Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
headhunter
addikt
válasz Vartanus #5099 üzenetére
Mennyi idő alatt cserélték ki?
2007-ben egy Asus A7N8X-E Deluxe alaplapot, 6 hét alatt cseréltek ki, addig nem volt gépem.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Tökölésem" (Vásárlás halogatása) eredménye : Trinity kimarad, jöhet a Richland.
ASRock FM2A88X Extreme6 (Bolton-D4 “A88"), A10-6800K, A10-6700.
[ Szerkesztve ]
-
sladka_pani
senior tag
Sziasztok!
Szlovákiában is tegnap estétől csökkentek az árak AMD-nél, jelenleg is tartják magukat. Sajnos a 750K CPU csak 2 euróval ment lejjebb, de az 5800K 20 euróval...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
Vicoo
senior tag
válasz rendesadam #5109 üzenetére
Fél óra GTA4 után ennyi.
elég nagy hülyeségeket ír, mert egyszer 17 fok,aztán 22 egy másodperc alatt
[ Szerkesztve ]
-
Vicoo
senior tag
válasz rendesadam #5112 üzenetére
Jaja.. nekem nyolc fokot,aztán huszonkettőt,aztán tizenhetet és megint nyolcat...
-
janika77
csendes tag
Sziasztok.Az amd 750k kihajt egy 7850-est?Vagy maradjak a 7770-es szintjén?
-
Vartanus
őstag
válasz headhunter #5103 üzenetére
3 hét volt...
atti: hát én sem értem hogy tudtam így elfuserálni xD
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Pingvin1985
tag
Sziasztok!
Egy Athlon II X4 750k alá milyen alaplapot ajánlotok? Én az ASROCK FM2A85X Extreme4-M -re vagy az ASROCK FM2A85X Extreme4 -re gondoltam. Gondolom, ha tuningolni is szeretnék, akkor ezek közül valamelyiket kell megvenni. Persze minden javaslatot szívesen fogadok.
Előre is köszönöm!
-
HeavyToys
senior tag
válasz Pingvin1985 #5119 üzenetére
MSI A85-ös lapkája is nagyon jó és árban is baráti, mindössze 3-4 ezerrel van az Extreme4 fölött, amitől azért lényegesen jobb lap.
-
Findzs
addikt
ez így van béna mind, nem is értem hogy élnek meg
figyelni kell a nagyobb webshopokat hátha lesz megint mozgás lefelé
itt írta egy kolléga, hogy szlovákiában 20 eurot ment lejjebb hátha itt is követik nálunk az árát"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
juve600
nagyúr
válasz Pingvin1985 #5119 üzenetére
nekem asrock fm2a75dgs van alatta és teljesen jó
-
stratova
veterán
válasz HeavyToys #5120 üzenetére
Tuning esetére +1 szavazat MSI FM2-A85XA-G65 vagy hasonló kaliberű lapra. (Gigabyte GA-F2A85X-UP4, Asus F2A85-V, Asrock FM2A85X Extreme6).
[ Szerkesztve ]
-
sladka_pani
senior tag
Én még megvárom a fizut, aztán nincs mese beújítok egy Asrock Pro4 + 750K + 8GB DDR2133 + 7770 VGA-ra, szerintem ezzel igy rendben leszek ha netán játszogatni akarnék néha Árban meg verhetetlen. A kérdés: sokat olvastam hogy nem fér el a nem gyári hűtő a ramoktól. Nekem egy Zalman CNPS10X Extreme van már előző konfigról, őt szeretném rátenni. LP RAMokat kellene vennem? Mert gyári hűtőt rá se szeretném próbálni. Ez meg nem kicsi dög.
...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
Findzs
addikt
válasz sladka_pani #5124 üzenetére
ha erre a lapra [link] gondoltál akkor valószínűleg nem lesz gondod a ramokkal mert rakhatod a 2 -es és 4-es slotokba is és akkor több helye lesz a cpu hűtőnek
vagy a 3-4 be a ramokat ahogy itt is vannak:[link]
bár kérdés, hogy fog így menni a rendszer lehet jobb ha normál méretű rammot veszel pl. geil laggera
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
stratova
veterán
válasz stratova #5123 üzenetére
Asus F2A85-V PRO-ra gondoltam (az előbbi trióval együtt ezek 6+2 fázisos tápellátású lapok, 4+2 még OK a 3+2 / 3+1-eseket kerüld ha tuningolni akarsz, ezek: GA-F2A55M-DS2, FM2A75M-DGS, FM2A75M-ITX utóbbinál hírhedt a VRM meghibásodásról. Asus-nál van VRM védelem, így egy gyengébb lapban leszabályozza a procit túlterhelésnél, cserébe nem füstöl el).
(#5125) Pingvin1985: Az F285-V csak 4+2-es, de legalább nem tud elfüstölni.
[ Szerkesztve ]
-
Pingvin1985
tag
válasz stratova #5127 üzenetére
Nagyon nagy tuningot úgy sem tervezek, először inkább az alulfeszelést, vagy alapfeszes tuningot szeretném kipróbálni. Tehát ha 4+2 fázisnál maradok, akkor Asrock FM2A85X Extreme4 vagy ASUS F285-V legyen inkább?
Olvastam itt régebben, hogy bizonyos alaplapok sípolnak, ameddig valami funkciót ki nem kapcsolnak rajta, csak nem emlékszem, hogy melyik márkánál volt ez. -
HeavyToys
senior tag
válasz Pingvin1985 #5128 üzenetére
Asusnál volt. De minimális tuningnál bőven jó még az az Asrock.
