2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Zotac IONITX-A-U - az ideális HTPC?

A Mini-ITX alaplap az Atom és az ION társításával készült. HTPC-nek ideális.

[ ÚJ TESZT ]

Záró gondolatok

Záró gondolatok

Nemrég írtam az egyik topikban, hogy a Mini-ITX mellett még nem tudok egyértelműen állást foglalni, de azért most megpróbálok objektív képet festeni a Zotac termékéről. Az biztos, hogy az Atom és az ION együtt nagyon jó párost alkothat és a Mini-ITX platformnak köszönhetően pici helyen elfér.

Egy 17x17 cm-es M350 univerzális Mini-ITX házban akárhová tesszük is a nappaliban, szobában, nem lesz útban sehol és nem tűnik majd fel apró méreteivel. Rendkívül alacsony fogyasztása miatt a villanyszámlán sem látszik meg a sűrű használat, ezért ajánlható azoknak is, akik a HTPC-jüket használják letöltésre is.



M350 univerzális Mini-ITX ház

Láttuk, hogy megbirkózik az 1080p filmekkel is, ami szintén a pozitív oldalt erősíti. Azonban azt is vegyük észre, hogy az Atom 330 mellett az egy magos kistestvér már vért izzad egy-egy komolyabb HD filmnél, így csak a két magos verziót érdemes keresni. Játékra és egyéb hasonló tevékenységre szinte teljesen alkalmatlan, így mindenképp csak HTPC területen tudom elképzelni, de oda pont ideális. Mindent összevetve elég ütős alaplappal sikerült a Zotac-nak előállnia, ami az Intel eddigi gyenge próbálkozásait feledésbe is taszítja.



Beszerelve a Zotac lapja
Forrás: mini-itx.com

Update:

Sokan hasonlítják a Zotac platformját jogosan az Acer Aspire Revo-hoz, így linkelek egy tesztet arról is (illetve néhány nettop-ról). szerintem a Acer az Atom 230 CPU-nál elhibázta a dolgot és mivel egyelőre annak az áráról keveset lehet tudni, akkor fogja jobban megérni az Acer, ha olcsóbb lesz.
Tehát a teszt: [link]

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.