2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Speedlink Xeox USB Gamepad bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Xbox 360 kontroller másolat PC-hez. Megéri az árát?

[ ÚJ TESZT ]

Első Bevezető

A napokban gondolkodtam, hogy kellene vennem a PC-hez valami irányítókart. Semmi konkrét elképzelésem nem volt ezzel kapcsolatban, de mindenképp analóg karosat szerettem volna.

Pár napja jártam a Media Marktban és megakadt a szemem egy Speedlink márkájú kontrolleren. Megnéztem és konstatáltam, hogy ez bizony egy Xbox 360 irányító utánzata, de egyáltalán nem a gagyi másolat kategória. Kinézetre, fogásra, súlyra és talán még minőségre is ugyanolyan! Az ára sem volt vészes. 5990 forintért lehetett hozzájutni. Akkor még nem vettem meg, nem is tudom miért. Aztán pár nap múlva visszamentem és megvettem.

A doboz eleje

A doboz tartalma:

Túl sok minden nem volt benne, csak a kötelező dolgok:

-gamepad
-jótállási jegy
-használtai utasítás
-telepítő lemez

A doboz tartalma

Külső:

Mint már a bevezetőben említettem Xbox 360 irányítókarja volt ami megihlette a Speedlink mérnökeit. Persze ez nem baj, hisz véleményem szerint egy nagyon kényelmes eszközről van szó. Nekem kényelmesebb kézben tartani mint egy Playstation 2 vagy 3 irányítóját.

A külső azonos, a gombkiosztás eltérő. A jobb oldalon lévő négy gombon nem betűket (A, B, X, Y), hanem számokat láthatunk (1, 2, 3, 4). Ezek alatt van egyik analóg kar. Középen egy Speedlink felirat mely gombként is funkcionál, bekapcsolt állapotban világít a körülötte lévő gyűrű. És persze funkciója is van: a Mode gomb analóg üzemmódban zölden világít. Ha szeretnénk hogy a jobb vezérlő stick üzemeljen meg kell nyomnunk. Ezt fogja közre két gomb (7, 8), majd ezektől balra van a másik analóg kar illetve egy nyolc irányú gomb. Már csak 4 gomb maradt ki a felsorolásból. Ezeket elől találjuk meg. Jobb, illetve bal oldalon van 2-2 darab. (RB, RT, LT, LB)
A két analóg kar természetesen benyomható, így kvázi kapunk még két gombot.
A Turbo gombra még nem tértem ki: a turbó tüzelést tudjuk beállítani rajta. Nyomjuk meg, majd azt a gombot amelyikre a turbó tüzelést akarjuk állítani és kész is.

Maga a szerkezet fekete színű, matt festés van rajta, egy komoly eszköz benyomását kelti.

Speedlink Xeox USB Gamepad

Mint a képeken is látszik vezetékes, sima USB 2.0-ás csatlakozó van a 2 méter hosszú vezetéken.

Jó érzés kézbe venni, nem csúszik, stabilan meglehet fogni köszönhetően a két oldalt elhelyezett gumi betétnek. És több órás játék után sem izzad tőle a júzer tenyere.

Az összeszerelési minőséggel nincs sok gond, egyben van a cucc, masszív benyomást kelt. Nem olyan ami pár hét alatt széthullana.

A gombokkal sincs semmi gond, nem lötyögnek és nem is kemények a nyomáspont megfelelő, ebből a szempontból sem érheti kritika. Az analóg karokkal is megvagyok elégedve, nem tűnnek gyenge daraboknak. Remélhetőleg azok is bírni fogják a strapát. Egyedül a 8 irányú gomb "mozgása" érdekes, nem tűnik túl stabilnak, de viszonylag kevés játéknál jut neki főszerep.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Astro C40 TR Controller

    Nagyon igényes eszköz, átgondolt, tele van hasznos kis finomságokkal, de piszkosul drága.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.