2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi AirDots - az Airpods trónkövetelője?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Bemutatjuk a Xiaomi új, vezeték nélküli in-ear fülhallgatóját. Van olyan jó, mint az Apple megoldása?

[ ÚJ TESZT ]

Azonnal kezünkbe vettük, azaz agyba dugtuk. Igen, agyba, mert ez is agybadugós, ahogy mostanában nevezik az in-ear füleseket.

FIGYELEM! NEM GYEREKJÁTÉK, TÉNYLEG NAGYOT SZÓL! A túl hangos zene halláskárosodáshoz vezethet!
(P:C)(/P)

A szörnyeteg.... ezt a nevet akasztottam rá, mert az.

A csomagolással most nem is igazán foglalkoznék, elmondhatjuk róla, hogy ez is igazi XIAOMI termék. Ízléses, szokásos fehér doboz, a szokásos sallangokkal, csirkelábakkal. A dobozt kibontva már jobb a kedvünk, látunk valami újat is. Igen, újat, mert még ilyenhez nem volt szerencsénk. Az ár mellett még számos meglepetést hoz nekünk, mint például a design. Matt fehér és átlátszó matt polikarbonát műanyag ház. Igazi mestermű feelingünk van tőle. Így ez máris meghaladja elvárásainkat. Támogatja a Xiao AI eszközeit, de sajnos ezeket mi nem élvezhetjük. Árát tekintve 50-60 dollár körül lehet(ne) megvásárolni webshopokban, de jelenleg Pre-order-be fordult a buy-it gomb majdnem mindenhol. Az in stock jelenleg nem igaz! (12.13.) A megjelenés és a hangminőség ritka jó ilyen árcédulával! De vessük bele magunkat rendesen...

A csomag tartalma: Xiaomi Bluetooth Headset AirDots Youth Edition, a töltődoboz, a töltőkábel, a szilikonfüldugók és a felhasználói kézikönyv.

Xiaomi Bluetooth Earbuds AirDots Youth Edition Truly Wireless a hivatalos neve
Modell: TWSEJ02LM
Maximális lejátszási idő: 4 óra
A doboz töltési ideje: kb. 2,5 óra
Fejhallgató töltési ideje: kb. 1,5 óra
Kommunikációs távolság: 10 méter
Egy fülhallgató akkumulátor kapacitása: 40 mAh
Töltődoboz akkumulátor kapacitása: 300 mAh

Az ágyikó...

A tok fedele egy félig átlátszó matt műanyag a Mi logóval, a többi filmnyomtatástól eltérően ez a logó sokkal egyedibb. Ez nem nyomott minta, inkább domború, de mégsem lóg ki a síkból. Reméljük, mindenhol ez lesz most a design! A töltődoboz oldalán láthatjuk, hogy a felső és alsó részek különböző anyagokból készülnek. Bár ezek mind fehérek, a matt áttetsző és közönséges polikarbonát az egység érzését alkotja. A dokkban egymás mellett fekszenek a fülesek. A töltődoboz hátulján micro-USB interfész található, ide csatlakoztathatunk bármilyen micro-USB kábelt. Sajnálatomra, amit adnak hozzá, megint csak 6,39 cm, maximum egy laptop USB csatlakozójából használható, vagy hagyjuk lógni a konnektorunk alatt, ami nem szép látvány. A termék specifikációi az áramellátásért felelős ágy alján vannak kinyomtatva. A típusszám: TWSEJ02LM, a fülhallgató bemeneti teljesítménye 5V / 100mA, a töltődoboz bemeneti teljesítménye 5V / 300mA, és a töltődoboz kimeneti teljesítménye 5V / 150mA. A fülhallgató töltése két fém érintkező csatlakoztatásával történik a töltődobozhoz. Amikor a fülhallgatókat visszahelyezzük, a két fejhallgató vörös LED-el jelzi a töltést.

A fülesek...

Az AirDots Youth Edition in-ear, azaz fülbe helyezhető truly-wireless, azaz vezeték nélküli fülhallgató. A fehér szilikon füldugók tovább fokozzák a fülhallgató igényességét. Ebből kapunk is mellé még 2 setet, hogy mindenki a maga füléhez igazíthassa. A fülhallgató házrésze egy matt, átlátszó anyagból készült, LED-kijelzővel a közepén. Alján található a töltéshez szükséges csatlakozó, aminek hasonló a kinézete, mint a töltőnek. Az áttetsző kétszínű kialakítás miatt a fejhallgató nem kelti a kínai hatást, látszik, hogy ezen is gondolkodott valaki. Röviden, ennek a két anyagnak az összetétele egyszerűbbé és elegánsabbá teszi a kinézetét. A kialakítása miatt, alakja jól illeszkedik a fülbe. Kapcsolódása a szokásos egyszerűséggel történik. BT bekapcsol, megkeres, párosítás, fertig. :D Egyszer kell párosítanunk a telefonunkkal és ezután ha kivesszük legközelebb a tokból, abban a pillanatban kapcsolódik.

