Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
-
VinoRosso
veterán
a cél? hát a határ a csillagos ég..nem tom, a maximum. Eddig csak szerény 460on sikerült stabilizálnom a lapot. feljebb nem indul semilyen szorzóval sem, pedig minden feszt maximalizálat csak van egy csomó dolog amiről fogalmam sincs mire való, és milyen hatása van.
ezekről dunsztom sincs mik lehetnek, valaki elmagyarázhatná hogy mit jelentenek, milyen hatásuk van konkrétan, azon túl, hogy mire állítsam be( azért jó, ha az ember tudja mit csinál ):JumerFree sttings:
-DRAM static read control
-Transaction booster
-Clock over charging mode
-CPU spread spectrum
-PCIE spread spectrum
-CPU voltage reference
-CPU voltage damper
-CPU PLL voltage
-Nortbirdge voltage referenceConfigure advanced CPU setttings:
-PECI
Northbridge Chipset Config:
-az egész
A többi OK.
Soha nem volt még ami BIOSos alaplapom, és az egész teljesn új nekem. Meg ez a p5k-e is... eddig elég ratyinak tűnik az abitomhoz képest, nem tudom rendesen meghúzni a procit valamiért, teszteltem small fftvel és blenddel is, és újraindulgat a gép, hibázni nem hibázik( pedig a blend kevésbé dolgozza meg a procit, inkább az északi hídra gyanakszom emiatt ). A hőmérsékleteket is elég furcsán méri a lap, amit adtak monitorózó progi, egy nagy kerek 0, 50°C-nál még nem jelezte többnek a procit, a core temp ugyanekkor meg 80°C fölötti értékeket mutat a magokra. Valhogy egyik sem tűnik reálisnak, a maxomon a különböző progik között +5 °C eltérés volt a legtöbb a core temp javára, és ugyanazon az órajelen és feszen nem jeleztek olyan magas illetve alacsony hőmérsékelteket, a core temp egy 10essel kevesebbet, a többi progi meg 10-15ttel többet mutatott. Ezen kívül teljesen kikészít, hogy akkora a vcore drop mint a bécsi kapu, beállítom BIOSban 1,6ot, idle kap 1,55öt( cpu-z szerint, de a többi progiban sincs nagy eltérés), terhelve meg lemegy egészen 1,50ig! 0,1V az kurv@ sok!! Már értem hogy miért moddolja mindenki ezt a lapot, egy pencil modot asszem én is be fogok vállalni, de nem tom hogy az mire/meddig lesz elég( tényleg... ezt is elmagyarázhatná valaki, hogy mit kell bepingálni, meg hány ohmig ). A memóriákat felhúztam 1300ig, a procim 3,6on, és ugyanannyit teljesített PI-ben, mint a maxommal 800on. Pedig a memkók elég szépen mennek, 1100en viszi a cl4et, igaz 2,4V kell neki. Ha lehetne több kakaót is adni ( vagy inkább szabadna ) nekik menne többet is. Kicsit furán érzem magam, mert nem vagyok oda az ASUSért, de lassan minden fontosabb alkatrész ASUS már a gépemben. Remélem proci meg ram gyártásba nem akarnak befektetni, mert az még nem asus nálam...
-
VinoRosso
veterán
na feltettem a memsetet( már alapban fura volt hogy telepítője van ). Végülis működik csak van egy apró szépséghibája
A pencil modnál meik ellenállást kell satírozni, amelyik cián színnel be van csíkozva, vagy ameikre a fehér vonás mutat?
-
Achill3uS
nagyúr
Soak arra gondolt, a procid nem fog jobban menni a magasabb pll fesztől, az csak a magasabb fsb-ben segít ill. annak a stabilitásában.
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
WiZARD
addikt
ismerős...
ugyanez volt Adata 1066+ rammal, ami most gariban van. (bár amikor új volt a ram, akkor ment a kettő 1.8Vn) végül egyikkel se indult
most crucial ballistix 1000-rel csinálja ugyanezt. bár egyikkel még elindult.99% hogy ma lecserélem DQ6--ra az asust... 2.2-2.3V körül, rendes hűtéssel nem kéne így kinyíródni a ramoknak imho.
bár arra is gondoltam hogy veszek 3ezerét valami gagyi ramot, ami megy 1.8-on és arra jó hogy cmosreset után indítani tudjak. bár elég nevetséges és szánalmas megoldás imho
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Íme az új Android Auto!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- SSD kibeszélő
- Samsung LCD és LED TV-k
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- TCL LCD és LED TV-k
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest