2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Xperia Sola - Kesztyűs kéz

A Sony egy különleges készüléket adott ki, mégpedig a Sola-t, ami kesztyűben is érzékeli érintéseinket.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftver

Hardver, szoftver

A műanyag elemek alatt egy ST-Ericsson NovaThor U8500 dorombol, ez egy kétmagos, 45 nanométeres, Cortex-A9-es chipet takar, mely magonként 1 GHz-en ketyeg. Ehhez egy Mali-400 MP grafikai gyorsítót társítottak, továbbá tartozik hozzá 512 MB RAM és 8 GB ROM. Utóbbi microSD kártyával 32 GB-ig bővíthető, ha szükségesnek érezzük. Nem a legerősebb SoC, de a középkategóriába elegendő jelen állás szerint.

[link]

[link]

A mobilon 4.0.4-es verziójú Android teljesít szolgálatot megtörhetetlenül. Hiába nem túl erős a hardver, a jó optimalizálás megtette a hatását, mert nem akad és nem fagy. Példát vehetnek más mérnökök tőlük, mert valahol ennél jobb hardveres telefont is meg lehet fektetni. Kezelőfelületből az igen igényes, mégis egyszerű Sony UI-t kapta, én szeretem ezt a felületet, véleményem szerint érthető okból.

Az extra szoftverek megegyeznek az Xperia P-ben találhatókkal, vagyis ezeket kapjuk: Music Unlimited, TrackID, Teljesítmény segéd, Feljegyzések, Wisepilot, Play Now, Chrome, Timescape, Office Suite és Frissítési központ. Nem túl sok, ennek akár örülni is lehet, hiszen felesleges dolog nem nagyon van benne.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.