A telefonban első körben 2 Airdots jelenik meg, jobb-bal füles néven, de ha már megvan a kapcsolat, eggyé válnak. Érdekes, de ez ilyen... :D Használhatjuk csak az egyik eszközt is, nem kell mindkettőnek a fülünkben lenni, mindegy melyik dot van a telefonnal összekapcsolva. Mikrofonja jól figyeli a beszédünket, a zajokat igyekszik kiszűrni, nem a pincéből beszélünk. De mint tudjuk, a fülünk elég messze van a szánktól, ezért lehet egy kicsit jobban fel kell emelni majd a hangunkat zajosabb helyeken....

Hangoljunk...

A hangminőségi tesztben a Samsung Galaxy S8 Plust használjuk, mint hangforrást. A hardver tekintetében az AirDots támogatja a Bluetooth 5.0 kapcsolódási formát. Driver tekintetében 7,2 mm hangsugárzóval és akusztikus optimalizálással rendelkezik a fülhallgató. Ezen kívül támogatja a binaurális sztereó zenehallgatást (sajnos nagyon kevés az ilyen felvétel) és az intelligens zajcsökkentést. A fülesben nem tolják 1000-rel a basszust, mint a legtöbb fülesgyártó feleslegesen. Ennek köszönhetően ez a fejhallgató jobban teljesít a hangzás területén. Nem az az igazi "V" karakter, de nagyon kellemes hangokat tol a fejünkbe mély és magas hangtartományokban is. De végre van középhang, lehet vele Metallica-t és akár komolyabb zenét is hallgatni. E sorok írásakor pont Vivaldi: Four Seasons - Spring szól a fülemben. Minden egyes hegedű hangja gyönyörűen szólal meg. Jó, nem kell elájulni, nem várunk el 50 dollárért egy High-End minőséget. Sajnos sokan egyszer sem hallják meg azt a hangminőséget. Ahhoz képest nehéz hasonlót keresni olcsó kategóriában. De ez tényleg jó!


Smart Touch.... érintőgomb?? IGEN!

Jelenleg a piacon megtalálható valódi vezeték nélküli Bluetooth fejhallgatók kétféleképpen oszlanak meg: nyomógombos fizikai gomb és érintőgomb. A fülben használt termékeknél nagyon fontos, hogy csökkentsük a fizikai nyomkodást. Nem az igazi egy beragadó, nem működő gomb, ami miatt tényleg beletoljuk a fejünkbe a fülesünket. Ezért a fizikai gomb helyett inkább az érintőgomb lett a jobb választás.
Az AirDots képes fogadni a hívásokat, csak egy érintés bármelyik fülünkhöz. Mindkét oldal megkapta az érintésérzékeny panelt és mikrofont. Teljes értékű headsetként is használható, akár egy darab is. Zenelejátszásnál sajnos csak play/pause funkciót kapunk, így inkább megéri jól összeválogatni a zenéket. Az érintésről egy halk pittyenést hallunk, tehát mindig tudhatjuk, hogy kiadtuk a parancsot. Elvileg összehangolható a Xiaomi AI rendszerével megfelelő készülék használatával. Mondjuk egy Mi8-cal tökéletes összhangban tud dolgozni.


Viselés tapasztalat...

A viseléskor vannak gondjaink, mégpedig a kis fülkagyló! Kis fül esetén a fülhallgató a fülkagylónkat enyhén nyomhatja és kényelmetlen lehet. Ha a következő generáció egy kicsit kisebb lesz, akkor nagyszerű lesz.

Egy észrevétel, ami miatt el is olvastunk pár külföldi fórumot. Kicsit vicces, de hát nah.... Egyetlen egy androidos telefon sem képes megjeleníteni az akku töltöttségét, csak az Apple telefonjai. Kicsit furcsa, nem??

Pro:
- Nagyon jó hangzás
- Minőségi kidolgozás
-Teljes értékű headsetként is használható

Kontra:
- 4 órás használat talán kevéske
- Kis fülkagylóban egy idő után kicsit kényelmetlen

Egy szónak is száz a vége, ezt nem bánnám meg ha megvenném, pedig nagyon vájtfülű vagyok. Nagyon utálom a rossz de gigahipermenőnek kikiáltott füleseket! Csak minőségi darabokat vagyok hajlandó a fejembe dugni! A tesztterméket amit a Gearvita.com webáruház bocsájtott rendelkezésünkre, azt hiszem, nem adjuk vissza, megmarad!

Bluetooth fülhallgató az ALZA.hu-n

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.