-
stratova
veterán
Ilyesmire AM3+-nál aktív C6 state-nél emlékszem (mélyalvásba küldi az inaktív magokat).
A +1 év garancia + VRM védelem miatt nekem szimpatikusabb az Asus, de ez a két lap nagyon hasonló (Extreme4-en is Low RDS(On) MOSFET-ek csücsülnek, a hátlapi kivezetések is kb. azonosak).
Ha jól nézem Asusnál fordult elő F2A85-M és F2A85-M LE lapok esetében.
[ Szerkesztve ]
-
kopidoo
senior tag
válasz sladka_pani #5124 üzenetére
7770 mellé felesleges olyan gyors ramot venni. Szerintem 1600-as modulok elegendőek.
-
rendesadam
tag
Ha más nincs, akkor döntsön a garancia. Itt találsz infót a vrm-ről, meg OC kapcsán is egy keveset.
-
sladka_pani
senior tag
Igen erre a lapra gondoltam Elvileg színt a színnel kellene belőni ramoknál nem? Vagy rosszul tudom a dual channel jelölését mostanában? Ramokból csak Kingston és Corsair az elérhető ahonnan rendelek.
Miért nem érdemes ekkora ramokat venni? 1600mhz? Elvileg tudja proci a 1866-ot, legalább akkorát kellene nem? Kicsi tuningra lenne, mondjuk 4.2GHz-ig húzni. Szóval?...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
Borokafa
őstag
válasz sladka_pani #5133 üzenetére
A Corsair 1866 simán megy 2133-on 1,5V-al. A 2-es 4-es slotba rakva van esély arra, hogy akár a magasabb bordásak is elférnek. Ettől függetlenül érdemes kicsit utána járni, nehogy meglepetés érjen. A procik általában 4,4 - 4,5Ghz-ig mennek, ennél magasabb stabil órajel elég ritka, bár az igp nélkülieknél akár még jobb is előfordulhat.
[ Szerkesztve ]
-
kopidoo
senior tag
válasz sladka_pani #5133 üzenetére
Ha az IGP-t használod, akkor van jelentősége a memória sebességnek, mert az funkcionál vram-ként.
Húzáshoz egy 212EVO vagy A30-as hűtő kell, hogy ne zajongjon.
Ja, látom zalman-od van.[ Szerkesztve ]
-
tankal
tag
Sziasztok!
Már kértem tanácsot,de most újrafogalmazom.
Van egy 750K procim mellette 2 db ram(Patriot Viper) A2+B2 slotba a rammok 46 mm magasak az alaplaptól az első ram(A2) és a cpu széle közt 39 mm van és a cpu magassága a laphoz 9mm.
Ezek alapján és hogy max 10e szánok rá milyen hűtőt tanácsolnáto
bocs ez nem az a topic!!![ Szerkesztve ]
-
tankal
tag
válasz rendesadam #5142 üzenetére
Megköszönném!!!
-
rendesadam
tag
Noh a helyzet az, hogy kevésbé lehet hozzáférni, mint amire számítottam, sok kedvem meg nincs szétkapni, úgyhogy köztem megoldásként lőttem pár képet: 1 2
A mérőszalag vége a legközelebbi memóriamodul kezdeténéll van, kb annyi a távolság, mint nálad.Nekem Xigmatek Gaia-m van. A CM Hyper 212 EVO gyakorlatilag ugyanekkora (egy-két milliméter eltérés van). Az Arctic A30 nagyobb.
Nálam most így néz ki a borda és a memória környéke: 1 2
Simidhez csatlakozva én is ajánlom a Gaiat. Nem annyira ismert és felkapott márka,mint az AC vagy a CM, de nálam eddig még nem nagyon került 45 fok fölé a hőmérséklet.
[ Szerkesztve ]
-
Taragas
aktív tag
Srácok gondolkozom egy 7850 és 5800k(esetleg később 6800k) megvételén. használ valaki ilyen combot virtus alaplappal? Jól meghajtja ez a proci ezt a kártyát? És virtuval mennyi a veszteség kb? Dual graphics nem jön be, meg nem akarok i5 vagy 8350-et venni, de érdekel ez a gpus lekapcsolás főleg hogy idlebe 3-5w-ot fogyasztanak már a 7770-es kártáyk, és az AMD terméke, procija innovatívabb is, és nem gyengébb egy i3nál.
[ Szerkesztve ]
Lehet akármilyen APU, és bár bennük van a jövő, a dVGA, az dVGA marad örökre!
-
tankal
tag
válasz rendesadam #5145 üzenetére
Kösz a fáradságot
-
canniball
nagyúr
MSI FM2-A75IA-E53 + A4-5300 mellé keresnék 2x4GB kit memóriát az iponból, holnapi átvétellel, óccóért (~12k volt az eredeti terv). Találtam egy Corsairt és egy CSX-t, de egyik sincs rajta a lappal kompatibilis memóriák listáján. Most mit évő legyek?
Van esetleg valakinek tapasztalata ezekkel vagy tudtok valami okosat javasolni?[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Ezek az 5300K-5800K procik max 6670-essel tudnak együtt működni vagy komolyabb VGA-kkal is?
═════════════════════════════════════════
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Horgász topik
- iPhone topik
- Politika
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Mesterséges intelligencia topik
- Ford topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest