyobb értéket kiolvasni a biosból, mert a biosban 1.26 V van maximalizálva a feszültség? Vagy csak egyszerűen nem állítja át a rivatuner próbáld meg a GPUTool-al.
...
Gyorsan meg is néztem, azzal lehet állítani használd azt.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Thermalright HR-03 GT 13k+ egy noctua venti rá 3k
vagy
Arctic Coolin Accelero S1 Rev.2 6k + egy noctua venti 3kvagy
Arctic Cooling Twin Turbo 10k -
danilla
őstag
Nekem is Accelero S1 volt a Sapphire dual slot 4850-en. Tökéletesen lehűtöttea kártyát megtoldva egy nagyon halk cooler master ventivel. Ha te is ezt választod, egy nagyon jó tanács, a vrm-on levő gyári borda elég a kártyára, és le sem kell cserélni, mert pont befér az accelero alá.
-
danilla
őstag
Ez olyan dolog, ha a 4850-et is húzod akkor már nem veri meg a 4770. 30K körül van újonnan a 4770, ennél olcsóbban lehet venni a 4850. Ettől függetlenül én is 4770-et vennék (de csak az XFX eredeti hűtős fekete nyákos változatát) ha a kettő közül kéne választanom, de csak a 40nm, meg a DDR5 miatt. Bár érdemes elgondolkozni a Gainward DDR5-ös 4850-es kártyáján is.
Amúgy ez az OC tiltás csak ideiglenes, valószínűleg addig amíg a 4850 készletek kellőképpen el nem fogynak.[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz Picturemaker #2156 üzenetére
Én 39-ért vettem az iponba az XFX 4870 1GB XXX kártyámat, ezek nem azért olcsóbbak, mert rosszabbak, nem kell gyanakodni, egyszerűen annyi az egész, hogy ehhez olcsóbban hozzájutnak a külföldi nagykerekből.
-
danilla
őstag
válasz CsíkosMókus #2171 üzenetére
Én is nagyon furcsálltam azt a 60fps-t. Gyorsan felraktam a játékot, hogy kipróbáljam. E8200 3,2ghz 4870 1gb 1280*1024 max graf, de nincs meg a 60fps, sőt... inkább 40-50, de az stabil nem értem, hogy lehet neki 2ghz-es 1mb-os gyorsítótáras procival, meg egy 4850-el 60fps neki...
-
danilla
őstag
válasz Axel pRo #2185 üzenetére
Már alakul át Már nembiztos, hogy maxon van és már nem is 60fps-ről beszélünk, már alakul , ami tény, hogy elég ehhez a játékhoz, egy 4850, de nem full grafikához.
Stirb: szerintem te a kérdés alapvetően rosszul tetted fel, nem azt szeretted volna tudni, hogy a kártya a hőfoktól függően szabályozza e a ventilátort? Amúgy nyugodtan hajolhatsz a Dual Slotos Sapphire felé is, annak is jó a hűtője.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz Axel pRo #2207 üzenetére
Mit olvassak? Ha nincs bekapcsolva az AA és nincs maxon minden akkor talán reális az 50fps a gépeddel.
Mit kell olvasnom, úgy tűnik nem tudod milyen beállításokkal játszol Te zavarod össze a népet azzal hogy előbb még max graf meg 60fps, aztán már nem max graf 50fps döntsd már el
Még egyszer: Dönts már el kérlek!
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- BestBuy topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Új taggal bővült a Cooler Master Hyper szériás CPU-hűtőinek családfája
- Milyen monitort vegyek?