2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Teclast X98 Air 3G dual-boot tablet

Szokatlanul korrekt minőségű táblagépet sikerült összehoznia a Teclastnak arra az esetre, ha nem tudsz dönteni.

[ ÚJ TESZT ]

Androidos élmények

A tablet Android 5.0 Lollipoppal érkezett, a Teclast saját launcherével. Ez igen hasonló a MIUI megoldásához, az alkalmazások a kezdőképernyőkön vannak, nincs App Drawer. Egyébként teljesen gyári rendszerrel állunk szemben. A design nekem bejön, szép letisztult. Természetesen ezt simán lecserélhetjük bármilyen Play Áruházból letöltött launcherre. Apropó, Play Áruház: bár kínai az eszköz, telepített Áruházzal érkezett, Google bejelentkezés után azonnal használható volt, ez mindenképp egy jó pont.

A gyári alkalmazásokat érdemes kapásból törölni, ezek teljesen kínai nyelvűek. Van köztük hírolvasó, erőforrás-figyelő, fájlkezelő, Baidu stb. Szerencsére nem rendszeralkalmazások, root nélkül is törölhetőek a beállításoknál.

A rendszersebességgel nincs gond, gördülékenyen fut minden, láthatóan jót tesz a 2 giga RAM. Van hivatalos OTA alkalmazás is, remélem, lassan lesz is frissítés, mert bizony van még 1-2 bug a rendszerben. Többször előfordult, hogy egyszer csak fogta magát és újraindult, vagy nem kapcsolt be a kijelző.

Benchmark tesztek


Antutu


3DMark

A hardver elég erős, hogy megbirkózzon a legkomolyabb játékokkal is, minden általam tesztelt cím max beállításokon akadás-mentesen futott (Real Racing 3, Ganstar Vegas, Batman, Modern Combat 5).

Kicsit tartottam a régi pletykáktól, miszerint x86 platformon sok alkalmazás nem hajlandó futni, vagy komoly teljesítménybeli gondok vannak. Szerencsére úgy tűnik, ez már a múlt problémája, minden kipróbált alkalmazás elindult és nem találtam rosszabbnak a teljesítményüket, mint telefonon.
A rootolást nekem eddig nem sikerült összehozni, több módszerrel is próbáltam.

Valami történt azért, egy kínai Superuser alkalmazást telepített, de gyakorlatilag nincs root hozzáférés, így csak lett egy újabb kínai appom. Pedig úgy gondolom, hogy rootolva már meg tudnám bütykölni a gps config fájlt, és működésre tudnám bírni… Remélem hamarosan lesz működő módszer.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.