2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Lenovo YOGA Tablet 2-1050F

Egyedi formával és hosszú üzemidővel tűnik ki a piac egyhangúságából

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, külső

Bevezető

A Lenovo tavaly októberben jelentette be, hogy bővíti a Yoga termékvonalát három új tablettel. A trióból a 10,1" kijelzőjű, 16 GB tárhellyel és Android KitKat operációs rendszerrel érkező készüléket választottam. 4G LTE-kapcsolatra nem volt igényem, így az egyszerű wifis modellt elegendőnek véltem.

Csomagolás, tartozékok

A szolid fekete doboz tetején egy termékfotót és néhány ezüstösen csillogó márkajelzést láthatunk, a specifikációkat a csomagolás alján találjuk. A tartozékok listája sajnos elég rövid, csupán egy USB-kábelt és egy fali adaptert mellékeltek egy rövid tájékoztató füzet társaságában. Fülhallgatóra nem is számítottam, de egy OTG vagy két microUSB-végű kábelnek örültem volna, hiszen a tablet képes más eszközök töltésére.

Külső

Egyből szembeötlő a Yoga tabletek fő jellemzője, a méretes, háromcellás, 9600 mAh-s akkumulátor miatt kialakított hengeres oldal. Első pillantásra mintha egy kis ultrabook letört kijelzője lenne, a keret is szélesebb ezen a részen. Kézbe véve a 255,4 x 183,3 x 7,2 mm méretű, 619 g súlyú készüléket azonnal elszáll minden ellenérzés a furcsa kinézet miatt, sokkal kényelmesebb egy kézzel tartani, mint hagyományos versenytársait. A súlypont ide helyeződik, ebből apróbb hátránya is adódik: ha átvesszük a másik kezünkbe, meg kell fordítani a tabletet. A vékonyabbik részénél megtartva egy kattanás kíséretében érezhetően benyomódik a hátlap.

A 10,1 hüvelykes 1920 x 1200 felbontású, 224 ppi pixelsűrűségű IPS-kijelző alá sztereó hangszórókat szereltek, amit Wolfson Master HiFi audio feldolgozás és Dolby surround hangzást is támogat kellően nagy hangerővel. Valódi mélyeket ne várjunk, a Dolby effektet bekapcsolva inkább dobozossá válik a hang. Az 1,6 MP-es kamera és a fényérzékelő a bal keretre került.

A bal oldalán található a hangerőszabályzó, a microUSB-bemenet és a fehér LED-es karikába oltott ki-be kapcsológomb, a jobb oldalon a mikrofon és egy 3,5 jack-csatlakozó. Be lehet állítani, hogy a LED pulzáló fénnyel jelezze a töltést, de hiába van bekapcsolva, az értesítések és az új email jelzése nem működik. A Light Flow Lite nevű alkalmazás sem segített a problémán.

A hátoldal közepén süllyesztett, ezüst Lenovo-logó díszeleg, a 8 MP-es BSI-szenzoros kamera a hengeres rész szélére került. A készülékház kissé kopogós, platinaszürke műanyag, de a beépített kitámasztó fémből készült. E kiegészítőnek köszönhetően kapta a tablet a Yoga nevet, a marketing szerint négyféle állásban lehet használni: hold, tilt, stand, hang – magyarul: kézben, döntve, állítva és akasztva. Ez utóbbi az előző generációban még nem volt adott, a közepén lévő kivágás miatt falra is akaszthatjuk. A zsanér két fix pontba pattan be, de köztes állásban is stabilan tart. A memóriakártya nyílását takaró fedőt e mögött találjuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Logout TV: Vizesnégyes

    Mai adás témája az új és legerősebb Sony táblagép: a Xperia Z4 Tablet. Sikerült a japánoknak megcsinálni a nevükhöz méltó minőséget?

  • Logout TV: egy hét tablettel

    Egy hetet Lipcsében töltöttem egy tablet társaságában ezen próbáltam a mindennapjaim megoldani.

  • Teclast X98 Air 3G dual-boot tablet

    Szokatlanul korrekt minőségű táblagépet sikerült összehoznia a Teclastnak arra az esetre, ha nem tudsz dönteni.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.